Povežite se s nama

Međimurje

Nastavljamo zajedno dalje za još ljepši i bolji Prelog!

Objavljeno:

- dana

ZAJEDNIČKA KANDIDATURA

Nastavljamo zajedno dalje. S povjerenjem građana, još snažnije, za bolji Prelog! – istaknuli su na predstavljanju zajedničke kandidature za gradonačelnika i dogradonačelnika Preloga, aktualni čelni čovjek Grada Ljubomir Kolarek (HDZ) i njegov zamjenik Zdravko Kvakan (HSS).

Ponosni na sve što su učinili u protekle četiri godine, Kolarek i Kvakan predstavili su planove za budućnost.
– Izgradnja komunalne infrastrukture, odnosno kanalizacije u svim prigradskim naseljima i samom Prelogu, gdje to još do sada nije učinjeno, visoko je na listi naših prioriteta. Jednako tako dogradnja Dječjeg vrtića u Prelogu projekt je s kojim ćemo započeti u što kraćem vremenu. Projekt je prijavljen na mjeru 7.4. – rekao je Ljubomir Kolarek.

Gradnja sportske dvorane u Draškovcu i rekonstrukcija objekata u Čehovcu i Cirkovljanu

Među prioritetne projekte spada i izgradnja preloške obilaznice, s kojom bi se moglo započeti u 2018. godini. Ovom obilaznicom podigla bi se i sigurnost cestovnog prometa, jer bi se kompletni kamionski promet preselio s gradskih ulica na obilaznicu.

– U planu nam je proširenje Industrijske zone Sjever, kao i izgradnja Poduzetničkog centra. U Zonu planiramo dovesti nove investitore, dok bi Poduzetnički centar bio idealno rješenje za mlade poduzetnike koji započinju s vlastitim poslom – dodao je Kolarek.

U programu je i razvoj Preloga kroz naprednu informatičku infrastrukturu i širokopojasni internet, proizvodnja zelene energije i proširenje mjera pomoći obiteljima s djecom, što podrazumijeva naknade za novorođene, još bolje uvjete u dječjim vrtićima i osnovnoj školi, te stipendiranje, proširenje zdravstvenih usluga, obogaćivanje kulturnih sadržaja kroz suradnju s udrugama, izgradnja i dogradnja sportske infrastrukture…

Izvor:
Foto:

Međimurje

Potpisivanje ugovora s Međimurskom županijom: „Prijateljima životinja“ 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je u ponedjeljak, 25. siječnja, Ugovor vrijedan 200.000 kuna s udrugom „Prijatelji životinja“, koja djeluje od 2004. godine s ciljem promicanja zaštite životinja te zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području Međimurske županije.

Predsjednica Zaštitarsko-ekološke udruge „Prijatelji životinja i prirode“ Aleksandra Hampamer objasnila je da je riječ o najvećem skloništu za napuštene životinje u Hrvatskoj te na površini od 15.000 četvornih metara svakodnevno skrbe o 300 napuštenih pasa osiguravajući im smještaj do udomljenja, veterinarsku skrb, hranu, cijepljenje, sterilizaciju i udomljavanje.

Kroz godinu organiziraju 30-ak radnih volonterskih akcija s ciljem podizanja svijesti zajednice o odgovornom odnosu prema životinjama i udomljavanju napuštenih pasa.

Ove godine sklonište za napuštene životinje obilježava 20 godina rada, a Međimurska županija već četvrtu godinu zaredom u svom proračunu osigurava financijska sredstva za projekt prihvata, skrbi i udomljavanja napuštenih životinja, čime je prva županija u Hrvatskoj koja kontinuirano financira sklonište, iako joj to nije zakonska obveza, već je to obveza jedinica lokalne samouprave.

– Sklonište se iz godine u godinu širi te vjerujemo da će ova sredstva iskoristiti u dobre svrhe, kako bi dodatno poboljšali skrb o napuštenim životinjama – kazao je župan Posavec, podsjetivši da s Udrugom „Prijatelji životinja“ sudjeluju u dva projekta: „S.N.A.G.A. života“ te „Anima mundi“.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju evidentirano pet novih slučajeva zaraze, a preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testiranjima PCR metodom, brzim antigenskim testovima, kliničkim slikama i informacijama o pozitivnim slučajevima iz drugih županija, evidentirano je 5 pozitivnih slučajeva na virus COVID-19, priopćio je 25. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 34 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 272.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.845 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 54 pacijenta pozitivna na COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpuštena su također 4 pacijenta.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 75 godina s dodatnim pridruženim bolestima.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati