Povežite se s nama

Život i društvo

Napravljena nova cesta između Dravske ulice i Zelenog puta u Trnovcu

Objavljeno:

- dana

Uoči Dana Općine Trnovec Bartolovečki, na području općine odrađen je još jedan značajan projekt za mještane naselja Trnovec.

Naime, u ponedjeljak su, 8. travnja, odrađeni završni asfalterski radovi na novoj prometnici u Trnovcu između Dravske ulice i Zelenog puta, ukupne vrijednosti 140.000 eura.

– S veseljem očekujemo otvaranje ove nove ceste. Sve je financirano sredstvima iz općinskog Proračuna. Ovdje su se radovi malo odužili, ali iz posebnog razloga, a to je zato što smo uspjeli dogovoriti s Varkomom da se na ovom dijelu prometnice ugradi i kanalizacija kako ne bi bilo naknadnih prokopa za same priključke – rekla je općinska načelnica Verica Vitković te dodala kako vjeruje da su mještani ulice, koji ima sve nekoliko, zadovoljni.

– Konačno smo probili tu prometnicu i nadam se da će uskoro biti i novih kuća i novih obitelji, a dokaz tome je da su neka gradilišta već i prodana. Sama prometnica je duga gotovo 300 metara i s ponosom možemo istaknuti još jedan veliki uspjeh u mojem mandatu načelnice, ovo je sedma ulica koju smo asfaltirali u dvije godine – rekla je načelnica i dodala kako se radi o “slijepoj” ulici u kojoj vjeruje da će mlade obitelji vrlo rado doći i izgraditi nove obiteljske kuće.

– Prekrasna su gradilišta, imamo 15 priključaka samo s lijeve strane – napomenula je načelnica.

Jedan od stanara nove ulice je i Stjepan Mikulić kojemu je izuzetno drago da se nakon gotovo 40 godina konačno otvorila cesta.

– Nadam se da će se sve skupa što prije završiti i zaživjeti. I mogu ispred svih susjeda reći da nam je drago što se to radi i to je veliki uspjeh za sve nas – poručio je Mikulić.

Radove je izvodio Colas, a prije završnih radova odrađeni su svi pripremni radovi, od skidanja gornjeg sloja, napravljena je podloga i temeljni navoz nakon čega je postavljena kanalizacija. Kako je istaknuo predstavnik izvođača radova, Damir Buhin, cijeli posao završava se s pješačkom i biciklističkom stazom te samom dionicom prometnice.

Život i društvo

FOTO Čakovečki sportski kampovi razveselili najmlađe: dobro se zabavljamo, a tu su i medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već 20. izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, započeli su u ponedjeljak kampom iz plivanja u prijepodnevnim satima. Jedini ovogodišnji plivački kamp  provodi Čakovečki plivački klub, a predsjednik kluba i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 160 školaraca.

-Već imamo dosta iskustva s kampovima, mi smo tu od početka, još tamo od 2005. pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima – izjavio je Kolarić te dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka, djevojčice će biti na bazenima od 8 do 10 sati, dok će dječaci na kampu biti od 10 do 12 sati – izjavio je. Kampovi su zamišljeni kako zdravi i sportski način provođenja ljetnih školskih praznika.

Oduševljenje djece kampovima vidi se na njihovim osmjesima, a među onima koji se najviše smiju su dvoje prijatelja; Jan i Jakov koji su završili četvrti razred. Jan je istaknuo kako se skupa biciklom voze na bazene te da su treninzi na kampovima naporni, ali da se pritom i jako dobro zabavljaju.

-Redovito sudjelujem na kampovima i za svoja sudjelovanja svake godine dobivam zlatnu medalju – glasno je rekao Jakov najavivši kako će i ove godine ići na zlato.

Naime, ZSU Čakovca će one s najviše sudjelovanja nagraditi medaljama na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca. Kampovima su oduševljeni i roditelj. Iva iz Čakovca poručila je kako je njezina djevojčica jedva čekala da kamp počne.

-Sa sportskim kampovima dan joj je ispunjen. Da nije na kampovima bila bi kod kuće i vrijeme bi provodila ispred ekrana. Ovo je druga godina da sudjelujemo i vjerojatno će nakon ljeta početi trenirati plivanje – kazala je.

Ovaj tjedan u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati bit će održani i kampovi odbojke na pijesku i košarke. Kamp odbojke na pijesku, čiji je provoditelj Klub odbojke na pijesku Čakovec bit će održan na odbojkaškom igralištu pored Gradskih bazena Marija Ruži, dok Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. OŠ Čakovec. Prijave na kampove moguće su tijekom cijelog ljeta na recepciji Gradskih bazena, a djeca mogu pohađati neograničeni broj kampova. Svi sudionici kampova dobivaju prigodnu majicu, bočicu te svaki dan osvježavajući napitak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje