Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Na gradskim ulicama se plesalo i zabavljalo, jeo se domaći špek i kupovalo sve i svašta

Objavljeno:

- dana

Obrtnički sajam

Jutros je u Varaždinu počeo 4. obrtnički sajam.

Na Korzu, u Dućanskoj ulici i na Franjevačkom trgu izlaže 50-ak gradskih obrtnicka koji sugrađanima na taj način predstavljaju svoj rad. Obrtnici su izlagali besplatno, nije im naplaćena placovina. 

Dosadašnja tri vrlo uspješna  Sajma bila su nam poticaj za nastavak obrtničkog uličnog sajmovanja – rekli su iz Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

U vrijeme sajmovanja na Korzu se i sviralo. U 10 sati prijepodne je na pozornicu izašao bend Timeless, u podne su dečki na pola sata mjesto prepustili Varaždinskom obrtničkom glazbenom društvu.  Uslijedila je plesna skupina Sidonija – Potkalnički plemenitaši Gornja Rijeka, a kao zadnji su nastupili glazbenici Centra tradicijske kulture. 

Obrtnički sajam je nastavljen i poslijepodne, a završava u 18 sati. 

Kako je bilo ujutro pogledajte u fotogaleriji Marte Konjačić. 

 

 

 

 

 

Izvor: Foto: Marta Konjačić

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati