Povežite se s nama

Život i društvo

Ne propustite današnje otvorenje izložbe fotografija “Zelena i plava Hrvatska” na FOI-ju

Objavljeno:

- dana

U ORGANIZACIJI FOTOKLUBA SLOBODA

Danas u 18 sati u prostorima Fakulteta organizacije i informatike otvara se izložba fotografija “Zelena i plava Hrvatska” u organizaciji Fotokluba Sloboda.

Izložba sadrži 30 fotografija na temu prirodne, kulturne i tradicijske baštine kontinentalne i primorske Hrvatske. Spoj je sjevera i juga Hrvatske i kroz nju je istaknuta sva ljepota i raznolikost od Mure i Drave, preko velebitskih vrhova do jadranske obale, otoka i podmorja.

Svoje radove predstavlja 11 autora, najeminentnijih hrvatskih fotografa, Splićani Tom Dubravec, Goran Leš i Duje Klarić te Varaždinci Darko Gorenak, Željko Hajdinjak, Tomislav Blaži, Dragutin Kermek, Marko Jurinec, Siniša Sović, Branko Težak i Andrej Švoger.

Izložba je proteklih godinu dana proputovala Švicarskom, a priliku da je vide sada imaju Varaždinci.

Izvor:
Foto: Facebook/Foto klub Sloboda

Život i društvo

Dugo nije plaćao alimentaciju za kćer, pa sada duguje gotovo 100.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

novčanik novac krađa

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 24. veljače podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1977. godine zbog počinjenja kaznenog djela povrede dužnosti uzdržavanja.

– Optužnicom se 44-godišnjaka tereti da od siječnja 2010. do siječnja 2021. godine uopće nije plaćao uzdržavanje za svoju malodobnu kćer (rođenu 2005.) u iznosu od 700 kuna mjesečno koji mu je bio određen sudskom presudom, na koji način ju je oštetio za više od 93.000 kuna – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ribič zapeo autom u koritu Drave, problem su riješili vatrogasci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/JVP Varaždin

Varaždinski profesionalni vatrogasci zaista pomažu u raznim nevoljama.

Tako su u ponedjeljak, 1. ožujka, primili smo dojavu o potrebi izvlačenja vozila iz korita rijeke Drave, na predjelu Beli Kipi, budući da mu je prijetilo poplavljanje.

– Dolaskom na mjesto utvrdili smo da se osobno vozilo Citroen C3 nalazi usred korita te ga je vlasnik (dojavitelj) pokušao sam izvući na obalu no bezuspješno. Prema njegovim riječima uputio se na ribolov za vrijeme kad je vodostaj bio nizak, no s obzirom da se počela rijeka Drava dizati, zaglavio je te se nije mogao sam izvući do obale. Uporabom traka za teret, povukli smo, vatrogasnim terenskim vozilom, osobno vozilo uspješno do obale. Šteta nije utvrđena – objavio je JVP Varaždin na svojoj internetskoj stranici.

Nastavite čitati