Povežite se s nama

Život i društvo

Neodoljiva kombinacija: automobili iz ’50-ih i raskošne pin up ljepotice

Objavljeno:

- dana

9. Trash & Burn u Sv. Martinu

Ljubitelji ženstvenih žena i američkih automobila iz ’50 – ih jedva čekaju ovogodišnji Trash&Burn . Njihova će se očekivanja uslišiti sljedeći vikend .

 

Na seoskom truizmu “Goričanec” u Sv. Martinu na Muri sprema se jedno od sigurno najzinimljivijih događanja u Međimurju. Mnogi će reći i u Hrvatskoj. 

I neće pogriješiti. 

Trash & Burn je odlično organiziran festival, koji je zaokružena cijela priča pedesetih. Tri dana zanimljive scenografije, događanja, koncerata…

Cure se spremaju pokazati image koji su pomno birale cijelu godinu. Parada ljepote – žena i limuzina – biti će i više nego raskošna. 

I ove godine će se na lokaciji snimiti jedan od najtraženijih kalendara u Hrvatskoj – poziraju ljepotice odabrane na licu mjesta što daje poseban čar svakom izdanju kalendara. 

Bit će tu i burlesk show, burn-out, pin-up photo contest, burlesk show, nastup poznatih rockabilly rock’n’roll bendova, DJ-a, kustom art umjetnika, tattoo, barber shop te brojni retro štandovi.

S Regionalnim tjednikom i vi možete postati dio spektakularnog događanja. 

Javite se porukom u facebook sandučić Regionalnog tjednika. Prvo dvoje osvojiti će dvije ulaznice za više nego odličan Trash&Burn festival. 

 

 

Kampiranje je besplatno, a za one koje žele osjetiti dašak Trash&Burn-a, ili trebaju prijevoz, organiziran je jeftini Trash&Burn TAXI, odnosno Ford Thunderbird iz 1959.godine koji će voziti oba dana mitinga.

Za sve vlasnike američkih automobila i motora ulaz je besplatan.

 

 

 

Izvor:
Foto: T&B

Život i društvo

Ludbreška komunalna tvrtka Lukom najavila smanjenje cijena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada. Krajem 2022. godine građani su primili uplatnice s dvostruko većom cijenom spomenute komunalne usluge. Novi direktor Krešimir Horvat je pak odlučio cijenu smanjiti, kako je i obećao.

-Dobili smo suglasnost gradske uprave o smanjenju grobne naknade za deset posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma.

Pored gradskog groblja u Ludbregu započeli su i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

-U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Martijanec organizira zelenu čistku i pozivaju sve mještane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Martijanec organizira 3. Zelenu čistku te su stoga pozvali mještane i sve zainteresirane da se pridruže.

Treća zelena čistka održat će se u subotu 2. ožujka subota s početkom u 9 sati, a okupljanje će biti u Vrbanovcu, kod nogometnog igrališta, ulica Brigade braće Radić 33a.

– Predviđeno vrijeme trajanja je od 9 do 12 sati, a svi su pozvani na druženje i ručak u 12 sati na nogometnom igralištu u Vrbanovcu. U slučaju pitanja možete kontaktirati Općinu Martijanec na broj 042/207-887. Rukavice i vreće će osigurati Općina Martijanec – ističu iz Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje