Povežite se s nama

Događanja

Na druženje liječenih alkoholičara dolazi i biskup Josip Mrzljak

Objavljeno:

- dana

“OBITELJSKI KLUB” VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

Oko 150 članova klubova liječenih alkoholičara i članova njihovih obitelji s područja Varaždinske biskupije okupit će se danas u Velikom Bukovcu. Tamo će poslijepodne početi druženje koje je organizira Udruga zdravog življenja “Obiteljski klub” Varaždinske županije.

Bit će to drugi susret, prvi je održan prije pet godina. – Ovakva druženja su jako važna, jer je su dio procesa rehabilitacije i vraćanja u normalan život. Dolaze i članovi obitelji, jer je liječenim ovisnicima o alkoholu iznimno važna podrška članova obitelji – ističe mr. sc. Zemira Medved, stručna djelatnica “Obiteljskog kluba” i voditeljica Odsjeka za bolesti ovisnosti Psihijatrije varaždinske bolnice.

U Veliki Bukovec stići će članovi klubova liječenih alkoholičara iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, kao i gosti iz Radenaca iz Slovenije.

Umjesto sportskih aktivnosti, druženje će biti usmjereno na duhovno jačanje. U Bukovec će doći i varaždinski biskup Josip Mrzljak koji će predvoditi misu u crkvi sv. Franje Asiškog.

Mr. sc. Zemira Medved i Marija Krobot će predstaviti rad varaždinskog kluba koji pomaže liječenim alkoholičara u razdoblju od 2006. godine, kada je osnovan, do 2011. godine.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje