Povežite se s nama

Atletika

Nastavljena 24. Cross liga Drava

Objavljeno:

- dana

ATLETIKA

Nastavljena je 24. Cross lige Drava, 11. kolom. Nastupilo je 83 trkača i hodača.

Najbrži na najdužoj trkačkoj dionici od 5600 m bili su Robert Miller i Višnja Čonkas, na 2000m Ivan Jakop i Marija Kosi, a u hodanju na 2000 m Boris Lacković, te kod nordijskog hodanja na 2000 m Darinka Kolarić.

Izvor:
Foto:

Atletika

Lucija Pokos i Kristina Dudek na EP u Švicarskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Članice AK Sloboda Lucija Pokos i Kristina Dudek, u sklopu hrvatske štafete nastupile su na EP u Švicarskoj. 

U kvalifikacijskoj utrci štafete na 4x100m sa Ivanom Lončarek i Nikom Župa zauzele su 15 mjesto rezultatom 45.47. Lucija i Kristina nastupile su i na kvalifikacijama štafete 4x400m zajedno sa Dorom Filipović i Marijom Hižman. Također su zauzele 15. mjesto rezultatom 3:48.10. Obje štafete rezultatima nisu ugrozile nacionalne rekorde, niti su osigurale plasman u finalne utrke ali su veliko iskustvo za mlade atletičarke.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Atletika

Tri medalje s Prvenstva Balkana za seniore i seniorke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

ATLETIKA

Na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke, koje se održalo 26. i 27. srpnja u Pitestiju, za reprezentaciju Hrvatske nastupili su i atletičari i atletičarke AK Sloboda. 

Tako u Varaždin idu čak tri medalje. Prvog dana natjecanja ženska štafeta na 4×100 u sastavu Ivana Lončarek, Lucija Pokos (AK Sloboda), Mateja Jambrović (AK Sloboda) i Nika Župa, osvojila je broncu s rezultatom 45,65. Lucija Pokos bila je četvrta u utrci na 100 m s rezultatom 11,92, što je ujedno i njen osobni rekord.
Mirko Mičuda zauzeo je peto mjesto u bacanju kladiva s rezultatom 67,78 m.
Ženska štafeta 4x400u sastavu Marija Hižman (AK Sloboda), Anita Banović, Marina Banović i Kristina Dudek (Ak Sloboda) drugog je dana natjecanja osvojila srebrnu medalju. Hrvatske su reprezentativke istrčale izvrsnu utrku u vremenu 3:37,67 što ih trenutno uvrštava među 16 europskih štafeta koje imaju pravo nastupa na predstojećem prvenstvu Europe. Broncu je za hrvatsku reprezentaciju osvojila varaždinska atletičarka Lucija Pokos. Ona je utrku od 200 m istrčala s rezultatom 24.09. Mateja Jambrović u istoj je utrci bila šesta, a istrčala je s osobnim rekordom 24.50.

Autor otografije: Atletski klub Agram.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje