Povežite se s nama

Život i društvo

Nagradu za životno djelo dobit će dr. Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice

Objavljeno:

- dana

Gradsko vijeće na sjednici održanoj ovog petka, 20. listopada, jednoglasno je donijelo odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Varaždinskih Toplica za ovu godinu, a koja će biti dodijeljena na svečanoj sjednici u povodu Dana grada u studenom.

Nagradu za životno djelo dobit će dr. Denis Kovačić, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Nagradu Grada Varaždinske Toplice za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobit će Teo Bartolec i dioničko društvo Plodine.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Grada Varaždinski Toplica u zemlji i svijetu ide Stolariji i pilani Ratković vlasnika Miljenka Ratkovića. Zahvalnice Grada Varaždinskih Toplica uručit će se prečasnom Stjepanu Mostečaku, Nikoli Hlebecu, Tomislavu Mikulčiću, Valentu Juršetiću te DVD-u Leskovec.

Nagrade Grada Varaždinskih Toplica dobit će i osnovnoškolci Petar Kukec te Iva Plišo, dok će kod studenata nagradu dobiti Mirta Košćak.

Inače, planovi upravljanja imovinom u vlasništvu Grada Varaždinskih Toplica usklađeni su sa Strategijom upravljanja imovinom, sadrže detaljnu analizu stanja i aktivnosti koje se planiraju kada je u pitanju upravljanje imovinom Grada. U konačnici, cilj je pronalaženje optimalnih rješenja koja će dugoročno očuvati imovinu, čuvati interese Grada te generirati gospodarski rast i razvoj. Sam plan upravljanja donosi se za razdoblje od godinu dana.

Vijećnici su prihvatili i akcijski plan energetski i klimatski održivog razvitka za Grad Varaždinske Toplice, koji je nastao nakon potpisivanja Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju kojeg je gradonačelnica Dragica Ratković potpisala u rujnu ove godine.

– Spomenuti sporazum pokrenut je 2008. s ciljem okupljanja lokalnih vlasti u Europskoj uniji koja se dobrovoljno posvećuju ostvarivanju i premašivanju klimatskih i energetskih ciljeva Europske unije – pojasnila je Ratković.

Dodala je kako će se ovom analizom, te na temelju svih podataka o postojećem stanju, jasno odrediti na koji način provoditi projekte i mjere energetske učinkovitosti, koristiti obnovljive izvore energije te ostvariti prilagodbu učincima klimatskih promjena.

– Ovaj akcijski plan predstavlja pravi korak u nastavku dugotrajnog procesa smanjenja emisije CO2 i ostalih stakleničkih plinova za najmanje 55 posto do 2030. godine, a u skladu s ciljevima Europske unije – zaključila je Ratković dodajući da će se naglasak staviti najviše na sektor prometa i zgradarstva gdje se očekuju i najveće uštede.

Na sjednici Gradskog vijeća donesena je i odluka za raspisivanje Javnog poziva za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Varaždinskih Toplica. Savjet mladih Grada Varaždinskih Toplica ima tri člana, a članove bira Gradsko vijeće.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje