Povežite se s nama

Međimurje

Nazdravljanje šampanjcem na granici

Objavljeno:

- dana

NASTAVLJENA TRADICIJA

Uspješno otkrivanje počinitelja kaznenih djela i prekršaja na svakome međunarodnom graničnom prijelazu i u pograničnom području naše najsjevernije županije u velikoj mjeri ovisi o suradnji policijskih službenika Slovenije, Hrvatske i Mađarske.

Stoga je uoči Silvestrova na mostu preko rijeke Mure kod Graničnog prijelaza Mursko Središće – Petišovci održan tradicionalni susret predstavnika hrvatske i slovenske policije te čelnika lokalnih vlasti. Hrvatsku delegaciju predvodili su načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec i predstavnik Grada Murskog Središća Bojan Bračko. Slovensko izaslanstvo ovog puta su predstavili komandir Postaje mejne policije Petišovci Janko Šobak sa zamjenicima Jožefom Kotnjekom, Robijem Feherom i Robertom Medohom te dožupan Općine Lendava Stanislav Gjerkeš sa suradnicom Matejom Kamničar. Nakon razmjene prigodnih darova, svi sudionici susreta nazdravljali su šampanjcem, ali je izostalo bacanje policijskih kapa u rijeku Muru.

Također je i na mostu preko rijeke Mure, kod Graničnog prijelaza Goričan – Letenye, održan tradicionalni susret predstavnika hrvatske i mađarske policije s čelnicima lokalnih vlasti, gdje je hrvatsku delegaciju predvodio načelnik Policijske postaje Prelog Ivan Sokač, a mađarsku Jozsef Molnar, načelnik Policijske postaje Nagykanisza. Tijekom spomenutih susreta čelnici policije i Općine izrazili su zadovoljstvo cjelogodišnjom dobrom suradnjom na svim područjima rada, kao i želju da se obostrana dobra suradnja nastavi i tijekom 2017. godine. (jn)

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati