Povežite se s nama

U fokusu

U Varaždinu se otvara nova ginekološka ordinacija koja će raditi preko HZZO-a, tko će je voditi?

Objavljeno:

- dana

DOBRA VIJEST

U Varaždinu će se otvoriti nova ginekološka ordinacija koja će raditi preko HZZO-a!

Od početka ovog mjeseca traje prikupljanje izjava pacijentica koje su se opredijelile za novu ginekološku ordinaciju, a da će se s radom započeti novi ginekološki tim potvrdio nam je i ravnatelj Doma zdravlja Dražen Jagić. 

Ginekolozi sada prebukirani, novi tim nužna potreba

–  Sukladno Mreži javnozdravstvene službe prema kojoj nedostaju timovi u Djelatnosti zdravstvene zaštite žena i zbog preopterećenosti liječnika specijalista ginekologije i opstetricije na području Varaždina, Dom zdravlja Varaždinske županije započeo je postupak otvaranja novog ginekološkog tima na lokaciji Kolodvorska 20 u Varaždinu. Postupak obuhvaća, sukladno propisima HZZO-a, osiguranje minimalnog broja pacijentica temeljem kojeg se može zatražiti odobrenje za rad ordinacije.  Postupak prikupljanja izjava pacijentica trajat će dok se ne prikupi dovoljan broj, odnosno 4.500 izjava – rekao je Jagić.

Prikupljanje izjava je počelo početkom lipnja i potrajat će dok se ne skupi dovoljna broj – 4500

Prikupljanje izjava je u tijeku, a sve žene koje žele još uvijek mogu popuniti i potpisati tiskanicu HZZO-a, odnosno, izjavu o izboru/promjeni izabranog doktora.

– Izjavu je u originalu potrebno dostaviti u Upravu Doma zdravlja Varaždinske županije na 2. katu u Kolodvorskoj 20 u Varaždinu. Navedena tiskanica dostupna je i u Upravi i na web stranicama Doma zdravlja Varaždinske županije – rekao je Jagić koji poziva žene da se odazovu ovom pozivu.

Jer, otvorenjem nove ginekološke ordinacije omogućit će se kvalitetnija zdravstvena zaštita žena, ali i rasteretili dosadašnji ginekološki timovi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji su zbog velikog broja pacijentica prebukirani i kod kojih su sada gužve.

Za sada ginekološki tim bez nositelja

– Važno je napomenuti da će pacijentice koje se opredijele za novi ginekološki tim do početka njegovog rada i dalje koristiti zdravstvenu zaštitu kod dosadašnjeg liječnika. O točnom datumu otvaranja novog ginekološkog tima Dom zdravlja obavijestit će sve pacijentice putem medija i objavom na službenoj web stranici Doma zdravlja – izvjestio je Jagić od kojeg, međutim, nismo doznali tko će od liječnika raditi. 

– Za sada će raditi tim bez nositelja dok ne dobijemo odobrenje za stalno zapošljavanje doktora medicine, spec. ginekologije i opstetricije  – rekao je Jagić.

No, neslužbeno doznajemo da će novu ginekološku ordinaciju voditi dvoje specijalista ginekologije i opstetricije iz Opće bolnice Varaždin.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

U fokusu

Unazad 10 godina PU varaždinskoj predano 143 komada automatskog oružja, 47 kilograma streljiva…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Sloganom kampanje „Učinite svoje okružje sigurnim!“ Policijska uprava varaždinska pridružila se provedbi modernizirane nacionalne preventivne kampanje MUP-a RH „Manje oružja, manje tragedija!“

Naime, kampanja se provodi već dulji niz godina u Hrvatskoj kako bi se spriječila zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari i drugih ubojitih sredstava, ali i senzibilizacije javnosti te poticanja građana da bez sankcija dragovoljno predaju ilegalno oružje.

Prošle godine kampanja je modernizirana sufinanciranim sredstvima Europske unije putem Fonda za unutarnju sigurnost i kao takva odvijat će se 365 dana diljem Hrvatske.

– Dragovoljnom predajom ilegalnog oružja policiji, domovi postaju sigurniji te se time izbjegavaju opasnosti od tragičnih događaja koji često završavaju teškim ozljedama i smrću. Građani se, nerijetko, pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima ili ga nezakonito prodaju, čime se izlažu kaznenom progonu – ističu iz PU varaždinske.

Objašnjavaju da su ratna zbivanja devedesetih na području Hrvatske ostavila za sobom velike količine ilegalnog oružja u posjedu građana.

Na području PU varaždinske unatrag 10 godina, u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građani su dragovoljno predali: 143 komada automatskog oružja, 1283 komada rasprskavajućeg oružja, 279 komada dozvoljenog oružja, 106.579 komada streljiva te 47 kilograma eksploziva.

– Zakonom je određeno da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija. Stoga, pozivamo sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da se bez straha od sankcija obrate policiji. Važno je znati da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje – poručuju iz PU varaždinske.

Prvi je korak, stoga, nazvati policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenik u civilnoj odjeći  i u civilnom vozilu doći na adresu pronalaska ili dogovorene predaje i na siguran način opasna sredstva preuzeti.

Djeci se poručuje da, ako naiđu na nepoznati predmet, ništa ne diraju, već se obrate roditeljima ili drugoj bliskoj odrasloj osobi koja će obavijestiti policiju.

Nastavite čitati

U fokusu

Darko Molnar: Grad Ludbreg prvi se odazvao zahtjevima za smanjenjem nameta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg prvi se odazvao zahtjevima koje je prošli tjedan Udruga Glas poduzetnika uputila županu, gradonačelnicima i načelnicima, a koji su vezani za smanjenje i ukidanje nameta u svrhu amortiziranja štete nastale u gospodarstvu u ovoj krizi, a u cilju očuvanja radnih mjesta, izvijestio je Darko Molnar iz Regionalnog ureda Glasa poduzetnika u Varaždinu.

– Grad Ludbreg prvi se odazvao na naše prijedloge, a nakon gradonačelnika Dubravka Bilića čekamo ostale gradonačelnike i načelnike. Vjerujem da svi imamo zajednički cilj, a to je da vratimo gospodarstvo na noge, ljudima osiguramo siguran posao i plaću i nastavimo s razvojem ovog našeg kraja – rekao je Molnar.

Dodaje kako su ovih dana stupili u kontakt s županom i još nekim načelnicima, te da očekuje da će se svi odazvati i smanjiti namete u svojim gradovima i općinama.

– Poduzetnici, ali i svi građani godinama na leđima nose teret birokracije, ali i korupcije. Nakon krize koja nas je sve zadesila zbog pandemije, kad dio djelatnosti ima zabranu poslovanja, nezaposlenost se povećava iz dana u dan, a ljudima je ugrožena egzistencija, najmanje što država i lokalne uprave i samouprave mogu napraviti je smanjenje i ukidanje nameta – smatra Molnar.

Podsjeća da je UGP Varaždin tražio ukidanje poreza na potrošnju za područje Varaždinske županije, smanjenje 50 % prireza porezu na dohodak kroz sljedeće četiri godine od gradskih i lokalnih uprava i samouprava, osnivanje/povećanje bespovratnih potpora za poduzetnike, obrtnike, OPG od županijskih, gradskih, lokalnih uprava i samouprava, smanjenje 50% komunalnih naknada i doprinosa za sve poduzetnike, obrtnike, OPG-ove za vrijeme trajanja COVID-19 krize i vremena oporavka gospodarstva do 31.12.2021, uključivanje gradova i općina pomoći stradalom području Sisačko-moslavačke županije po načelu obnove jedan grad-jedna kuća (ustanova ili slično), te zajedničku organizaciju edukativnih panela i seminara za poduzetnike, ali i sve građane.

Nastavite čitati