Povežite se s nama

Život i društvo

Najstarija mještanka Općine Sračinec Milka Drožđek proslavila je stoti rođendan i čestitarima otpjevala “Veselo, veselo Zagorci”

Foto: Općina Sračinec

Objavljeno:

- dana

Veselo je bilo danas, 15. studenoga, u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu, gdje je malom prigodnom svečanošću proslavljen stoti rođendan Milke Drožđek iz Svibovca Podravskog.

Ovom prilikom posjetili su je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić, predsjednica udruge Kap dobrote Darinka Kovačić, župnik Župe Sračinec Stjepan Mostečak te nećakinja i prijatelji.

– Rijetka je ovo prilika da možemo rođendan čestitati najstarijoj osobi rođenoj na području naše općine Sračinec. Ne pamtim kada smo imali stanovnika s područja naše općine u tako poznoj dobi. Hvala gospođi Darinki Kovačić iz udruge Kap dobrote koja nas je potakla da danas budemo ovdje svi zajedno. Razveselila nas je i slavljenica, koja iako slabije čuje i teže govori, spremno otpjevala onu našu staru “Veselo, veselo Zagorci”. Draga Milka, neka Vas prati zdravlje i sreća i da se dogodine ponovno vidimo ovdje – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Milka Drožđek rođena je prije 100 godina, davne 1923. godine u Svibovcu Podravskom, s djevojačkim prezimenom Šteković. Bila je udana, nažalost bez potomstva, a iz obitelji gdje su uz nju bile dvije sestre i brat, samo je još ona živa.

– Danas su nam srca puna kad vidimo da su naši korisnici zadovoljni i sretni. Jučer smo imali priredbu povodom Martinja, a danas su naše vrijedne djelatnice pripremile proslavu rođendana najstarije korisnice našeg Doma za starije i nemoćne osobe. Zahvaljujem čelnim ljudima Općine Sračinec na ovoj lijepoj gesti. Gospođa Milka je u domu od 1997. godine, dakle punih 26 godina, ostala je sama, no zato su tu za nju i sve ostale korisnike naši djelatnici doma, kao jedna velika proširena obitelj – rekao je ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Alen Runac.

Život i društvo

U Čukovcu kod Ludbrega sezona jagoda započela je tri tjedna ranije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Danica.hr

Počela je sezona slatke crvene delicije u Čukovcu kod Ludbrega, malenom mjestu kojeg zovu Selom jagoda.

Čukovec ima 300-tinjak stanovnika i čak 30 prijavljenih OPG-a koji imaju plantaže jagoda.

Mjerica od 250 grama u četvrtak je na štandu stajala 1,50 eura, što znači da je kilogram prvih slasnih podravskih jagoda šest eura.

Prije četiri godine, u travnju 2020., ista je mjerica stajala 10 kuna, odnosno 1,33 eura, što znači da zapravo i nisu nešto posebno skuplje. No, cijena će vrlo brzo dolje čim se čukovečka polja malo jače zacrvene.

Ova je godina specifična po tome da je sezona jagoda počela čak tri tjedna ranije nego prijašnjih godina.

Izvor: Danica.hr

Nastavite čitati

Život i društvo

Jurjevo u Mađarevu uz izložbe, koncerte i predstave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župa sv. Vida i sv. Jurja mučenika u Mađarevu slavi svog nebeskog zaštitnika u utorak 23. travnja 2024. a ove godine ujedno i dvjestotu obljetnicu izgradnje sadašnje crkve.

Za tu prigodu pripremat će se trodnevnicom koju će predvoditi vlč. Ivica Puškadija st. župnik u Starigradu kraj Koprivnice, a nakon slavlja svete mise od 18 sati, svakodnevno će biti kulturni program.

Tako će u subotu 20. travnja na platou ispred crkve KUD Prigorje iz Križevaca održati koncert tradicijskih pjesama i napjeva.

U nedjelju 21. travnja u crkvi će biti koncert klasične glazbe „Častimo te Jurju sveti…“ na kojem će nastupiti mezzosopranistic Iva Krušić, tenor Mario Bokun, sopranist Marko Antolković, basbariton Boris Beus uz klavirsku pratnju i umjetničko vodstvo Helene Borović.

Dramska družina “Ozana” iz Visokog izvest će dramsko-scensko uprizorenje legendarnog životopisa svetog Jurja uz pedagoško-umjetničko vodstvo Tibora Martana u ponedjeljak 22. travnja, također u crkvi nakon svete mise.

Na samo Jurjevo u utorak 23. travnja mons. Bože Radoš predslavit će svečano euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati. Sat vremena ranije prethodit će otvorenje etnografske izložbe „Kinč poveda jurjevsku pripovest“ u PŠ Madžarevo. Autor izložbe i postava je etnolog Tibor Martan, a nakon svete mise bit će koncert Klape sv. Mihovil.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje