Povežite se s nama

Život i društvo

Nakon klečanja u vinogradu Kerekesh Teatar ima novu poruku: Primili smo nekoliko otvorenih prijetnji, a svaka se molitva…

Objavljeno:

- dana

Nakon što su postali glavna vijest kad su klečali u goricama za dobar gulaš, iz Kerekesh Tetra danas su se ponovno oglasili objavom na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, u statusu na Facebooku vesela družina je otkrila da su muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda.

Varaždinci klečali u goricama za dobar gulaš, a i maršal je bio s njima jer bez Tita nema apetita

Skrušeno su molili da im gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf.

– Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo… – napisali su u statusu, a brojni komentatori primijetili su da je s njima i pokojni maršal.

I dok je većinu ova objava nasmijala te su skupili na tisuće lajkova, bilo je očito i onih koji su se osjetili uvrijeđenima. Iz Kerekesh Teatra imaju poruku i za njih.

Stoga njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Obzirom da smo primili nekoliko otvorenih prijetnji i obzirom da su naše fotografije klečanja pored gulaša postale najpraćenija vijest u Hrvatskoj ikad ( što je izrazito žalosno, jer ima puno ljepših i važnijih vijesti ) šaljemo ovu poruku svima koji još vjeruju u ljubav.

Mi smo vjernici i vjerujemo da se svaka molitva jednako glasno čuje bez obzira gdje se moli.

Ako živimo u demokraciji i prihvaćamo različitosti, zašto ne bismo sutra mogli postaviti tepihe na trgove i klanjati se u smjeru džamije ili druge crkve?

Ako poštujemo žene i njihova prava, zašto bismo trebali tražiti od njih da budu u službi muškaraca? I zašto bi muškarci trebali odlučivati umjesto žena?

Ako se ljudi vole, zašto ne bi smjeli voditi ljubav prije braka?

Živimo u 21. stoljeću i klečimo na trgovima? Svoju seksualnu orijentaciju dokazujemo povorkama, zastavama ili šamarima i batinama?

Ajmo se svi smiriti i pomoliti za sebe.

Bez fotoaparata u rukama. Sami za sebe. Sad.

Ako izgubimo vjeru da različito ide zajedno, onda prestajemo biti ljudi.

Sve vas voli vaš Kerekesh Teatar

♥️

-p.s. ( za one najosjetljivije – kalendar s Titom je jedino što smo našli u vikendici i nema veze s našim životnim stavovima, neki u ruci imaju gemišt jer je fotkanje bilo spontano i nismo klečali 3 sata koliko se kuhao gulaš. )

Život i društvo

Potpisan Sporazum o partnerstvu između Sveučilišta Sjever i Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu prof. dr. sc. Ivan Samardžić potpisali su Sporazum o suradnji temeljem kojeg će se provoditi čitav niz zajedničkih projekata.

Potpisivanju Sporazuma u Slavonskom Brodu nazočili su i prof. dr. sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Sveučilišta Sjever, izv. prof. dr. sc. Petar Mišević, prorektor za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever, te glavna tajnica Sveučilišta u Slavonskom Brodu Mirjana Senić.

Dva će hrvatska sveučilišta jačati partnerstvo s ciljem razvoja obrazovnih, znanstvenih i drugih oblika međusobne suradnje u području visokog obrazovanja i znanstveno-istraživačke djelatnosti. Planira se tako realizacija zajedničkih znanstveno-istraživačkih projekta, objavljivanja znanstvenih radova u nacionalnim i međunarodnim znanstvenim časopisima, povezivanje profesora i nastavnika, razmjena studenata, kao i sudjelovanje na konferencijama i znanstvenim skupovima, a sve u cilju poboljšanja kvalitete visokog obrazovanja, te sveučilišnog razvoja.

– Sveučilište u Slavonskom Brodu najmlađe je hrvatsko javno sveučilište i drago nam je da možemo podijeliti naša iskustva u razvoju Sveučilišta Sjever, na kojem danas studira 5200 studenata na 29 raznovrsnih studijskih programa. Sveučilište u Slavonskom Brodu ima 2300 studenata, neke od studijskih programa sličnih našima, pa u tome vidimo i mogućnost razmjene znanja, kako bi osnažili poziciju na znanstvenoj karti ovog dijela Europe. Razgovarali smo već o konkretnim projektima koje ćemo pokrenuti u novoj akademskoj godini, a uskoro će nas partneri iz Slavonskog Broda posjetiti u Varaždinu i Koprivnici kako bi ih upoznali s našim studentima i profesorima, te i velikim infrastrukturnim i razvojnim projektima koji će uskoro u realizaciju – istaknuo je nakon potpisivanja Sporazuma rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Predsjednik Zoran Milanović posjetio Varaždin i Obrtnički ulični sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović jutros je stigao u Varaždin na otvorenje 15. Obrtničkog uličnog sajma.

U društvu gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, predsjednika Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimira Baisa te drugih političara prošetao je centrom grada i razgledao štandove.

Obrtnicima je poželio dobru zaradu te da se nada da naši obrtnici više neće morati odlaziti u inozemstvo.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje