Povežite se s nama

Sport

Naslovi državnih prvaka kao poticaj za bolje uvjete

Objavljeno:

- dana

GIMNASTIKA

Varaždinski mladi gimnastičari, još jednom su potvrdili kvalitetu, na Prvenstvu Hrvatske održanom u Rijec.Pet Varaždinaca je osvojio tri zlata i jednu broncu.

 

Potencijal

U kategoriji kadeta, nastupili su Vito Nušak i Teo Bartolec, pripremljeni od trenera Luke Tuđana, te su na svom prvom državnom prvenstvu, potvrdili da su u samom vrhu. U višeboju je Vito Nušak osvojio brončanu medalju, pokazavši izniman potencijal i tehniku na svih šest sprava, dok je Teo Bartolec, osvojio šesto mjesto, što je također veliki uspjeh, uzevši u obzir da je Teo mlađih kadeta, što je garancija da će sljedeće godine zasigurno biti osvajač državne medalje.
Ekipa juniora, trenera Ivana Oskoruša, predvođena Noom Matušin i Dorijan Kušter, uspjeli su sa velikom bodovnom prednost postali državni prvaci. Noa Matušin se i u pojedinačnom plasmanu, nadmoćnom pobjedom sa prednosti od četiri boda okitio državnom titulom prvaka u višeboju.
U pojedinačnom plasmanu po spravama, u kategoriji mlađih juniora FIG-A programa, Mateo Žugec, pod vodstvom trenera Emila Šanjeka, po prvi je puta odradio vježbu najjačeg sastava,vrijednosti polazišne ocjene 14.800, koju priprema Europsko prvenstvo sljedeće godine, sa oko tri boda prednosti od drugoplasiranog.

Uvjeti

– Budući da je već poznato,da grad Varaždin nema u strategiji sporta, naglasak na praćenje stvarnih vrhunskih sportaša, te da uvjeti u Varaždinu ne postoje za sportsku gimnastiku, pitamo se dali bi to mogli promjeniti sa medaljom sa europskog ili svjetskog prvenstva, te dali bi tada možda netko napokon pomogao varaždinskoj djeci, da im se stvore preduvjeti za vrhunske rezultate, kao i za rekreativno bavljenje ovog temeljnog sporta, za koji postoji velik interes, ali uvjeti ne dozvoljavaju napredak, u smislu broja članova, kao i na dugoročan trag koji gimnastika ostavlja na cjelokupan sport općenito, kao preduvjet za podizanje statusa svakog djeteta.- naglasio je trener Šanjek te dodao. – Na nama je da i dalje kvalitetno radimo, i vjerujemo, da će jednom svjest sponzora, kao i lokalne zajednice, prepoznat potencijal, koji je nebrojeno puta potvrđen, te da će Varaždin dobiti minimalne uvjete u smislu gimnastičke dvorane, koja će služiti na dobrobiti društvene zajednice, te u konačnici dugoročno utjecati na cjelokupan morfološki status novih generacija, koje tek dolaze.

Izvor:
Foto:

Sport

Filip Ude u finalu, Varaždinac Mateo Žugec završio kao 21. na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Član Gimnastičkog kluba Vindija Mateo Žugec nastupio je na svojem prvome Svjetskom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama na svjetskoj smotri u Japanu Mateo je završio kao 21. (13.866).

– Ovo je za mene bilo predivno i nezaboravno iskustvo. Jako sam zadovoljan svojom izvedbom. Bilo je sitnih greškica, mogao sam preko 14.000, ali nema veze, nećemo se žaliti – rekao je Žugec.

Obraz hrvatske gimnastike ponovno je osvjetlao Međimurac Filip Ude.

Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. na svom čak 11. svjetskom prvenstvu u karijeri još jednom je zablistao na istoku zemlje, budući da iz kineskog Nanninga ima svjetsko srebro iz 2014. godine i ušao u svoje 4. svjetsko finale.

U kvalifikacijama konja s hvataljkama u Kitakyushuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14.866 i ušao u borbu za medalje koja ga čeka u subotu, a prijenos možete pratiti na HRT 2. Finale konja starta od 10:50 po hrvatskom vremenu.

–Proslaviti ćemo Filipov ulazak u finale, a onda idemo doma. Već sljedećeg tjedan u Osijeku nas čeka Državno prvenstvo – kratko je rekao Žugec.

Nastavite čitati

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje