Povežite se s nama

Sport

Na redu je seniorsko PH u disciplini assaut

Objavljeno:

- dana

SAVATE

Na prvenstvima Hrvatske u savate boksu varaždinski Fight Club Kovačić najbolji je klub u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. To su potvrdili na prvenstvima za kadete u disciplini assaut, te juniore u disciplini pre combat.

 

Natjecatelji

Sljedeće natjecanje za koje se spremaju je prvenstvo Hrvatske za juniore i seniore u disciplini assaut koje će se održati u Zelini. Generalnu probu za prvenstva Hrvatske članovi kluba imali su na međunarodnom turniru u Budimpešti gdje su nastupili sa čak 15 boraca.
Ovako dobri rezultati pokazatelj su dobrog i stručnog rada u klubu u kojem rade četiri trenera i tri voditelja, te su svi licencirani treneri Hrvatskog savate saveza. Koliko Fight Club Kovačić pažnju pridodaje struci pokazuje i podatak da sedam članova kluba pohađa školovanje za trenera savatea koje se provodi u ustanovi za obrazovanje odraslih u Zagrebu.

Rekreacija

Vrata Fight Cluba Kovačić u Gradskoj sportskoj dvorani Varaždin otvorena su i rekreativcima kojima je na raspolaganju boksačka dvorana sa ringom, vrećama, podim grijanjem, klimatizacijom, posebna teretana sa dvadesetak sprava, prostrane svlačionice sa osobnim ormarićem te sedam trenera koji svakodnevno rade u klubu. Programi za rekreaciju su: kickboxing, savate, muay thai, crossfit i hard body. Grupe su djeca od 7 do 13 godina, juniori od 13 do 18 godina, rekreativci bez limita godina te ženska grupa koji vodi Marjana Kovačić. Upisi su otvoreni tijekom cijele godine, a sve informacije možete dobiti na www.fightclub-kovacic.com.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Ludbrežani Jan, Leandro, Lorena i Maja Elena pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kids CRO Race u Ludbregu okupio je mnoštvo djece i građana koji su pratili utrku za najmlađe, u iščekivanju profesionalnih natjecatelja koji se utrkuju na prvoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

Jan, Leandro, Lorena i Maja Elena iz Osnovne škole Ludbreg pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Ludbregu. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Zadru biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea u Zagrebu, koje će se održati 2. listopada.

Maja Elena i Leandro pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a Lorena i Jan bili su najbolji u starijoj kategoriji od 11 i 12 godina. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim će natjecateljima i ove godine biti osigurani bicikli i Elite trenažeri na kojima će prolaziti kratku virtualnu stazu. Ona će se, zahvaljujući partneru Rouvy, prikazivati preko televizijskog ekrana u simulaciji virtualne utrke. Tako će svaki mladi natjecatelj imati svog avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Mališani će se tijekom i nakon utrke moći zasladiti proizvodima iz Kraša, službenog sponzora Kids CRO Racea. Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u razvrstavanju kućnog otpada u kojima je tijekom proteklih pet godina održavanja sudjelovalo više od 2.500 djece.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele, mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka utrke. Dok se djeca natječu na virtualnim trenažerima, profesionalni biciklisti utrkuju se kroz šest etapa na utrci dugoj preko 1.000 kilometara. Tijekom utrka u svim gradovima mlade ljubitelje sporta bodrit će obitelj, njihovi školski kolege i okupljena publika.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski bowlingaši osvojili Prvenstvo Hrvatske u trojkama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi varaždinskog Bowling kluba Medonja, Ivan Kreš, Igor Kolarić i Petar Žganec osvojili su Prvenstvo Hrvatske u disciplini trojke.

Varaždinski bowleri već su u kvalifikacijama pokazali kako su se dobro prilagodili uvjetima mariborske kuglane zauzevši treće mjesto. U polufinalu su zaigrali protiv ekipe zagrebačkog Purgera, a presudno za pobjedu bilo je bacanje  Žganeca 227.

Pitanje pobjednika u finalu bilo je neizvjesno do zadnjeg bacanja u kojem renomirani suparnici iz Nomada nisu zadržali nisu zadržali mirnoću pa je tijesna, ali zaslužena pobjeda 530:528 pripala Medonjama iz Varaždina.

Prvenstvo je održano na stazama BC Strike u Mariboru radi osiguranja boljih uvjeta za natjecanje nego u hrvatskim bowling centrima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje