Povežite se s nama

Zabava & Stil

Na jubilarnom 25. izdanju Špancirfesta više od 200 glazbenih programa

Objavljeno:

- dana

Ovogodišnji, jubilarni, 25. Špancirfest donosi više od 200 glazbenih programa, na dvije veće i nekoliko manjih pozornica te na ulicama i trgovima cijele povijesne jezgre.

Na PAN pozornici Stari grad posjetitelje očekuje 12 koncerata u 8 dana, na Vili Bedeković powered by Kaufland tri koncerta, svakog dana će se svirati u Food&Party zoni na Starom gradu, zatim na Trgu Miljenka Stančića, u Kreativnici u Uskoj ulici te glazbenoj kamperici na Korzu.

Kada se tome pridoda gotovo 100 svirki Heroja ulica i 40-ak programa u sklopu LOOP Glazbene klinike u Gajevoj ulici, dolazi se do respektabilne brojke glazbenih programa.

Na prekrasnoj pozornici Vile Bedeković, uz posebnu atmosferu pod zvjezdanim nebom, očekuju vas tri koncerta za pamćenje. Prve večeri, 18.8. nastupa slovenska atrakcija Perpetuum Jazzile, jedan od najvećih vokalnih sastava na svijetu, čiji članovi svojim glasovima imitiraju zvukove udaraljki, raznih instrumenata kao i one iz  prirode. Grupa Cambi, poznata po hitu „Zaljubljen“, publiku će 19.8. osvojiti mediteranskom inačicom pop repertoara.

Ovogodišnje festivalsko izdanje 27.8. zatvaramo koncertom „Nothing Else Matters“, koji pripremaju učenici i profesori Glazbene škole u Varaždinu u suradnji s udrugom nuSynergetic. Obradit će neke od najpoznatijih skladbi te ih interpretirati na klasičan način i približiti široj publici. Ne propustite svevremenske hitove Metallice, Red Hot Chilli Peppersa, Pearl Jama, Soundgardena, Guns ‘n’ Rosesa i Nirvane u jedinstvenoj izvedbi mladih glazbenih nada.

Na pozornici Vile Bedeković, koja je ujedno i jedina pozornica pod naplatom na ovogodišnjem Špancirfestu, bit će odigrano i šest predstava, koje pripremaju Kerekesh teatar i njihovi gosti. Ulaznice za koncerte i predstave su u prodaji, a mogu se kupiti po cijeni od 10 i 12 eura putem sustava Eventim ili na njihovim službenim prodajnim mjestima. 

Špancirfest živi s glazbom na svakom koraku i u svakom trenutku pa će u Sunset zoni na Trgu Miljenka Stančića, na Kapucinskom trgu u sklopu Špancir burger festivala i u Kreativnici u Uskoj ulici nastupiti brojni poznati Dj-evi. Mirisna i zabavna  Food&Party zona donosi ritmove retro glazbe, ali i vraća world music na Špancirfest.  U retro svijet uvest će vas Mario Kovač i DElvis real tribute band te podsjetiti na najveće hitove kralja rocka Elvisa Presleya, a sve će rasplesati dance kraljica 90′, Ivana Banfić – I Bee. Atraktivan band One Dread s prisutnima će uploviti u reggae svijet. U World Music uvest će nas Gypsy Jazz atrakcija iz Mađarske Besh o droM, zatim belgijsko-španjolsko-francusko-talijanski kvartet Rumbaristas koji svojim inovativnim izričajem osvaja europske i svjetske pozornice, a balkanske elemente u novim, modernim aranžmanima priprema sastav Balkan Zoo, kombinirajući elemente romske glazbe sa živopisnim flamencom.

Šetače će na svakom koraku veselo zabavljati Heroji ulica, mladi, talentirani glazbenici koji će pokazati sve svoje vještine. Tu je i nezaobilazna LOOP Glazbena klinika koja donosi 40-ak glazbenih programa, a izdvajamo nastupe Ivane Galić & SoulBeata, Yogija Lonicha i Gadjo Manouchea.  

Izvođači na glavnoj PAN pozornici Stari grad već su ranije najavljeni, no podsjetimo – na jubilarno izdanje stiže jedan od najvećih rock bandova, Franz Ferdinand iz Škotske, a prije njih će nastupiti mladi ali sve popularniji slovenski indie rock bend Joker Out. Tu su i TBF, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Brass Experience, Parni valjak feat. Igor Drvenkar, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika. Treba ponovno spomenuti da je ulaz na sve navedene koncerte – besplatan.

Između 200 glazbenih programa koliko vas očekuje na ovogodišnjem Špancirfestu, pronađite nešto za sebe i krenite na nezaboravno glazbeno putovanje.  Više informacija o programu Špancirfesta možete pronaći na službenim internetskim stranicama festivala www.spancirfest.com.

Zabava & Stil

U Martijanec stižu velike estradne zvijezde Lidija Bačić i Vlado Kalember – ulaz besplatan!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec za svoje je mještane pripremila dvije glazbene poslastice – posljednjeg dana svibnja stiže Lidija Bačić – Lille, a dan kasnije Vlado Kalember.

Popularna Lille nedavno se vratila s uspješne australske turneje, a svoje će najveće hitove sada
izvesti i u Martijancu. Uoči Lidijinog koncerta nastupit će grupa Elixir.

Ni Vladu Kalembera ne treba posebno predstavljati. Jedan je od najpoznatijih hrvatskih vokala koji je nakon 12-godišnje stanke nedavno sa Srebrnim krilima objavio novi album”Opasno je ljubit ženu”, a osim njega, na istoj će pozornici nastupiti i grupa Pandora.

Lidija Bačić i Elixir nastupit će u petak, 31. svibnja, dok će dan kasnije koncert održati Vlado
Kalember i Pandora.

Oba koncerta održat će se pod šatorom kod Osnovne škole Martijanec, uz bogatu gastronomsku ponudu i besplatan ulaz za sve.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Poznat je datum nastupa Baby Lasagne na Špancirfestu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zabilježite datum, planirajte godišnji, prilagodite svoje planove i obaveze- ne želite propustiti Baby Lasagnu u Varaždinu na Špancirfestu.

U utorak, 27. kolovoza, glavna festivalska PAN pozornica na Starom gradu bit će rezervirana za trenutno glavnu zvijezdu i miljenika nacije kojem je najveći i najpopularniji ulični festival u Hrvatskoj ponosno dao status headlinera.

Njegov zarazni „Rim Tim Tagi Dim“ i energični nastup na Eurosongu osvojili su svjetsku publiku, a dio te atmosfere osjetit će svi oni koji će se naći podno bedema Starog grada pete večeri ovogodišnjeg 26. Špancirfesta.

Karizmatični Umažanin, koji se već upisao u hrvatsku glazbenu povijest, najavio je za jesen svoj debitantski album “Demons & Mosquitos“ pa će tako svi posjetitelji varaždinskog koncerta među prvima uživo čuti i neke od njegovih novih pjesama.

Ne propustite priliku da uživate u nastupu koji će zasigurno biti jedan od vrhunaca festivala i to potpuno besplatno jer za sve koncerte na glavnoj festivalskoj PAN pozornici pa tako i za onaj Baby Lasagne ulaznica- NEMA!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje