Povežite se s nama

Život i društvo

Na ulazu u trgovački centar nisu mjerili temperaturu pa im stigla kazna od 30.000 kuna

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 14. prosinca, održana je 29. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović informirao je o aktivnostima Stožera civilne zaštite na razini države.

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite obavili su ukupno 2759 nadzora poslovnih subjekata i izdali 75 usmenih upozorenja kojima su otklonjeni nedostatci tijekom nadzora.

Također, izdan je jedan prekršajni nalog u visini od 30.000 kuna zbog kršenja nužne epidemiološke mjere o obvezi mjerenja temperature na ulazu trgovačkog centra zatvorenog tipa. MUP nije objavio gdje se ovo dogodilo.

Dio nadzora obavljen je suradnji s policijskim službenicima i inspektorima Državnog inspektorata Republike Hrvatske.

Pripadnici Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite proveli su 1797 nadzora prilikom čega je utvrđeno 292 nepravilnosti. Na licu mjesta otklonjeno je 75 nepravilnosti. Inspekciji je na daljnje postupanje upućeno 217 službenih zabilješki.

Policijski službenici proveli su nadzor u ukupno 11.785 objekta i događaja. U devet objekata utvrđeno je kršenje mjera.

– Temeljem zaprimljenih dojava, kao i kroz redovan rad policijskih službenika, utvrđeno je ukupno 119 kršenja mjera samoizolacije od strane građana i za isto će biti podnijeti prekršajni nalozi – napomenuo je ministar Božinović.

Nastavila se isporuka opreme iz skladišta civilne zaštite, a trenutno je izdano 1.037.500 artikala zaštitne opreme, odnosno 120 tona.

Ravnateljstvo civilne zaštite zaprimilo je dodatnih 100.000 brzih antigenskih testova. Ukupno je do sada zaprimljeno 250.000 testova te su svi distribuirani svim županijskim zavodima za javno zdravstvo te Gradu Zagrebu.

Život i društvo

NK „Udarnik 32“ dobio najsuvremeniji sustav navodnjavanja travnjaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Teren Nogometnog kluba „Udarnik 32“ iz Gornjeg Kućana opremljen je najsuvremenijim sustavom navodnjavanja, odnosno zalijevanja travnjaka.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković, posjetio je u petak, 24. lipnja, klub iz tog varaždinskog prigradskog naselja gdje se sastao s Blaženkom Beli, članicom Gradskog vijeća Grada Varaždina te predstavnicima mjesnog odbora i kluba.

Uvjerio se u kvalitetu nedavno izvedenih radova na kompjuterski upravljanom sustavu za zalijevanje travnjaka koji će još više potkrijepiti ambicije kluba da se natječe u višem rangu natjecanja. Klub se sada natječe u 3. ŽNL – skupina Varaždin.

Vrijednost izvedenih radova je 90.000 kuna, pola od tih sredstava osigurano je putem natječaja Županjskog nogometnog saveza, a polovinu je osigurao Grad Varaždin. Prilikom boravka u Gornjem Kućanu zamjenik gradonačelnika Marković razgovarao je s domaćinima o planovima uređenja i razvoja sportsko rekreacijskog centra, koji je omiljeno sastajalište žitelja tog dijela grada Varaždina.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređuju se vodotoci na području Grada Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odlična suradnja Grada Lepoglave i Hrvatskih voda i u ovoj je godini rezultirala uređenjem novih dionica vodotoka na gradskom području.

Uz brojne vodotoke uređene prethodnih godina, ove su godine uređeni vodotoci na području Viletinca, Kameničkog Podgorja, Dunaja i Sestranca.

Zahvate na uređenju vodotoka na području Grada Lepoglave Hrvatske vode nastavit će izvoditi i u narednom razdoblju pa će tako u ovoj godini, prema planu, biti uređeni i vodotoci potoka u centru Kamenice, na području Poduzetničke zone te Šumeca odnosno na području Patačićeve i Zagorske ulice.

– Unatrag nekoliko godina, zahvaljujući angažmanu Hrvatskih voda s kojima imamo odličnu suradnju, kontinuirano se uređuju brojni vodotoci na području Grada Lepoglave. Rezultat toga itekako je vidljiv. Naime, na područjima na kojima su uređeni vodotoci više nema većih izljevanja vode iz korita za vrijeme obilnih kiša odnosno ne događaju nam se poplave kakve su nam prethodnih godina stvarale probleme ugrožavajući sigurnost i imovinu građana. poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje