Povežite se s nama

Međimurje

Nikad sigurniji doček Nove godine, prva beba rođena u jutarnjim satima

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Tijana Radiković prva je beba rođena u Međimurju u 2017. godini. Ponosnu majku Tamaru Radiković iz Frkanovca i njezinu djevojčicu posjetili su međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

– Sada po prvi put poučen osobnim iskustvom mogu reći da znam kako je u ovakvim trenucima, ali i što znači da porod prođe u najboljem redu, kako je to bio slučaj s našom Tijanom – rekao je Posavec te je ponosnim roditeljima prvog dana nove godine čestitao i zaželio zdravlja i sreće u novoj godini. Djevojčica se rodila u 6.43 sati, a porod je prošao bez komplikacija.

Načelnik PU Krunoslav Gosarić: Doček Nove godine protekao je vrlo mirno, bez ijednog incidenta!

– Posebno mi je drago što se prvo rodila djevojčica, jer se inače u našoj bolnici rodi 7 posto više dječaka u prosječno 1.100 poroda koji se odvijaju tijekom godine – istaknula je dežurna doktorica Lidija Berkopić Cesar, koja je zajedno sa svojim timom primalja, Marijom Zvornik i Milicom Grašić, porodila Tijanu. Osim prvorođenu bebe, prvog dana nove godine župan i predsjednik Skupštine obišli su Područni ured za zaštitu i spašavanje te Centar 112, gdje ih je dočekao pročelnik Ladislav Soke, koji je podnio izvješće o stanju u Međimurju. U novogodišnjoj noći primljeno je 140 poziva u Centar 122, od kojih je 41 poziv proslijeđen žurnim službama u Međimurskoj županiji.

Krunoslav Gosarić, načelnik Policijske uprave međimurske, izvijestio je da je doček Nove godine protekao vrlo mirno, bez ijednog incidenta.
– Nije bilo pretjerane uporabe pirotehničkih sredstava, kao ni ozljeđivanja. Jedino što smo imali je jedna manja prometna nesreća – izjavio je Gosarić.
– Sve što smo danas čuli i vidjeli posebno raduje. U novu godinu zakoračili smo na način koji bi svatko poželio – zaključio je Mladen Novak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na Belici zanimljiva retro izložba: još danas možete razgledati stare radio aparate, satove, gramofonske ploče…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još danas do 20 sati imate prilike na Belici u dvorani društvenog doma razgledati izložbu starih radio uređaja, televizora, gramofonskih ploča i satova.

Naći će se tu i prastari fotoaparat iz 1887. godine, pokoji stari gramofon, tranzistor… Možda se i kod vas kod kuće skriva kakav RIZ ili Portorož. Organizatori izložbe, Josip Habijan Đus i Josip Merlak, kažu da su navedene predmete već duže planirali izložiti.

– Htjeli bismo pokušati i drugdje te vidjeti kakav će izložba polučiti interes… Možda negdje vani – kaže Josip Merlak. Najstariji radio aparat koji je izložen marke je Kosmaj, a dolazi čak iz 1948. godine. nadovezuje se Josip Habijan.

– Imamo i dvjestotinjak satova marke Delbana, od kojih jedan gotovo da je star čitavo stoljeće. Najveći interes i najviše posjetitelja očekujemo upravo danas, na Veliku Gospu – dodaje.

Impresivna kolekcija gramofonskih ploča uključuje neke češće viđene, poput best of kompilacije Simona i Garfunkela, albuma Elvisa Presleyja, ABBE, Krunoslava Kiće Slabinca, Ambasadora, Chucka Berryja, Srebrnih krila, ali i prave bisere kao što su starije izdanje “Meddlea” Pink Floyda ili “Flying Colours” Matchboxa.

Organizatori, inače dragovoljci Domovinskog rata, htjeli su podsjetiti posjetitelje, osobito svoje vršnjake, na jedno drugo doba prije četrdeset-pedeset godina, kad su sami iskusili mladenaštvo. Zahvaljuju Općini i načelniku Zvonimiru Taradiju na ustupljenom izložbenom prostoru, a poznatomu međimurskom vinaru Bojanu Štamparu na vinskoj kapljici kojom ih je darivao kako bi mogli počastiti goste i posjetitelje izložbe.

Danas u 15 sati posjetit će ih i članovi Oldtimer kluba Međimurje.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Prelog: knjižničarke će djeci pričati priče u blizini postavljenih kućica za knjige

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Grad Prelog/Studio VIPRO (arhiva)

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga u suradnji s volonterima Društva „Naša djeca“ Prelog, organizira ciklus zabavnih, veselih i edukativnih aktivnosti koje će se održavati u blizini postavljenih kućica za knjige.

Priče biraju knjižničarke, a dodatni edukacijski materijali vezani uz pročitano djelo (bojanke, križaljke, labirinti, tražilice) nalaze se u samim malim knjižnicama.

– Priče će čitati volonterke DND-a, koje će ujedno organizirati zabavne aktivnosti poput igara u prostoru i društvenih igara. Pozivaju se svi zainteresirani mališani da se pridruže ovoj veseloj pričo-čitateljskoj mini turneji po našem Gradu! Napominjemo da će se u svakom naselju čitati druga knjiga pa svi oni željni zanimljivih priča, mogu doći na sva druženja i saznati nešto novo te sudjelovati u jedinstvenim aktivnostima – pozivaju organizatori.

Pričaonice će se održati u gradskim naseljima u popodnevnom terminu od 16 do 17 sati prema sljedećem rasporedu: 16. kolovoza u Draškovcu, 19. kolovoza u Oporovcu, 23. kolovoza u Hemuševcu, 25. kolovoza u Čukovcu, 30. kolovoza u Cirkovljanu, 1. rujna u Čehovcu, 2. rujna na Otoku te 8. rujna u Prelogu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje