Povežite se s nama

Život i društvo

Najveći uspjeh izgradnja spomen obilježja za 12 poginulih branitelja u Lepoglavi

Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava skupština

Objavljeno:

- dana

Udruga branitelji Hrvatske Lepoglava održala je redovitu godišnju Skupštinu.

Predsjednik Udruge Dražen Husnjak podnio je izvješće o rade za proteklo jednogodišnje razdoblje. Istaknuo je niz aktivnosti koje je Udruge provela među kojima je i izgradnja spomen obilježja za 12 poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave.

– Protekle smo godine posjetili osječko bojište i Vukovar, organizirali smo kolonu sjećanja za Vukovar u Lepoglavi te u suradnji s Gradom Lepoglavom prikupili i dostavili pomoć socijalnoj samoposluzi u Vukovaru. Organizirali smo javnu tribinu na kojoj smo upoznali branitelje sa Zakonom o hrvatskim braniteljima. Kruna prošlogodišnjih aktivnosti bio je projekt izgradnje spomen obilježja za 12 poginulih branitelja s područja Grada Lepoglave koji je izgrađen na inicijativu naše Udruge, a uz potporu Ministarstva branitelja i Grada Lepoglave – podsjetio je Husnjak, zahvalivši se na suradnji Gradu Lepoglavi, Ministarstvu branitelja, Ministarstvu obrane, Gradskoj knjižnici i TKIC-u kao i svima s kojima je Udruga surađivala i koji su poduprli njen rad.

– Ciljevi Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava iz godine u godine sve su veći, ali sve su veći i postignuti rezultati – istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu obrane, ujedno i član Udruge, Zdravko Jakop u obraćanju nazočnima. Pri tom je još jednom ponovio da je Domovinski rat temelj suvremene Hrvatske, a branitelji kamen temeljac.

Rad Udruge pohvalio je i gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.
– Ponosni smo što ova Udruga predstavlja u zajednici u kojoj je aktivan čimbenik društvenog života – poručio je gradonačelnik Škvarić te istaknuo odličnu suradnju Udruge s Gradom Lepoglavom.

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Krenuli iz Malog Bukovca, preko Drave i Dunava, da bi na Ovčari položili vijence

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u 11 sati pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec sedmorica Malobukovčana krenulo je putem Drave do Dunava i do Vukovara.

Potom će na Ovčari položiti vijence za sve koji su tamo izgubili živote u Domovinskom ratu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje