Povežite se s nama

Međimurje

Nikad sigurniji doček Nove godine, prva beba rođena u jutarnjim satima

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Tijana Radiković prva je beba rođena u Međimurju u 2017. godini. Ponosnu majku Tamaru Radiković iz Frkanovca i njezinu djevojčicu posjetili su međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

– Sada po prvi put poučen osobnim iskustvom mogu reći da znam kako je u ovakvim trenucima, ali i što znači da porod prođe u najboljem redu, kako je to bio slučaj s našom Tijanom – rekao je Posavec te je ponosnim roditeljima prvog dana nove godine čestitao i zaželio zdravlja i sreće u novoj godini. Djevojčica se rodila u 6.43 sati, a porod je prošao bez komplikacija.

Načelnik PU Krunoslav Gosarić: Doček Nove godine protekao je vrlo mirno, bez ijednog incidenta!

– Posebno mi je drago što se prvo rodila djevojčica, jer se inače u našoj bolnici rodi 7 posto više dječaka u prosječno 1.100 poroda koji se odvijaju tijekom godine – istaknula je dežurna doktorica Lidija Berkopić Cesar, koja je zajedno sa svojim timom primalja, Marijom Zvornik i Milicom Grašić, porodila Tijanu. Osim prvorođenu bebe, prvog dana nove godine župan i predsjednik Skupštine obišli su Područni ured za zaštitu i spašavanje te Centar 112, gdje ih je dočekao pročelnik Ladislav Soke, koji je podnio izvješće o stanju u Međimurju. U novogodišnjoj noći primljeno je 140 poziva u Centar 122, od kojih je 41 poziv proslijeđen žurnim službama u Međimurskoj županiji.

Krunoslav Gosarić, načelnik Policijske uprave međimurske, izvijestio je da je doček Nove godine protekao vrlo mirno, bez ijednog incidenta.
– Nije bilo pretjerane uporabe pirotehničkih sredstava, kao ni ozljeđivanja. Jedino što smo imali je jedna manja prometna nesreća – izjavio je Gosarić.
– Sve što smo danas čuli i vidjeli posebno raduje. U novu godinu zakoračili smo na način koji bi svatko poželio – zaključio je Mladen Novak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurskoj županiji najmanja izlaznost, do 11:30 glasalo 13.52 % građana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jutros od 7 sati otvorena su birališta u Hrvatskoj. Glasuje se pod strogim epidemiološkim uvjetima.

U 11:30 Državno izborno povjerenstvo objavio je rezultate izlaznosti. Podjednaka je kao i prije četiri godine, točnije – izlaznost je samo pola posto manja nego u prošlim izborima prije četiri godine.

Najveći odaziv je u Ličko-senjskoj županiji sa 20,67 %, Dubrovačko-neretvanskoj sa 18.95 % i Varaždinskoj županiji sa 17,15 % (2017. godine izlaznost u Varaždinskoj županiji do 11:30 iznosila je 18.23 %).

Najmanji odaziv ima Međimurska županija sa 13,52 % (2017. godine do 11:30 glasalo je 13.9 % stanovništva Međimurske županije).

Glasuje se do 19 sati, a sljedeći rezultati izlaznosti objavit će se u 17 sati.

Dodajmo da je u gradu Čakovcu glasalo 15.26 % građana, u Prelogu 14.18 % i Murskom Središću 12,10 %. Od općina, najveća je izlaznost u Goričanu – 19.33 % i Gornjem Mihaljevcu – 19.31 %, a najmanja u Svetom Jurju na Bregu s 9.8 % i Domašincu s 10.06 %.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju treće nedjelje svibnja 28 novopozitivnih na COVID, preminula jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 292 uzorka, od čega je evidentirano 25 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 8,6% pozitivnih od broja testiranih. Brzim Ag testovima evidentirana su 3 slučaja.

U protekla 24 sata oporavilo se 69 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 390.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 57.129 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 74 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. Tri pacijenta su primljena unutar 24 sata, dok je 6 pacijenata otpušteno, a 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 76 godina s brojnim pridruženim bolestima.

U subotu su na punktovima cijepljene 2264 osobe, od čega u Nedelišću 972 osobe, u Murskom Središću 617 osoba i u Prelogu 597 osoba. Ovaj tjedan ukupno je u Međimurskoj županiji cijepljeno 7579 osoba, a sveukupno dosad su cijepljene 31.032 osobe, što je 35,34% stanovništva starijeg od 18 godina.

U odnosu na prošlu subotu, 7-dnevna i 14-dnevna incidencija je 20% manja, broj aktivnih slučajeva je s 536 pao na 432, dok je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja u trendu pada te s današnjim danom iznosi 22%.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije i ovim putem zahvaljuje svim medicinskim i nemedicinskim djelatnicima uključenima u organizaciju cijepljenja na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!