Povežite se s nama

Život i društvo

Najstarijem natjecatelju 93 godine

Objavljeno:

- dana

Domske igre u Ivancu

Šezdesetak stanovnika za starije i nemoćne osobe, iz šest domova i tri županije  sudjelovalo je na prvoj Domijadi. 

Igre u organizacija ivanečkog Caritasovog doma Sv. Ivana Krstitelja za cilj imaju pružiti zabavu umirovljenicima koji su stanari nekog od prijavljenih staračkih domova.  

“Previše seksa nije dobro za dugovječnost i vitalnost,” Helena Kokot (89)

Budući da je prosijek godina natjecatelja bio oko 75 godina, igre su bile prilagođene njihovim mogućnostima. Natjecali su se u sedam disciplina – vodeni baloni, gusjenica, tandem, pikado, čovječe ne ljuti se, pictionary i slatko, slatko

Najstariji, ali jednako srčani kao i ostali bili su bračni par Ivan i Helena Kokot. On ima 93, ona 89, a u braku su 63 godine. Iz svog su se doma preselili u sobu Doma za starije i nemoćne u Babincu. Na pitanje kako ostati tako vitalan u ipak poznim godinama, baka Helena bez razmišljanja je otkrila – Previše seksa nije dobro. 

Svi natjecatelji složili su se u jednom – srce radi, ali organizam ne da. No, to ih nije spriječilo da aktivno sudjeluju u svim igrama. Isprva uz bojazan, a potom srčanošću pravih sportaša. 

Tomislav Jalšovec, ravnatelj Doma. Doma za starije i nemoćne Sv. Ivan Krstitelj iz Ivanca, pojašnjava kako je došlo do Domskih igara. –  Lani smo pokušali organizirati natjecanje na razini doma, ali shvatili da bi druženja bila puno bolja solucija. Da stanovnici domova imaju priliku pokazati što su naučili tijekom godine. Osnovno je da bit natjecanja nije pobjediti, nego družiti se. Nagrade su simbolične i svi dobiju plaketu. Igre su osmišljene u suradnji s terapeutima, da bude primjerene starijoj dobi, govori Jalšovec.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Podravka za rad u Varaždinu traži čak 15 vozača viličara, laborante, operatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prehrambena kompanija Podravka raspisala je nekoliko natječaja putem kojih traži dvadesetak novih radnika različitih struka.

Priliku za zapošljavanje u ovoj tvrtki dobit će čak 15 vozača viličara u Podravkinoj tvornici i skladištu u Varaždinu. Početna je plaća 940 eura bruto, uvjet je osnovna škola, a radno iskustvo nije važno.

Podravka osigurava ugovor o radu na 12 mjeseci uz probni rok od dva mjeseca uz mogućnost stalnog zaposlenja.

Uz osnovnu plaću, radnici dobivaju dodatke za smjenski rad, fiksni mjesečni dodatak na plaću, naknadu za troškove prijevoza, uplatu u treći mirovinski stup, isplatu regresa, božićnice i uskrsnice…

Traže se i četiri električara na neodređeno za rad u tvornicama u Koprivnici i Varaždinu i još toliko tehničara u laboratoriju u Varaždinu, pa dvoje operatera u Kalnikovom pogonu…

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu podjela certifikata OPG-ovima koji svoje proizvode prodaju na varaždinskom placu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradska tržnica Varaždin i Udruga hrvatskih tržnica i ove su godine u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Varaždinskom županijom provele certificiranje domaćih proizvođača hrane.

Dodjela certifikata ‘Proizvodi hrvatskog seljaka’ bit će upriličena na varaždinskome placu, u subotu 4. svibnja, u 10 sati.

Certifikate „Proizvodi hrvatskog seljaka“ ove će godine ponovno primiti više od pedeset poljoprivrednika iz Varaždina i okolice, prodavača na varaždinskom placu, čime Gradska tržnica potvrđuje status certificirane seljačke tržnice već devetnaestu godinu zaredom.

Projekt certificiranja varaždinska Gradska tržnica provodi od 2006. godine, u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica, te lokalnom i regionalnom upravom. Certifikati su jamstvo prodaje vlastitih proizvoda, uzgojenih i proizvedenih na domaćem tlu. Kupujući ‘Proizvode hrvatskog seljaka’ izravno od proizvođača, posjetitelji tržnice kupuju zdravo i lokalno, te ujedno potiču razvoj malih obiteljskih gospodarstava i domaće poljoprivrede.

Za odličnu atmosferu pobrinut će se tamburaški sastav ‘Sedef’, a program će voditi  Krunoslav Čolo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje