Povežite se s nama

Ostali sportovi

Naslov državnog prvaka Božidara Hudoletnjaka

Objavljeno:

- dana

IVANEČKI KUGLAČI PROSLAVILI 35. ROĐENDAN KK IVANČICA

Ivanečki kuglači okupljeni oko KK Ivančica za 35. godišnjicu osnutka nisu mogli niti sanjati da će ga proslaviti uz državnog prvaka.

Naime, na državnom prvenstvu za veterane Božidar Hudoletnjak osvojio je uvjerljivo prvo mjesto u kategoriji stariji veterani srušivši 519 čunjeva u 120 hitaca.

Podmladak

Klub je osnovan 1977. godine i ovo je njegov najveći uspjeh. KK Ivančica natječe se u III. hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever, ali najveći problem im stvaraju uvjeti. Ne posjeduju vlastiti objekt, kuglanu, nikako ne mogu pronaći sponzora, a svaki nastup znači gostovanje po cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj od Varaždina, Krapine, Čakovca do Koprivnice. – Ne treniramo praktički nigdje, osim petkom u Lepoglavi na dvostaznoj kuglani koja sada više ne zadovoljava uvjete za natjecanja – rekao je Josip Rogina, tehnički referent KK Ivančica iz Ivanca. – Problem su nam i financije, sponzora nema, a od Zajednice dobivamo 15.000 kuna godišnje što potrošimo na registraciju igrača, Iiječničke preglede, troškove natjecanja u ligi i tu i tamo koji turnir. Sezonu smo završili na posljednjem mjestu, ali nam ne smeta jer si ne možemo pomoći. Nemamo ni podmlatka jer nemaju gdje trenirati, a ne možemo ih ni privući. Prije nekoliko godina imali smo nekoliko kadeta i juniora i nastupili smo i na PH, ali su se kasnije razišli. Kuglanje nije težak sport, a interesantan je, ali osuđeni smo na stariju populaciju. Tako naši igrači imaju od 40 do 70 godina. Neki od njih bili su prije aktivni u nekim drugim sportovima, a onda su poslije došli u kuglanje kako bi, između ostalog, ostali u formi – dodao je Rogina, pozvavši eventulane sponzore da im se pridruže i očuvaju ovaj sport u Ivancu.
Na spomenutom prvenstvu veterana koje se ove godine održalo na kuglani Gradske sportske dvorane Varaždin, još su nastupili: Josip i Franjo Rogina, Drago Matuza, Mirko Vuk, Ivan Kreš, Mario Posavi i sada državni prvak Božidar Hudoletnjak. Osim njih, za KK Ivančicu nastupaju i Žarko Šoštar, Goran Trefil, Vlado Pahić i Franjo Surjak.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje