Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava održala je redovitu godišnju Skupštinu.

Predsjednik Udruge Dražen Husnjak podnio je izvješće o rade za proteklo jednogodišnje razdoblje. Istaknuo je niz aktivnosti koje je Udruge provela među kojima je i izgradnja spomen obilježja za 12 poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave.

– Protekle smo godine posjetili osječko bojište i Vukovar, organizirali smo kolonu sjećanja za Vukovar u Lepoglavi te u suradnji s Gradom Lepoglavom prikupili i dostavili pomoć socijalnoj samoposluzi u Vukovaru. Organizirali smo javnu tribinu na kojoj smo upoznali branitelje sa Zakonom o hrvatskim braniteljima. Kruna prošlogodišnjih aktivnosti bio je projekt izgradnje spomen obilježja za 12 poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave koji je izgrađen na inicijativu naše Udruge, a uz potporu Ministarstva branitelja i Grada Lepoglave – podsjetio je Husnjak, zahvalivši se na suradnji Gradu Lepoglavi, Ministarstvu branitelja, Ministarstvu obrane, Gradskoj knjižnici i TKIC-u kao i svima s kojima je Udruga surađivala i koji su poduprli njen rad.

– Ciljevi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava iz godine u godine sve su veći, ali sve su veći i postignuti rezultati – istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu obrane, ujedno i član Udruge, Zdravko Jakop u obraćanju nazočnima. Pri tom je još jednom ponovio da je Domovinski rat temelj suvremene Hrvatske, a branitelji kamen temeljac.

Rad Udruge pohvalio je i gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.
– Ponosni smo što ova Udruga predstavlja u zajednici u kojoj je aktivan čimbenik društvenog života – poručio je gradonačelnik Škvarić te istaknuo odličnu suradnju Udruge s Gradom Lepoglavom.

Komentari

Komentara