Povežite se s nama

Međimurje

Nastavljamo zajedno dalje za još ljepši i bolji Prelog!

Objavljeno:

- dana

ZAJEDNIČKA KANDIDATURA

Nastavljamo zajedno dalje. S povjerenjem građana, još snažnije, za bolji Prelog! – istaknuli su na predstavljanju zajedničke kandidature za gradonačelnika i dogradonačelnika Preloga, aktualni čelni čovjek Grada Ljubomir Kolarek (HDZ) i njegov zamjenik Zdravko Kvakan (HSS).

Ponosni na sve što su učinili u protekle četiri godine, Kolarek i Kvakan predstavili su planove za budućnost.
– Izgradnja komunalne infrastrukture, odnosno kanalizacije u svim prigradskim naseljima i samom Prelogu, gdje to još do sada nije učinjeno, visoko je na listi naših prioriteta. Jednako tako dogradnja Dječjeg vrtića u Prelogu projekt je s kojim ćemo započeti u što kraćem vremenu. Projekt je prijavljen na mjeru 7.4. – rekao je Ljubomir Kolarek.

Gradnja sportske dvorane u Draškovcu i rekonstrukcija objekata u Čehovcu i Cirkovljanu

Među prioritetne projekte spada i izgradnja preloške obilaznice, s kojom bi se moglo započeti u 2018. godini. Ovom obilaznicom podigla bi se i sigurnost cestovnog prometa, jer bi se kompletni kamionski promet preselio s gradskih ulica na obilaznicu.

– U planu nam je proširenje Industrijske zone Sjever, kao i izgradnja Poduzetničkog centra. U Zonu planiramo dovesti nove investitore, dok bi Poduzetnički centar bio idealno rješenje za mlade poduzetnike koji započinju s vlastitim poslom – dodao je Kolarek.

U programu je i razvoj Preloga kroz naprednu informatičku infrastrukturu i širokopojasni internet, proizvodnja zelene energije i proširenje mjera pomoći obiteljima s djecom, što podrazumijeva naknade za novorođene, još bolje uvjete u dječjim vrtićima i osnovnoj školi, te stipendiranje, proširenje zdravstvenih usluga, obogaćivanje kulturnih sadržaja kroz suradnju s udrugama, izgradnja i dogradnja sportske infrastrukture…

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO Donji Kraljevec: Svjetsko prvenstvo u speedwayu u subotu, 19. lipnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dario Horvat

Speedway se vraća u Međimurje, i to u subotu, 19. lipnja, u 19 sati utrkom svjetskog prvenstva, točnije Speedway Grand Prix kvalifikacijama.

– Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu dobro je poznato mjesto adrenalina, zabave i nabrijanih ljetnih večeri, stoga smo se potrudili da se niz od sedamnaest godina tradicije speedwaya ne prekine! Utrka, koja je u početku trebala biti održana 29. svibnja, dobila je novi datum par tjedana kasnije na sam početak ljeta kada ćemo u večernjim satima uživati u vožnjama vozača iz 12 država. Zasad čekamo imena vozača koji će nastupiti, a poznat nam je Slovenac Matej Žagar koji je dva puta zaredom odnio pobjedu u Grand Prix Challengeu upravo na ovoj stazi – kažu organizatori.

Ukupno četiri utrke Grand Prix kvalifikacija voze se na isti dan: Terenzano Italija, Glasgow Škotska, Nagyhalasz Mađarska i stadion Milenium u Donjem Kraljevcu. Iz svake utrke najbolja četvorica vozača kvalificirat će se u SGP Challenge koji se 21. kolovoza održava u slovačkim Žarnovicama. Ukoliko se ne kvalificira nijedan Slovak u ove četiri utrke, iz zadnje utrke čiji je domaćin stadion Milenium prolaze samo najbolja trojica.

Ulaznice se prodaju u dvije kategorije: glavna tribina (uz start) po 100 kn te ostale tribine po 80 kn, dok djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Ulaznice možete nabaviti preko sustava www.entrio.hr ili na dan utrke na ulazu na stadion. S obzirom na epidemiološke uvjete, pazit ćemo na razmak između gledatelja na tribinama, te omogućiti više punktova za dezinfekciju i smanjenje gužvi.
Stadion će biti otvoren za gledatelje tijekom službenog treninga koji počinje u 14 h.

Nastavite čitati

Međimurje

Stara sportska dvorana u Murskom Središću aplicirat će se na EU fondove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dana, 7. lipnja, na stranicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisan je natječaj mjera 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje, ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Grad Mursko Središće je već ranije pokrenuo pripremu projektne tehničke dokumentacije potrebne za uređenje stare sportske dvorane i prijavu projekta „Rekonstrukcija sportske dvorane u Sokolski dom – Centar društvenoga, kulturnog i sportskog života“ kako bi bili spremni za pravovremenu prijavu projekta na mjeru 7.4.1.

Realizacijom tog projekta udruge s područja Grada Mursko Središće dobile bi prijeko potreban prostor za održavanje sastanaka, društveno-kulturnih događaja, sportskih aktivnosti i sva ostala druženja. U Murskom Središću djeluju mnogobrojne udruge, zbog čega postojeći objekti u vlasništvu Grada nisu dovoljni za odvijanje svih željenih aktivnosti.

Grad Mursko Središće nedavno je dobio staru sportsku dvoranu natrag u svoje vlasništvo i to Odlukom o darovanju stare sportske dvorane koju je donijelo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Prije nego što se dvorana vrati u funkciju, potrebno je istu u potpunosti adaptirati kako bi služila potrebama udruga. Dosad je taj objekt služio Ministarstvu financija kao arhiva te dijelom uredski prostori. Ovih dana pristupilo se demontaži postojećih uredskih prostora, jer je postojala mogućnost da se uklanjanjem istih moguća dvorana stavi odmah u funkciju za vježbanje. Međutim, postojeći parket ispod tih uredskih prostora je nažalost zbog vlage u potpunosti uništen te će se na korištenje dvorane morati pričekati do njene obnove.

Kako bi se sport, rekreacija, kultura i društveni život žitelja Grada i nadalje kvalitetno razvijali, u izradi je Glavni projekt obnove. Svi potrebni radovi iziskuju velika financijska ulaganja i od velikog značaja bi bila realizacija ovog projekta gdje bi Grad Mursko Središće ostavio potporu od 90% iz EU fondova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!