Povežite se s nama

Međimurje

Nagrade za NAJ na NAJ Porcijunkulovome

Objavljeno:

- dana

Porcijunkulovo 2016

Završilo je Porcijunkulovo 2016. Ovogodišnja manifestacija prema svemu je bila najbolja do sada – bilo je najviše izlagača, posjetitelja, programskih sadržaja

Događanje je još jednom pokazalo da Turistička zajednica Čakovca s direktoricom Boškom Ban Vlahek odrađuje odličan posao, koji je odavno prerastao čakovečke, međimurske pa i hrvatske okvire.

Bilo je tu svega – bogata ponuda na štandovima, gastro događanja, priredbe, veliki konceti. Nastupali su Jelena Rozga, Jole, Bajaga, Parni Valjak , klapa Kampanel…

Izlagalo je preko 300 izlagača iz svih krajeva Hrvatske s isključivo proizvodima iz Kućne radinosti.

Upravo su njima dodijeljena priznanja Najbolje na Porcijunkulovome.

 

Nagrade:

Najkreativnije izlagačko mjesto: DRVENARIJA POŠPAIĆ iz Šemovc

Najsimpatičniji izlagač: OPG TRUPKOVIĆ iz Novog Sela Rok

Najsimpatičnija izlagačica: MILENA PETKOVIĆ iz Murskog Središć

Stari zanati»: KOŠARAŠTVO POGORELEC iz Kotoribe

Najmlađi izlagač: DOMINIK WEBER iz Čakovca

Najljepše oslikani kišobran, kategorija odrasli: JOSIPA FLAC

Najljepše oslikani kišobran, tegorija djeca: LUKA ANTONOVIĆ

Turistička ponuda Porcijunkulovog: TURISTIČKI VLAKIĆ – STANKO SEDMAK

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje