Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Nema poskupljenja zbog koronavirusa: Vlada ograničila cijene mesa, mlijeka, brašna, pelena…

Objavljeno:

- dana

Vlada je jučer, 14. ožujka, održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode.

Ova Odluka donosi se radi sprječavanja negativnih učinaka promjene pojedinih cijena proizvoda i radi sprječavanja monopolističkog određivanja cijena proizvoda, a u vezi s nastalom epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS–CoV-2 u Republici Hrvatskoj čime se osigurava zaštita zdravlja i života ljudi, navode iz Vlade.

Odlukom se određuju proizvodi na koje se primjenjuje mjera kontrole cijena: brašno, mlijeko i mlijeko u prahu, jaja, šećer, sol, riža, tjestenina, svježe meso, riba, voće i povrće, mesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, dječja hrana, dječje pelene, voda za piće, deterdžent za rublje, deterdžent za suđe, sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku (uključujući koncentrirani alkohol), zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočale i viziri, zaštitne rukavice, zaštitne navlake za cipele, zaštitne maske – kirurška, FFP2, FFP3, respiratori/transportni ventilatori, lijekovi i medicinski proizvodi te posteljno i ostalo rublje za zdravstveni sustav.

Odluka se odnosi na subjekte koji obavljaju registriranu djelatnost proizvodnje i trgovine na području Republike Hrvatske.

Najviša cijena – ona na dan 31. siječnja!

Sukladno Zakonu o iznimnim mjerama kontrole cijena, najvišom cijenom smatra se cijena proizvoda na dan 30. siječnja 2020. godine, kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila zaraznu bolest COVID-19 uzrokovanu virusom SARS–CoV-2 javnozdravstvenom prijetnjom od međunarodnog značaja.

Također, ovom Odlukom ovlašćuje se ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta da, u slučaju opasnosti od nestašice navedenih proizvoda, ograniči njihovu prodaju izvan područja Republike Hrvatske, u skladu s člankom 36. Ugovora o funkcioniranju Europske unije.

Aktualno o koronavirusu

COVID-19 u Hrvatskoj: 7095 novih slučajeva zaraze i 36 preminulih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

U posljednja 24 sata zabilježeno je 7095 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 63.587, priopćio je 23. siječnja nacionalni Stožer civilne zaštite.

Među njima je 1860 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 201 pacijent.

Preminulo je 36 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 877.060 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 13.407 preminulo, ukupno se oporavilo 800.066 osoba, od toga 7569 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 46.699 osoba.

Do danas je ukupno testirano 4.109.897 osoba, od toga 14.525 u posljednja 24 sata.

Dodajmo da se ove brojke odnose samo na PCR testiranja.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji 546 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jedna preminula osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 546 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 939 osoba. Preminula je jedna osoba, priopćio je 23. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 89 osoba, od kojih je njih sedam na respiratoru.

Oporavilo se 270 osoba i broj aktivnih slučajeva je 3016.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje sljedeći tjedan organizira u Općoj bolnici Varaždin u dvorani 1 u podrumu Kirurgije prema ovom rasporedu:

Utorak, 25. siječnja – 8 do 13 sati;

Srijeda, 26. siječnja – 13 do 18 sati;

Četvrtak, 27. siječnja – 13 do 18 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje