Povežite se s nama

Život i društvo

Najbolji futsal sudac na svijetu Nikola Jelić zahvalio svojoj obitelji i supruzi

Nikola Jelić prijem Grad Ivanec

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić danas je, 25. siječnja, u Gradskoj vijećnici Ivanec priredio prijam za Nikolu Jelića, najboljeg svjetskog suca u futsalu.

Kao što je poznato, Jelić je ovaj naslov osvojio odlukom FIFA-e i nogometne organizacije UMBO Futsal Awards 2018. – Best Referee In The World, a temeljem izbora međunarodnih futsal kontrolora suđenja, trenera, igrača,novinara i drugih stručnjaka u tom sportu.

S obzirom na to da je riječ o uspjehu na globalnoj razini, koji je ne samo veliko priznanje za Jelića i ŽNS Varaždin čiji je član, već i za cijelu Hrvatsku i Ivanec u kome živi, gradonačelnik Batinić na prigodnoj kratkoj svečanosti Jeliću je uputio čestitke u ime gradske uprave i svih građana te mu, u znak zahvalnosti, uručio prigodan poklon – laptop.

Zahvaljujući na prijmu i ističući osobno zadovoljstvo što je Grad prepoznao njegov rad, Jelić se u nastavku kratko osvrnuo na početke svoje sportske karijere, na stjecanja znaka FIFA-e, na utakmice koje je sudio po cijeloj Europi i Južnoj Americi kao i na one koje su mu ostale u posebnom sjećanju, a progovorio je i o svojim planovima za budućnost.

Upućujući zahvalnost svima koji su mu tijekom proteklih 19 godina bili potpora u karijeri, posebno je zahvalio svojoj obitelji, a naročito supruzi koja ima razumijevanja za posao koji podrazumijeva česta daleka putovanja i odsustvo od kuće.

Jelić je inače zaposlen u MUP-u, na Postaji granične policije Bregana, i svoja putovanja također mora usklađivati sa zahtjevima posla.

Čestitke Nikoli uputili su i dogradonačelnik Branko Putarek te pročelnice Marina Držaić i Ljiljana Risek.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje