Povežite se s nama

Sport

Na redu je seniorsko PH u disciplini assaut

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Na prvenstvima Hrvatske u savate boksu varaždinski Fight Club Kovačić najbolji je klub u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. To su potvrdili na prvenstvima za kadete u disciplini assaut, te juniore u disciplini pre combat.

 

Natjecatelji

Sljedeće natjecanje za koje se spremaju je prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u disciplini assaut koje će se održati u Zelini. Generalnu probu za prvenstva Hrvatske članovi kluba imali su na međunarodnom turniru u Budimpešti gdje su nastupili sa čak 15 boraca.
Ovako dobri rezultati pokazatelj su dobrog i stručnog rada u klubu u kojem rade četiri trenera i tri voditelja, te su svi licencirani treneri Hrvatskog savate saveza. Koliko Fight Club Kovačić pažnju pridodaje struci pokazuje i podatak da sedam članova kluba pohađa školovanje za trenera savatea koje se provodi u ustanovi za obrazovanje odraslih u Zagrebu.

Rekreacija

Vrata Fight Cluba Kovačić u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin otvorena su i rekreativcima kojima je na raspolaganju boksačka dvorana sa ringom, vrećama, podim grijanjem, klimatizacijom, posebna teretana sa dvadesetak sprava, prostrane svlačionice sa osobnim ormarićem te sedam trenera koji svakodnevno rade u klubu. Programi za rekreaciju su: kickboxing, savate, muay thai, crossfit i hard body. Grupe su djeca od 7 do 13 godina, juniori od 13 do 18 godina, rekreativci bez limita godina te ženska grupa koji vodi Marjana Kovačić. Upisi su otvoreni tijekom cijele godine, a sve informacije možete dobiti na www.fightclub-kovacic.com.

Izvor:
Foto:

Sport

Slobodaši Jana Koščak i Janko Kišak popravili državne rekorde kod kadeta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Atletičari Slobode u nedjelju, 26. rujna nastupili su kadetskom dvomeču između reprezentacija Hrvatske i Slovenije u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza i Atletske zveze Slovenije.

Hrvatski kadeti slavili su u ekipnom poretku s osvojenih 368 bodova, a petero predstavnika AK Sloboda postiglo je iznimne rezultate, od kojih su dva novi rekordi Hrvatske. Najvrijednije rezultate natjecanja postigli su Jana Koščak i Janko Kišak. Jana Koščak pobijedila je u bacanju koplja s hitcem od 46,59 m te u utrci 100 m s preponama s rezultatom od 14,16 sec, što je ujedno i novi kadetski rekord Hrvatske!

Štafeta 4x100m za kadetkinje u sastavu Nikpalj, Penezić, Pavlović i Koščak uzela je zlato s rezultatom 48.77 sec. Jana je s tri osvojene zlatne medalje bila najuspješnija sudionica ovog natjecanja.

Janko Kišak poboljšao je vlastiti državni rekord na 100 m prepone s rezultatom 13,05 sec, dok je u skoku u dalj ostvario novi osobni rekord sa skokom od 6,73 m. Janko je slavio u obje pojedinačne discipline, dok je u štafeti 4×100 m zauzeo drugo mjesto. Luka Leščak osvojio je brončanu medalju u skoku s motkom za kadete s preskočenih 290 cm. Neli Belač zauzela je 3. mjesto u utrci 1500m zapreke s rezultatom 6:24,44, dok je Helena Posavec nastupala na 300 m prepone gdje je zauzela 5. mjesto s 48,88sec.

Važno je istaknuti da su Neli, Helena i Luka rođeni 2007. godine te još sljedeću sezonu mogu nastupati kao članovi kadetske reprezentacije Hrvatske.

Nastavite čitati

Sport

Odličan nastup varaždinskog borca Patrika Vučkovića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Četvero kadeta Fight Cluba Kovačić nastupilo je na Prvenstvu Hrvatske u savate assautu.

Tristan Talan osvojio je srebro, Elvis Šipek također srebro, Hana Komes broncu, a Patrik Vučković zlato. Patrik je na putu do zlata pobijedio tri odlična borca. Vito Lukačić, Melani Šipek i Viktorija Mikulec ostali su bez borbe.

Također, u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u boksu za žene. Lea Paska u kategoriji do 70 kg nije imala protivnicu. Ekipa se dalje priprema za Prvenstvo Zagreba u boksu te Kup Hrvatske za juniore i seniore.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje