Povežite se s nama

Međimurje

Najveća vrijednost tvrtke – tradicija duga 35 godina

Objavljeno:

- dana

STABIL

Kad se krivulja na dijagramu neke tvrtke mijenja za tek pokoji stupanj tijekom 35 godina, nema potrebe za agresivnom reklamom. Tvrtka Stabil, koju u Hrvatskoj ekskluzivno zastupa Hoco-stabil d.o.o., 90 posto prodaje obavlja putem preporuke. Riječ je o austrijskoj firmi s tvornicom u neposrednoj blizini Graza.

 Zoran Šabarić, direktor Hoco-stabila, pojašnjava da je riječ o ekskluzivitetu koji nudi tvrtka čija je okosnica drvo-aluminij stolarija za pasivne i niskoenergetske kuće. Ne žele izgubiti na kvaliteti kako bi podilazili tržištu. Njihovim klijentima to ne smeta. Štoviše.

– Ovo je ekskluzivan proizvod i stoga si ga mali broj kupaca može priuštiti – kaže Šabarić. Na pitanje zašto bismo izabrali baš njihovu ekskluzivnu liniju kad danas na tržištu postoje slične, puno jeftinije varijante vanjske stolarije, Šabarić nas razuvjerava. – Prva stvar je tradicija. Komotno možemo reći da je proizvođač tijekom svih tih godina prošao sve dječje bolesti i usavršio proizvod do, u ovome trenutku, najviše moguće granice. Da prozori nisu dobri, ne bi opstali 35 godina – priča. Što ga više slušamo, to više zapravo vidimo gledajući prozore, sjenila, škure – potpuno zaokruženi program vanjske stolarije. Do tada su za nas laike to bili samo estetski lijepi prozori. To smo rekli i naglas. – Upravo zato svakom kupcu pristupamo individualno. Jer cijena je visoka i naše si proizvode može priuštiti samo mala, ciljana grupa. Ali uvijek ima ljudi koji žele platiti kvalitetu, svjesni kasnijih ušteda. Kupaca uvijek ima. Zagreb, Varaždin, Čakovec – to su regije u kojima naš proizvod ima dobar plasman – usput objašnjava odakle Stabil uopće na sajmu.

U rangu automobila, mi bismo bili Mercedes

– Na sajmovima se naš proizvod može vidjeti i opipati jer katalozi i tiskovne reklame ne mogu dočarati ekskluzivnost proizvoda. Naša prednost su povratne informacije u vidu dobre preporuke. Ne možemo niti želimo ući u široku potrošnju.
S kombinacijom kakvu nudi ova austrijska tvrtka sumnjamo da bi netko ostao nezadovoljan – drvo iznutra, aluminij izvana. Drvena konstrukcija iznutra daje ljepotu prostoru i čini ambijent toplijim. Dok, aluminij, pak, izvana ne iziskuje redovito bojanje, održavanje…
– Zadnjih, otprilike pet godina, kod nas u Hrvatskoj to se predstavlja kao neka novina, dok naša tvrtka Stabil to proizvodi već više od 15 godina. Tradicija dokazuje da znamo što radimo. U rangu automobila mi bismo bili Mercedes – bez lažne skromnost govori Šabarić. I ne ostavlja razloga sumnji.

Visokokvalitetan novitet

U nastojanju da zadovolji probirljiv ukus svojih vjernih kupaca, Stabil svake godine ponudi neki, do sada neviđeni novitet. Ovoga je puta to IN-STYLE F 70. – Riječ je o prozorskom sistemu modernog izgleda i visokovrijednog dizajna s emajliranim unutarnjim prekrivenim staklom. Liniju karakterizira preko desetak noviteta. Između njih su troslojno lijepljeno drvo u štoku i krilu, odabir vrste drveta između smreke, bora, ariša, hrasta i merantija, brtve po cijelom opsegu krila i štoka, troslojno ostakljenje… U svakom slučaju riječ je o visokokvalitetnom proizvodu koji karakterizira našu liniju, iznutra modernog dizajna krila, prekrivenog emajliranim kaljenim staklom, a izvana je jednostavno održavanje zbog alumaske – istaknuo je Zoran Šabarić.

KONTAKT

HOCO-stabil d.o.o.
tel: 01/65 47 372
fax: 01/ 65 47 371

10020 Zagreb,
Jadranska avenija bb

Izvor:
Foto:

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje