Povežite se s nama

Život i društvo

Najbolja škola u području mode i dizajna u regiji

Objavljeno:

- dana

CALLEGARI Talijanska škola mode i dizajna

Prvi put se na varaždinskim Danima vjenčanja ove godine predstavila talijanska škola mode i dizajna Callegari, koja osim u Zagrebu djeluje u Splitu i Rijeci. Visažisti ove škole u subotu i nedjelju imali su organizirana šminkanja za sve zainteresirane, a dizajneri su svoje modele predstavili na modnoj reviji koja je održana u nedjelju u sklopu sajma.

Prate trendove

 – Osim visažista te stilist-modnoga kreatora i modelista visoke mode, od ostalih programa obrazovanja imamo dizajnera interijera, dizajnera namještaja i samostalnog poduzetnika, a od tečajeva tečaj krojenja i šivanja, tečaj šminkanja, a radimo i pripreme za studij arhitekture, dizajna i modnog dizajna – istaknuo je Vojkan Stamenković, voditelj ove potpuno drugačjie škole koja je usmjerena na tradiciju te izvorne programe, metode i tehnike talijanske škole mode i dizajna.

U tijeku su upisi u tečajeve i programe škole Callegari

Ono po čemu je ova škola posebna su moderne nastavne metode koje prate posljednje trendove, pa je tako uveden i novi tečaj: stilist kose u trajanju od tri mjeseca.  
Callegari školu mogu upisati svi sa završenom srednjom školom, a nastava je prilagođena zaposlenima i studentima s kojima rade nastavnici i stručnjaci s dugogodišnjim predavačkim iskustvom. Svi smjerovi i programi osposobljavanja i usavršavanja su verificirani od Ministarstva znanosti i obrazovanja. 
Programi u školi započinju u proljeće i jesen, a trenutno su u tijeku upisi. Sve informacije možete dobiti na broju telefona 01/4646-684 ili 01/4612-890, putem e-maila [email protected] ili na internetskim stranicama www.callegari.hr

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Policija na cestama: i ovoga vikenda pojačano se nadzire promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije, pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom vikenda policijski službenici će na području Postaje prometne policije Varaždin ciljano pojačano nadzirati promet i kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji – ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Život i društvo

Osnovano prvo Dječje gradsko vijeće Lepoglave, gradonačelnik postao Leon Funtek

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Temeljem odluke gradonačelnika Grada Lepoglave, u studenom ove godine raspisani su izbori za vijećnike Dječjeg gradskog vijeća Grada Lepoglave.

Izbori su provedeni u tri osnovne škole s gradskog područja i na njima je izabrano 18 vijećnika koji su 2. prosinca u Lepoglavi održali konstituirajuću sjednicu prvog Dječjeg gradskog vijeća Grada Lepoglave na kojoj je za dječjeg gradonačelnika izabran Leon Funtek iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, a za njegove zamjenice Lorena Mežnarić iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i Lana Hrženjak iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Novoizabrani dječji gradonačelnik tom je prigodom izrazio ponos izborom za dječjeg gradonačelnika. Istaknuo je da je po pitanju uvjeta života djece u Gradu Lepoglavi sve u najboljem redu, a da će u budućnosti, u suradnji s gradonačelnikom, raditi na tome da se postojeći uvjeti dodatno nadograde.

U tom će imati i podršku Dječjeg gradskog vijeća u koje su, uz dječjeg gradonačelnika i njegove zamjenice, izabrani Laura Barbir, Marko Maček, Gabi Križanec, Karla Jug, Tin Bencek, Dora Dumešić, Benjamin Novačić Milošević, Vinko Dubovečak, Adam Držaić, Karlo Držaić, Patrik Ježovita, Vanja Godinić, Ana Milešić, Martina Đura i Katarina Hiržin.

Grad Lepoglava je 2017. godine i službeno postao Grada prijatelja djece koji je osnivanjem Dječjeg gradskog vijeća potvrdio taj status. Na to je, čestitajući svim članovima Dječjeg gradskog vijeća i dječjem gradonačelniku i njegovim zamjenicama na izboru, istaknuo gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

– Siguran sam da će prijedlozi i ideje koje će stizati od članova Dječjeg gradskog vijeća uvelike pomoći da naš grad krojimo po mjeri naše djece jer upravo su ona budućnost našeg grada – poručio je gradonačelnik Škvarić podsjetivši pri tom na velika gradska ulaganja i potpore mladima i obrazovanju.

Čestitke na izboru i podršku u budućem radu članovima Dječjeg gradskog vijeća uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglave Hrvoje Kovač. Pozvao ih je na davanje prijedloga i ideja te da budu aktivni dionici planiranja razvoja Grada Lepoglave, posebice kad su u pitanju potrebe djece.

Dječje gradsko vijeće Grada Lepoglave predstavničko je tijelo djece s gradskog područja osnovano s ciljem ostvarivanja prava djece na aktivno sudjelovanje u životu Grada Lepoglave. Ono će djeci osigurati slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta življenja u Gradu Lepoglavi. Također, upoznavat će gradsku vlast s problemima i predlagati rješenja od interesa za djecu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje