Povežite se s nama

Međimurje

Na cijepljenje u Međimurje dolaze čak i građani Zagreba te susjednih županija

Objavljeno:

- dana

Jučer, 5. svibnja, u Međimurskoj županiji odrađena je 14. velika akcija cijepljenja tijekom koje je cijepljeno 1470 osoba, dok je danas, 6. svibnja, planirano cijepljenje 1428 osoba.

S obzirom na to da će se cijepljenje održati i ove subote, i to za 1667 osoba, u Međimurju će se tijekom ovog tjedna cijepiti više od 5000 osoba. Ukupno su do sada utrošene 17.584 doze, a cijepilo se 25,2 posto stanovništva starijeg od 16 godina.

Budući da su u Međimurje stigle veće količine cjepiva, sutra će se u suterenu Županijske bolnice Čakovec moći cijepiti AstraZenecom svi zainteresirani građani bez prethodne najave od 9 do 13 sati.

Cijepljenje će također biti moguće svakog radnog dana u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9 sati do 13 sati cjepivom AstraZenece, kao i od 18 sati na punktovima na kojima se cijepi.

– Međimurska županija u samom je vrhu po procijepljenosti građana. Cijepljeno je oko 25 posto građana starijih od 16 godina, a kod nas se dolaze cijepiti i iz susjednih županija i grada Zagreba. Cjepiva će biti dovoljno, stoga pozivamo građane da budu strpljivi i da, ako još nisu, predaju zahtjev za cijepljenje putem platforme Doma zdravlja Čakovec. Međimurje je zaista primjer kako se proces cijepljenja mora odvijati, od pravovremene organizacije, uključenosti i suradnje cijelog zdravstvenog sustava, do odgovornih građana. Zato zahvaljujemo i apeliramo na građane da se i dalje pridržavaju mjera i slušaju upute struke – poručila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal na konferenciji za medije održanoj 6. svibnja.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje