Povežite se s nama

U fokusu

Gospodine Tomaškoviću i Hehet, izmjestite baznu stanicu iz POS-a, bojimo se za naše zdravlje

Objavljeno:

- dana

NAKON PETICIJE I TRIBINA, ZAMOLBA

Dejan Žmuk iz zgrade u Ulici hrvatskih branitelja 11 uputio je predsjedniku Uprave Hrvatskog telekoma Davoru Tomaškoviću i predsjedniku Gradskog vijeća Varaždina Josipu Hehetu zamolbu za izmještanje bazne stanice iz varaždinskog POS naselja.

– Obraćam Vam se u ime stanara  POS naselja Jalkovečka u Varaždinu, ali i okolnih stanara, kao i stanara susjednog naselja Grabanice.  Prije nekog vremena na zahtjev građana pokrenuo sam online peticiju za izmještanje bazne stanice u vlasništvu HT-a, a organizirao sam i dvije javne tribine gdje se moglo što WHO – svjetska zdravstvena organizacija kaže o medicinskom aspektu mobilne telefonije, kao i kakve su najbolje prakse u EU po pitanju pravne struke i sigurnosti. Bazna stanica u POS naselju postavljena je prije nego su završene najbliže zgrade,  pa vas ovim putem molimo gospodine Tomaškoviću da istu izmjestite, jer smo vrlo zabrinuti za svoje zdravlje, posebno naše djece – navodi u zamolbi Žmuk.

Nismo za zabranu antene, već izmještanje, navodi Žmuk

Ističe da stanari POS-a nisu za zabranu antene, već izmještanje.

– Gospodine Hehet, vas molimo da nam kao predsjednik Gradskog vijeća Varaždina pomognete u ovoj situaciji i omogućite zamjenu zemljišta za HT kako bismo mogli premjestiti baznu stanicu na poziciju koja je na dovoljnoj udaljenosti od stambenih zgrada i stanara – zatražio je Žmuk.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA RT/ARHIVA

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!