Povežite se s nama

Sport

Na redu je seniorsko PH u disciplini assaut

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Na prvenstvima Hrvatske u savate boksu varaždinski Fight Club Kovačić najbolji je klub u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. To su potvrdili na prvenstvima za kadete u disciplini assaut, te juniore u disciplini pre combat.

 

Natjecatelji

Sljedeće natjecanje za koje se spremaju je prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u disciplini assaut koje će se održati u Zelini. Generalnu probu za prvenstva Hrvatske članovi kluba imali su na međunarodnom turniru u Budimpešti gdje su nastupili sa čak 15 boraca.
Ovako dobri rezultati pokazatelj su dobrog i stručnog rada u klubu u kojem rade četiri trenera i tri voditelja, te su svi licencirani treneri Hrvatskog savate saveza. Koliko Fight Club Kovačić pažnju pridodaje struci pokazuje i podatak da sedam članova kluba pohađa školovanje za trenera savatea koje se provodi u ustanovi za obrazovanje odraslih u Zagrebu.

Rekreacija

Vrata Fight Cluba Kovačić u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin otvorena su i rekreativcima kojima je na raspolaganju boksačka dvorana sa ringom, vrećama, podim grijanjem, klimatizacijom, posebna teretana sa dvadesetak sprava, prostrane svlačionice sa osobnim ormarićem te sedam trenera koji svakodnevno rade u klubu. Programi za rekreaciju su: kickboxing, savate, muay thai, crossfit i hard body. Grupe su djeca od 7 do 13 godina, juniori od 13 do 18 godina, rekreativci bez limita godina te ženska grupa koji vodi Marjana Kovačić. Upisi su otvoreni tijekom cijele godine, a sve informacije možete dobiti na www.fightclub-kovacic.com.

Izvor:
Foto:

Sport

Odlični nastupi Katje i Roka Bengerija u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su u sastavu reprezentacije Republike Hrvatske na utrci Europskog kupa u slalomu za seniore, održanoj na stazi Tacen na rijeci Savi u Ljubljani u Sloveniji.

U konkurenciji više od 200 natjecatelja iz 15 zemalja ostvareni su odlični rezultati.

Katja Bengeri nastupila je u disciplini kanu jednosjed (C-1) gdje se plasirala na 9. mjesto i disciplini kajak jednosjed (K-1) gdje je bila 14.

Roko Bengeri nastupio je u kanu jednosjed (C-1) i kajaku jednosjedu (K-1), te se u obje discipline plasirao na 21. mjesto, a Nikola Novosel u kajaku jednosjedu plasirao se na 76. mjesto.

Natjecanje u Ljubljani je i jedna od izbornih utrka za sastav reprezentacije Hrvatske koja će nastupiti na seniorskom Europskom prvenstvu u slalomu na divljim vodama koje će se od 6. do 9. svibnja održati u Ivrei u Italiji na kojem će najvjerojatnije nastupiti braća Katja i Roko Bengeri.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinske košarkašice dobro otvorile, no pobjeda je otišla na stranu Orke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrebu je u subotu, 17. travnja, odigrana utakmica 5. kola Lige za prvaka i popunu Premijer lige, između domaćeg sastava Orka i varaždinskog Vindija. Utakmica je završila rezultatom 62:49.

Nakon prve četvrtine Varaždinke su imale prednost od 18:15, no domaćin je okrenuo i na odmor otišao s 38:32. Potom su zagrebačke košarkašice otišle na čak 56:38, ipak u zadnjoj četvrtini Varaždinke su ublažile poraz.

– Odigrali smo susret protiv Orke s premalo treninga zbog ozljeda i izostanaka. Utakmicu smo otvorili dosta dobro i stvorili prednost u prvoj četvrtini. Širina klupe protivnika dozvolila im je da cijelu utakmicu odigraju istim tempom, i pogotovo u drugoj i trećoj četvrtini stvore razliku koju do kraja nismo uspjeli sustići – rekao je Marko Škerbić, trener ŽKK Vindi.

Iduće kola je posljednje za Varaždinke ove sezone, a protivnice su im košarkašice Broda.

Nastavite čitati