Povežite se s nama

Život i društvo

Na Međuopćinskom natjecanju u Brezničkom Humu natjecalo se oko 500 vatrogasaca

Objavljeno:

- dana

U Brezničkom je Humu u nedjelju održano 23. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje na kojem je uz domaćina nastupilo još 11 vatrogasnih ekipa iz Šćepanja, Radešića, Breznice, Visokog, Brsteca, Draškovića, Bisaga, Presečna Visočkog, Đurinovca i Čanjeva, te gosti PGD-a Paloma iz Sladkog Vrha u Sloveniji.

Organizatori natjecanja bile su Vatrogasne zajednica općina Breznica, Visoko i Breznički Hum.

Među 500-tinjak vatrogasaca iz čak 38 ekipa iz 12 dobrovoljnih vatrogasnih društava posebno su se istaknula djeca vatrogasci DVD-a Breznički Hum kod dječaka te DVD-a Drašković kod djevojčica, DVD Breznički Hum bilo je najuspješniji u natjecanju vatrogasne mladeži, dok je DVD Šćepanje pobijedilo u muškim i ženskim A i B kategorijama natjecanja te time postalo najuspješniji sudionik ovoga natjecanja.

Pobjednici su stekli pravo nastupa na Županijskom vatrogasnom natjecanju koje će biti održano krajem ljeta.
 

Izvor:
Foto: Brzi mediji

Život i društvo

U Čukovcu kod Ludbrega sezona jagoda započela je tri tjedna ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Danica.hr

Počela je sezona slatke crvene delicije u Čukovcu kod Ludbrega, malenom mjestu kojeg zovu Selom jagoda.

Čukovec ima 300-tinjak stanovnika i čak 30 prijavljenih OPG-a koji imaju plantaže jagoda.

Mjerica od 250 grama u četvrtak je na štandu stajala 1,50 eura, što znači da je kilogram prvih slasnih podravskih jagoda šest eura.

Prije četiri godine, u travnju 2020., ista je mjerica stajala 10 kuna, odnosno 1,33 eura, što znači da zapravo i nisu nešto posebno skuplje. No, cijena će vrlo brzo dolje čim se čukovečka polja malo jače zacrvene.

Ova je godina specifična po tome da je sezona jagoda počela čak tri tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Život i društvo

Jurjevo u Mađarevu uz izložbe, koncerte i predstave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župa sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu slavi svog nebeskog zaštitnika u utorak 23. travnja 2024. a ove godine ujedno i dvjestotu obljetnicu izgradnje sadašnje crkve.

Za tu prigodu pripremat će se trodnevnicom koju će predvoditi vlč. Ivica Puškadija st. župnik u Starigradu kraj Koprivnice, a nakon slavlja svete mise od 18 sati, svakodnevno će biti kulturni program.

Tako će u subotu 20. travnja na platou ispred crkve KUD Prigorje iz Križevaca održati koncert tradicijskih pjesama i napjeva.

U nedjelju 21. travnja u crkvi će biti koncert klasične glazbe „Častimo te Jurju sveti…“ na kojem će nastupiti mezzosopranistic Iva Krušić, tenor Mario Bokun, sopranist Marko Antolković, basbariton Boris Beus uz klavirsku pratnju i umjetničko vodstvo Helene Borović.

Dramska družina “Ozana” iz Visokog izvest će dramsko-scensko uprizorenje legendarnog životopisa svetog Jurja uz pedagoško-umjetničko vodstvo Tibora Martana u ponedjeljak 22. travnja, također u crkvi nakon svete mise.

Na samo Jurjevo u utorak 23. travnja mons. Bože Radoš predslavit će svečano euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati. Sat vremena ranije prethodit će otvorenje etnografske izložbe „Kinč poveda jurjevsku pripovest“ u PŠ Madžarevo. Autor izložbe i postava je etnolog Tibor Martan, a nakon svete mise bit će koncert Klape sv. Mihovil.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje