Povežite se s nama

Međimurje

Nastavljamo zajedno dalje za još ljepši i bolji Prelog!

Objavljeno:

- dana

ZAJEDNIČKA KANDIDATURA

Nastavljamo zajedno dalje. S povjerenjem građana, još snažnije, za bolji Prelog! – istaknuli su na predstavljanju zajedničke kandidature za gradonačelnika i dogradonačelnika Preloga, aktualni čelni čovjek Grada Ljubomir Kolarek (HDZ) i njegov zamjenik Zdravko Kvakan (HSS).

Ponosni na sve što su učinili u protekle četiri godine, Kolarek i Kvakan predstavili su planove za budućnost.
– Izgradnja komunalne infrastrukture, odnosno kanalizacije u svim prigradskim naseljima i samom Prelogu, gdje to još do sada nije učinjeno, visoko je na listi naših prioriteta. Jednako tako dogradnja Dječjeg vrtića u Prelogu projekt je s kojim ćemo započeti u što kraćem vremenu. Projekt je prijavljen na mjeru 7.4. – rekao je Ljubomir Kolarek.

Gradnja sportske dvorane u Draškovcu i rekonstrukcija objekata u Čehovcu i Cirkovljanu

Među prioritetne projekte spada i izgradnja preloške obilaznice, s kojom bi se moglo započeti u 2018. godini. Ovom obilaznicom podigla bi se i sigurnost cestovnog prometa, jer bi se kompletni kamionski promet preselio s gradskih ulica na obilaznicu.

– U planu nam je proširenje Industrijske zone Sjever, kao i izgradnja Poduzetničkog centra. U Zonu planiramo dovesti nove investitore, dok bi Poduzetnički centar bio idealno rješenje za mlade poduzetnike koji započinju s vlastitim poslom – dodao je Kolarek.

U programu je i razvoj Preloga kroz naprednu informatičku infrastrukturu i širokopojasni internet, proizvodnja zelene energije i proširenje mjera pomoći obiteljima s djecom, što podrazumijeva naknade za novorođene, još bolje uvjete u dječjim vrtićima i osnovnoj školi, te stipendiranje, proširenje zdravstvenih usluga, obogaćivanje kulturnih sadržaja kroz suradnju s udrugama, izgradnja i dogradnja sportske infrastrukture…

Izvor:
Foto:

Međimurje

Punoljetni Dani zahvalnosti za plodove zemlje u Nedelišću 8. listopada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najdugovječnija i najveća manifestacija u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće – „DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE“ opet otvara svoja vrata u subotu, 8. listopada, u sajamskoj dvorani MESAP Nedelišće s početkom u 10 sati.

Već 18 godina manifestacija je domaćin brojnim pletiljama, pojedincima i čuvarima tradicije i ručnih radova. Mnogobrojne udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i domaće radinosti uvijek s ponosom predstavljaju svoje najbolje proizvode, a plodovi jeseni, kao nit vodilja, proteže se kroz sve izložbene štandove. Posebnu notu manifestaciji daje i degustacijski dio s tradicionalnim međimurskim proizvodima koje možete pronaći na štandovima svih udruga s područja Općine Nedelišće.

– Svečano otvorenje manifestacije zakazano je za 10 sati uz blagoslov pripremljene hrane i jesenskih plodova kao zahvala na svim plodovima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni – kažu iz TZO-a Nedelišće.

Sve do 16 sati očekuju vas bogat kulturno-umjetnički program, izložbeno-prodajni sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, radionica pletenja cekara za velike, radionica izrade peciva i kruha za djecu, izložba oldtimer vozila, brojne degustacije, te bograč i besplatne pržene ribice.

– Pozivamo sve zaljubljenike u kulturnu baštinu i tradiciju međimurskog kraja da dođu i dožive jesen u Nedelišću uz ugodnu atmosferu, druženje i zabavu! – poručuju iz TZO-a Nedelišće.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje