Povežite se s nama

Međimurje

Na području općina Donji Kraljevec i Goričan: projekt “Dajmo djeci budućnost” u trima vrtićima

Objavljeno:

- dana

U sklopu poziva Europskoga socijalnog fonda “Unapređenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, na području Općine Donji Kraljevec i Općine Goričan provodi se projekt „Dajmo djeci budućnost“ s ciljem provođenja usluge produljenog boravka.

Projekt se provodi u trima vrtićima: Dječjem vrtiću “Ftiček” Donji Kraljevec, Dječjem vrtiću “Ružica” Goričan te Područnom odjelu Dječjeg vrtića “Ftiček” u Hodošanu.

Programi i aktivnosti

Za rad na projektu zaposlene su tri odgojiteljice za rad s djecom s teškoćama u razvoju te su angažirani stručni suradnici za provođenje kraćih programa koji uključuju učenje stranih jezika (engleskoga i njemačkoga jezika) te provođenje glazbenih i sportskih aktivnosti, dok se provođenje ekoloških aktivnosti zbog nepredviđenih okolnosti ukinulo. Uz navedene stručne suradnike, za rad u vrtićima angažirani su i logoped te defektolog koji su zaduženi za rad s djecom s posebnim potrebama/teškoćama u razvoju.

Zbog nastale epidemiološke situacije u zemlji uzrokovane koronavirusom, nakon kratkog vremena obustavljen je rad svih stručnih suradnika koji su angažirani za provođenje besplatnih programa, no popuštanjem mjera nastavili su rad u svim trima vrtićima.

U sklopu projekta uz proces javne nabave nabavljena je oprema za dječje vrtiće, koja se koristi u svrhu provođenja kraćih programa kojima pripadaju engleski i njemački jezik te sportska i glazbena aktivnost. Uz to, također je nabavljena i oprema za potrebe logopeda i defektologa.

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje