Povežite se s nama

Atletika

Najava atetskih događanja u ovoj godini

Objavljeno:

- dana

SKUPŠTINA AK SLOBODA

Atletski klub Sloboda održao je redovnu izvještajnu skupštinu, a osim što su podnesena izvješća, predstavljen je i plan za slijedeću godinu.

Istaknuto je kako je AK Sloboda jedan od rijetkih, a možda i jedini klub koji od svog osnutka nije poslovao s gubitkom.
– Cilj nam je klub postaviti tako da poslovanje bude realno i održivo, a unatoč pozitivnom stanju na računu, štednje su neophodne. S druge strane, jedan smo od rijetkih atletskih klubova koji atletičaima osigurava opremu, pripreme i koji plaćamo startnine – rekao je predsjednik kluba Ivan Domislović. Naglasio je i kako klub razvija tri branda, a to su Novogodišnja utrka, Međunarodni atletski miting, koji se ove godine neće održati zbog objektivnih razloga, te organizacija jedne dugoprugaške utrke, što do sad nije realizirano. Spomenuta je i novoosnovana paraolimpijska sekcija s naglaskom na dva velika natjecanja koja je će se u svibnju održati na stadionu Slobode, a čini je
organizator AK Sloboda. Od ostalih ciljeva spomenuti su masovnost i vrhunski rezultati.
Predstavljena je upravljačka i kadrovska struktura s naglaskom da su vrata kluba otvorena i za nove, školovane trenere.
Glavni trener kluba Marinko Šipoš rekao je kako su atletičari Slobode u prošloj sezoni sudjelovali na 27 natjecanja te je klub bio organizator 11 natjecanja. Naši atletičari u prošloj su sezoni osvojili 42 medalje.
Što se plana za slijedeću godinu tiče, osim dva velika natjecanja za osobe s invaliditetom, klub će biti domaćin i Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe juniore u lipnju, dok bi se krajem kolovoza u Varaždinu trebalo održati i Finale kupa Hrvatske za seniore i seniorke.
Predstavljen je i plan nastupa najboljih atletičara kluba pa će tako Mateja Jambrović i Vlatka Sekirnik sudjelovati na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke. Kandidati za velika međunaodna natjecanja su i Kistina Dudek, Lucija Pokos, Bernard Gavez, Dora Paska, Antonio Vojnović i Franja Želimorski.
Nakon izvještajnog dijela skupštine dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim atletičarima kluba u prošloj sezoni.
Priznanja su dobili slijedeći atletičari:
Najbolji mlađi kadeti Ena Krebelj i Ivan Novko
Najbolji stariji kadeti Franja Želimorski i Antonio Vojnović
Najbolji mlađi juniori Vlatka Sekirnik i Bernard gavez
Najbolji stariji juniori Mateja Jambrović i Dražen Hudoletnjak
Najbolji seniori Kristina Dudek i Mirko Mičuda

 

Izvor:
Foto:

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje