Povežite se s nama

Međimurje

Nastavljamo zajedno dalje za još ljepši i bolji Prelog!

Objavljeno:

- dana

ZAJEDNIČKA KANDIDATURA

Nastavljamo zajedno dalje. S povjerenjem građana, još snažnije, za bolji Prelog! – istaknuli su na predstavljanju zajedničke kandidature za gradonačelnika i dogradonačelnika Preloga, aktualni čelni čovjek Grada Ljubomir Kolarek (HDZ) i njegov zamjenik Zdravko Kvakan (HSS).

Ponosni na sve što su učinili u protekle četiri godine, Kolarek i Kvakan predstavili su planove za budućnost.
– Izgradnja komunalne infrastrukture, odnosno kanalizacije u svim prigradskim naseljima i samom Prelogu, gdje to još do sada nije učinjeno, visoko je na listi naših prioriteta. Jednako tako dogradnja Dječjeg vrtića u Prelogu projekt je s kojim ćemo započeti u što kraćem vremenu. Projekt je prijavljen na mjeru 7.4. – rekao je Ljubomir Kolarek.

Gradnja sportske dvorane u Draškovcu i rekonstrukcija objekata u Čehovcu i Cirkovljanu

Među prioritetne projekte spada i izgradnja preloške obilaznice, s kojom bi se moglo započeti u 2018. godini. Ovom obilaznicom podigla bi se i sigurnost cestovnog prometa, jer bi se kompletni kamionski promet preselio s gradskih ulica na obilaznicu.

– U planu nam je proširenje Industrijske zone Sjever, kao i izgradnja Poduzetničkog centra. U Zonu planiramo dovesti nove investitore, dok bi Poduzetnički centar bio idealno rješenje za mlade poduzetnike koji započinju s vlastitim poslom – dodao je Kolarek.

U programu je i razvoj Preloga kroz naprednu informatičku infrastrukturu i širokopojasni internet, proizvodnja zelene energije i proširenje mjera pomoći obiteljima s djecom, što podrazumijeva naknade za novorođene, još bolje uvjete u dječjim vrtićima i osnovnoj školi, te stipendiranje, proširenje zdravstvenih usluga, obogaćivanje kulturnih sadržaja kroz suradnju s udrugama, izgradnja i dogradnja sportske infrastrukture…

Izvor:
Foto:

Međimurje

Usred noći 27-godišnji vozač stisnuo papučicu gasa i Malom Suboticom projurio sa 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 15. do 21. travnja 2024. godine proveli su pojačane aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine kretanja vozila”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 262 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

 • 142 prekršaja nepropisne brzine kretanja,
 • devet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
 • sedam prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
 • pet prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
 • sedam prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje,
 • jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
 • šest prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
 • tri prekršaja upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od 15 dana,
 • jedna prekršaj upravljanja za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima,
 • 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te,
 • 25 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 133 km/h utvrđena je u subotu, 20. travnja, u 2:44 sati u Maloj Subotici, Glavnoj ulici (brzina ograničena na 50 km/h), kod 27-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Odredbom članka 53. Zakona o sigurnosti prometa, vozač koji se u naselju kreće brzinom koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine, kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana. Također, za spomenuti prekršaj predviđena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 do 12 mjeseci.

Nastavite čitati

Međimurje

Autohtoni doživljaji kod Spomen doma rudarstva Cimper

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu turističko – volonterskog programa Turističke zajednice Međimurske županije „Z cugom v zeleno Međimurje“, turistima – volonterima predstavilo se i Mursko Središće i Spomen dom rudarstva „Cimper“.

Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ i Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ uz podršku Društva žena Mursko Središće i Udruge međimurska žganica „Tepka“ turistima – volonterima su približeni autohtoni sadržaji koje mogu upoznati samo ovdje.

Po razgledu interpretacijskog centra Spomen dom rudarstva „Cimper“, krenulo se u radionicu izrade tradicijske maske cimeri, maske koja svoje korijene ima upravo u rudarskoj mitologiji. Radionicu su držale članice „Društva žena Mursko Središće“, koje i baštine tradiciju izrade maske. Nekoliko metara dalje pekla se prava međimurska žganica, što su prezentirali članovi Udruge međimurska žganica „Tepka“, a u drugom kraju parkića ispred Spomen doma kuhao se pravi međimurski grah, za što je na području Murskog Središća već tradicionalno zadužen Rudi Mesarić.

Ovaj oblik volonterskog turizma jedinstvena je prilika da se uz razgledavanje povijesnih vrijednosti osjeti i sudjeluje u pravim autohtonim aktivnostima ovog kraja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje