Povežite se s nama

Život i društvo

Nijemci dobili priliku virtualno prošetati varaždinskim Korzom i Špancirfestom

Turistička zajednica grada Varaždina predstavljanje Njemačka

Objavljeno:

- dana

Nakon nedavnih nastupa na turističkim sajmovima u švicarskom St. Gallenu te u Ljubljani, Turistička zajednica grada Varaždina predstavila je ponudu varaždinskog kraja i na jednom od najvažnijih turističkih sajmova u Njemačkoj, F.re.e., koji je proteklog tjedna održan u Münchenu.

TZGV je na sajmu prezentirala ponudu Varaždina kao bisera kontinentalnog turizma, a u promociji je korištena i suvremena tehnologija te je naš grad prvi put promoviran i kroz virtualnu stvarnost.

Tako su posjetitelji sajma imali prilike virtualno doživjeti šetnju varaždinskim Korzom, osjetiti atmosferu na Špancirfestu uz nastup štulaša i ostalih uličnih zabavljača, doživjeti zimsku vožnju rijekom Dravom na zimskom spustu ili pak božićnu atmosferu tijekom Adventa na Starom gradu.

Ovakav je inovativni oblik promocije destinacije putem virtualnih naočala koje omogućavaju virtualnu interaktivnu šetnju u 360 stupnjeva kroz destinaciju, izazvao velik interes posjetitelja, koji su tako mogli doživjeti atmosferu kao da se doista nalaze na lokacijama kojima su virtualno šetali.

Osim virtualne šetnje Varaždinom, posjetitelje su oduševili i proizvodi ponuđača uključenih u europski projekt Zeleno želimo, u kojem je TZGV jedan od partnera, a koji je također promoviran na Sajmu u Münchenu. Posjetitelji su tako mogli probati domaće kolače, bučino ulje, pržene bučine sjemenke, domaći heljdin kruh, medenjake, vino i druge proizvode našeg kraja.

Turistički sajam F.re.e. s više od 1300 izlagača iz 70 zemalja i preko 140 tisuća posjetitelja jedan je od najvažnijih i najposjećenijih turističkih sajmova u Njemačkoj, koja je jedno od najvažnijih tržišta za hrvatski turizam s kojeg se ostvaruje i najveći turistički promet.

I Varaždin najveći turistički promet ostvaruje upravo s njemačkog tržišta. Njemačka je unatrag pet godina na prvom mjestu po broju noćenju turista u Varaždinu. Prošle je godine, prema podacima iz eVisitora, zabilježen porast od 21 % u dolascima te 28 % u noćenjima gostiju iz Njemačke.

Hrvatsku je pak prošle godine posjetilo 2,9 milijuna gostiju iz Njemačke, od čega ih je iz Bavarske bilo 1,2 milijuna, a kontinent Hrvatske im je sve zanimljiviji. Stoga je i Hrvatska turistička zajednica, koja je imala najveći štand na ovogodišnjem sajmu u Münchenu, za razliku od prijašnjih godina kada je uglavnom promovirala morske destinacije, ove godine naglasak stavila na promociju kontinentalne turističke ponude.

Život i društvo

FOTO Vatrogasci iz Čičkovine posjetili austrijske kolege i dobili na poklon vrijednu opremu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prošlog je tjedna 9 članova DVD-a Čičkovina bilo u posjetu u austrijskom Haterbergu. Tamo su ih dočekali kolege vatrogasci koji su ih upoznali sa svojim radom.

– Tamo su nas dočekali vatrogasci koji su nam prikazali njihov rad i vozila, te opremu. Bili smo u prilici isprobavati raznu opremu te auto-ljestve, a za kraj su nas u svojim vozilima provozali kroz grad – ispričali su nam u DVD-u Čičkovina.

– Bilo je to cjelodnevno druženje i na kraju su nam poklonili vatrogasni hidraulički alat te raznu drugu opremu.  Sa vatrogasnim prijateljima upoznao nas je Andrija R. na čemu smo mu jako zahvalni te smo dogovorili i daljnju suradnju – kažu zadovoljni članovi DVD-a Čičkovina.

Nastavite čitati

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje