Povežite se s nama

U fokusu

Nakon ekološkog incidenta u Piškornici traži se obustava svih aktivnosti Uprave

Objavljeno:

- dana

Nekontrolirano ispuštanje otpadnih voda iz kompleksa odlagališta otpada Piškornica, bila je tema jučerašnje konferencije za medije održane u prostorima Općine Koprivnički Ivanec.

Naime, zadnji ekološki incident mještani su uočili i prijavili još 10. prosinca 2020. godine, nakon istjecanja procjednih voda izvan ograde odlagališta otpada.

– Nadali smo se da ta voda nije iz laguna koja je puna teških metala i svega kancerogenoga, ali sumnje su se potvrdile nakon dobivenih rezultata kemijske analize izuzete tamne tekućine – izjavio je općinski načelnik Mario Švegović.

Dodao je da je „nezadovoljan činjenicom da institucije nisu reagirale ni za prijašnjih incidenata, već su tvrdile da je sve u redu“.

Podsjećamo, tvrtka Piškornica – sanacijsko odlagalište, donijela je sredinom siječnja ove godine odluku o izvanrednim mjerama s ciljem da se spriječi nekontrolirano izlijevanje procjednih voda iz laguna u okoliš.

No, sa svim dosad poduzetim nisu zadovoljni članovi Građanske inicijative „Koprivnica kakvu zaslužujemo“. Stoga su poslali priopćenje u kojem navode kako zbog nedavnog ekološkog incidenta na odlagalištu otpada Piškornica, odnosno izlijevanja visoko toksičnih procjednih voda u okoliš, zahtijevaju obustavu svih daljnjih aktivnosti Uprave istoimene tvrtke kao i hitnu sjednicu Skupštine i Nadzornog odbora.

-Zahtijevamo i smjenu direktora Piškornice i Piškornice sanacijskog odlagališta, hitnu sanaciju stanja na terenu, utvrđivanje odgovornosti svih koji su svojim činjenjem ili propuštanjem činjenja doveli do ove ugroze, prije svega Koprivničko-križevačkog župana, te svih članova skupštine Piškornice i članova nadzornog odbora – ističu u priopćenju.

Ujedno traže da se organizacijama civilnog društva i građanskim inicijativama omogući „nadzor rada Piškornice, da se postave dodatni uređaji za monitoring vode, tla i zraka, da se preispita projekt izgradnje Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica…

U fokusu

Iz Grada otkrili kakva sudbina čeka skulpture redovnika koje je naručio Čehok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je odgovore na vijećnička pitanja od prošle sjednice Gradskog vijeća. Među ostalim, napokon je poznata informacija što će biti sa skulpturama redovnika u Parku Ivana Pavla II., koji su dobili nacionalnu prepoznatljivost nakon što je prošle godine zbog njih izbila mini afera.

Što Grad planira sa skulpturama zanimalo je vijećnika Ivana Obadića.

Bosilj: Spomenik redovnicima stajao je 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

– Grad Varaždin će u narednom razdoblju ukloniti skulpture budući da ih sam autor do sada nije uklonio, iako je od strane Grada, odnosno odvjetničkog ureda koji zastupa Grad Varaždin, zahtjev upućen još u listopadu 2021. godine. Nakon što Grad ukloni skulpture sa lokacije u Parku Ivana Pavla II. iste će biti stručno uskladištene do pravnog razrješenja situacije koja je nastala sklapanjem Ugovora o izradi i postavi skulpture ,,Crkveni redovi Varaždina” odnosno isporukom skulptura koje nisu izrađene od ugovorenog materijala zbog čega je autor skulptura obaviješten o pokretanju postupka raskida Ugovora – odgovorili su iz Grada Varaždina.

Podsjetimo, Grad je odlučio ukloniti skulpture nakon što je sudsko vještačenje utvrdilo da nisu izrađeni od dogovorenog materijala. Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj tada je rekao da su skulpture stajale 345.000 kuna, a rješenje je potpisano tri dana prije drugog kruga izbora

Međutim, do sada iz Proračuna Grada Varaždina nisu isplaćena sredstva vezano uz izradu skulptura odnosno vezano uz Ugovor o izradi i postavi skulptura ,,Crkveni redovi Varaždina“.

U Gradu ističu i da se u međuvremenu javio autor Nikola Šanjek s prijedlogom mirnog rješavanja spora.

Spomenimo i da jedna skulptura podsješća na bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka, koji ih je i naručio.

Nastavite čitati

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

KTC d.d. zapošljava na radnom mjestu Prodavač na odjelu tehnike (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Potrebno radno iskustvo od jedne godine. Prijave poslati putem linka do 12.07.2022.

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Proizvodno – transportni radnik (m/ž). Mjesto rada Novi Marof. Nudimo regres, božićnicu, uskrsnicu, plaćen sistematski pregled jednom godišnje, Multisport karticu. Prijave poslati putem linka do 08.07.2022.

Ivančica d.d. zapošljava na radnom mjestu Asistent u marketingu (m/ž). Mjesto rada Ivanec. Traži se osoba sa dobrim komunikacijskim i organizacijskim sposobnostima. Prijave poslati putem linka do 06.07.2022.

Radio Sjeverni.FM traži djelatnika na radnom mjestu Voditelj/voditeljica programa (m/ž). Mjesto rada Varaždin. Tražimo radijskog voditelja sklonog timskom i kreativnom radu te dinamičnoj radnoj atmosferi. Prijave poslati putem linka do 01.07.2022.

Eko Taxi d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Vozač (m/ž). Mjesto rada Čakovec . Potpune prijave poslati putem linka  najkasnije do 01.08.2022.

Autokuća Gašparić d.o.o. zapošljava na radnom mjestu Asistent u odjelu postprodaje (m/ž). Mjesto rada Čakovec.Iskustvo rada u servisu, prednost iskustvu povezanom s vozilima i strojevima. Prijave poslati putem linka do 14.07.2022.

PERUTNINA PTUJ – PIPO d.o.o. za proizvodnju i trgovinu zapošljava na radnom mjestu Kontrolor/kontrolorka kvalitete u industriji mesa. Mjesto rada Čakovec. Nudimo isplatu božićnice, regresa i ostalih prigodnih nagrada. Prijave poslati putem linka do 04.07.2022.

KTC d.d. zapošljava osobu na radnom mjestu Konobar (m/ž). Mjesto rada Prelog. Prijave poslati putem linka najkasnije do 05.07.2022.

TOPLICE SVETI MARTIN društvo s ograničenom odgovornošću za revitalizaciju i rekreaciju zapošljava na radnom mjestu Radnik/ca na održavanju tehničkih postrojenja. Mjesto rada Toplice Sveti Martin. Odgovoran je za pravovremeno, pravilno i kvalitetno izvršavanje poslova i delegiranih zadataka. Prijave poslati putem linka do 15.07.2022.

Više poslova potražite klikom na link i pretražite trenutno raspoložive radne pozicije za prijavu. Sretno u potrazi!

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje