Povežite se s nama

U fokusu

Načelnik Vidovca Hranić ljut na gradonačelnika Habuša: Tako se ne brine o svojim mještanima!

Objavljeno:

- dana

NAPETI MEĐUSUSJEDSKI ODNOSI

Čak milijun kuna izdvojit će se za proširenje groblja u Vidovcu te izgradnju parkirališta.

Ove godine otkupljeno je zemljište potrebno za proširenje groblja, no načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić zabrinut je jer Grad Varaždin, unatoč svim njegovim pokušajima, ne želi sudjelovati u sufinanciraju projekta koji su od interesa za mještane Gojanca, naselja koje pripada Gradu Varaždinu.

Ignoriranje Varaždinaca prevršilo je svaku mjeru!

– S obzirom da se gradonačelnik Varaždina opetovano oglušuje na moje zamolbe da Grad Varaždin sudjeluje u sufinanciranju uređenja groblja, a 9 % grobnih mjesta pripada mještanima naselja Gojanec, primoran sam pokrenuti postupak za povećanje naknade mještanima Gojanca iako nažalost oni tu ništa nisu krivi. Višegodišnje ignoriranje gradskih čelnika za sufinanciranjem uređenja groblja i župne crkve kojima pripadaju mještani Gojanca, a da ni ne spominjem njihovo nesudjelovanje u izgradnji osnovne škole u Vidovcu i područne škole u Nedeljancu, prevršilo je svaku mjeru. Tako se ne brine o svojim mještanima! – ljuti se načelnik  Hranić.

– Oglušujete se na moje zamolbe, pa ću sad morati povećati naknade mještnima Gojanca iako oni nisu ništa krivi – upozorava Hranić

Navodi kako Općina Vidovec za svoje mještane s područja naselja Tužno brine sukladno dogovoru s Gradom Ivancom i sufinancira projekte od interesa mještana.

– Sufinanciramo uređenje mjesnog groblja u Radovanu budući da mještani naselja Tužno tamo ukapaju svoje pokojnike. Uistinu me zabrinjava ovakav nemar čelnih ljudi Grada Varaždina te se pitam da li je uopće sprovedeno zakonsko pripajanje naselja Gojanec Gradu Varaždinu davnih devedestih godina i što je bio pravi razlog takve “aneksije”- komentirao je Hranić.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Čačić će savjetovati kako obnoviti Zagreb, Fond će voditi žena s njegove liste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako je Damir Vanđelić koji je podnio ostavku, trebao ostati na čelu Fonda za obnovu obnovu do sredine mjeseca, a ministar graditeljstva Darko Horvat je najavio da će pregovarati da ostane do kraja godine, Vanđelić će danas biti maknut, piše 24.sata.

Sazvana je, naime, sjednica Upravnog vijeća Fonda kojem je na čelu Horvat, a nova, privremena ravnateljica će biti Snežana Penović.

Snežana Penović je kadar bivšeg varaždinskog župana i predsjednika Reformista Radimira Čačića.

Prema informacijama 24.sata, Čačić bi također trebao imati neku vrstu savjetodavne uloge u Fondu za obnovu.

Penović je bila zaposlenica Ministarstva graditeljstva, a premještena je u Fond kada je on osnovan. Trenutačno je direktorica stručne službe zadužena za praćenje obnove. Snežana Penović je bila i sa suprugom Leom na listi Reformista na lanjskim izborima u 10. izbornoj jedinici. Listi je povjerenje dalo 0,15 posto birača ili njih 299. Penović je osvojila 9 glasova, a suprug 8 glasova.

Leo Penović je bio za vrijeme Vlade Zorana Milanovića i koordinator projekta “Zagreb na Savi” dok je ministar gospodarstva bio Radimir Čačić.

Za novog ravnatelja Fonda će biti raspisan natječaj. Dosad nije izabran zamjenik ravnatelju koji bi onda po svojoj funkciji preuzeo Fond nakon što je Vanđelić dao ostavku. Tri puta je natječaj poništen.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinsku Koku želi kupiti poduzetnik preko svoje tvrtke Kutjevo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska tvrtka Koka u utorak, 7. prosinca obavijestila javnost da su dobili ponudu za preuzimanje dionica.

Danica.hr piše da Koku preko svoje tvrtke Kutjevo želi kupiti Enver Moralić (86).

Koka je, inače, prihvatila financijski izvještaj za prošlu godinu prema kojem je ostvarila 1,28 milijardi kuna poslovnih prihoda i 11,1 milijun kuna neto dobiti. Usvojen je izvještaj o primanjima uprave i članova nadzornog odbora.

Tvrtka je u vlasništvu Vindije koja posjeduje čak 95,43 posto dionica Koke. Drugi je dioničar Erste banka s 0,42 posto, a treći Pero Vlainić sa 0,31 posto.

Kutjevo je putem svojeg opunomoćenog odvjetničkog društva izvijestilo upravu Koke o interesu za preuzimanje dionica tvrtke. Predložili su i sastanak na kojem bi iznijeli svoje namjere. Čeka se odgovor Vindije kao većinskog vlasnika.

Nakon smrti vlasnika Vindije Dragutina Drka, u medijima se svako malo spekulira s mogućom prodajom poslovnog carstva kojim ovog časa upravlja njegova obitelj – kćeri i zetovi. U tom svjetlu treba gledati i pismo namjere koje je Moralić uputio u Varaždin.

Moralić je bogati biznismen s razgranatim poslovnim carstvom koje obuhvaća poljoprivredne, ali i kemijske kompanije. U Hrvatskoj je vlasnik Kutjeva i Božjakovine, a u inozemstvu, kako se piše, kemijskih tvornica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje