Povežite se s nama

Međimurje

Nikad sigurniji doček Nove godine, prva beba rođena u jutarnjim satima

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Tijana Radiković prva je beba rođena u Međimurju u 2017. godini. Ponosnu majku Tamaru Radiković iz Frkanovca i njezinu djevojčicu posjetili su međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

– Sada po prvi put poučen osobnim iskustvom mogu reći da znam kako je u ovakvim trenucima, ali i što znači da porod prođe u najboljem redu, kako je to bio slučaj s našom Tijanom – rekao je Posavec te je ponosnim roditeljima prvog dana nove godine čestitao i zaželio zdravlja i sreće u novoj godini. Djevojčica se rodila u 6.43 sati, a porod je prošao bez komplikacija.

Načelnik PU Krunoslav Gosarić: Doček Nove godine protekao je vrlo mirno, bez ijednog incidenta!

– Posebno mi je drago što se prvo rodila djevojčica, jer se inače u našoj bolnici rodi 7 posto više dječaka u prosječno 1.100 poroda koji se odvijaju tijekom godine – istaknula je dežurna doktorica Lidija Berkopić Cesar, koja je zajedno sa svojim timom primalja, Marijom Zvornik i Milicom Grašić, porodila Tijanu. Osim prvorođenu bebe, prvog dana nove godine župan i predsjednik Skupštine obišli su Područni ured za zaštitu i spašavanje te Centar 112, gdje ih je dočekao pročelnik Ladislav Soke, koji je podnio izvješće o stanju u Međimurju. U novogodišnjoj noći primljeno je 140 poziva u Centar 122, od kojih je 41 poziv proslijeđen žurnim službama u Međimurskoj županiji.

Krunoslav Gosarić, načelnik Policijske uprave međimurske, izvijestio je da je doček Nove godine protekao vrlo mirno, bez ijednog incidenta.
– Nije bilo pretjerane uporabe pirotehničkih sredstava, kao ni ozljeđivanja. Jedino što smo imali je jedna manja prometna nesreća – izjavio je Gosarić.
– Sve što smo danas čuli i vidjeli posebno raduje. U novu godinu zakoračili smo na način koji bi svatko poželio – zaključio je Mladen Novak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na području Međimurske županije danas dva slučaja zaraženih COVID-om, u bolnici četiri pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 3,03% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.887 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Cividini uručila certifikate 48-ero prodavača na čakovečkoj tržnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nedavno obnovljena čakovečka Gradska tržnica certificirana je seljačka tržnica, što znači da na njoj proizvode mogu prodavati i lokalni proizvođači.

Da je uistinu riječ o domaćim proizvodima, jamči certifikat koji se prodavačima dodjeljuje svake godine. Za 2021. certificiranje je provedeno u lipnju, dobilo ih je 48 proizvođača, a ove subote, 24. srpnja, uručila ih je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Prilikom uručivanja certifikata, gradonačelnica Cividini rekla je da se trendovi i briga za zdravlje građana s kupnje povrća i voća u supermarketima ponovno okreću prema domaćim, lokalno uzgojenim proizvodima.

– Stoga je važno da je roba koja se prodaje na Gradskoj tržnici uistinu proizvedena na našim seljačkim gospodarstvima. Upravo certificiranje svima nama potvrđuje da je ono što kupimo kod prodavača, plod rada i truda naših poljoprivrednika. Važno je i to što kupnjom takvih proizvoda pomažemo i našim seljacima te tako pridonosimo očuvanju domaće poljoprivrede koja se teško nosi s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca – istaknula je Cividini.

„Proizvodi hrvatskog seljaka“

U pratnji gradonačelnice prilikom podjele certifikata bio je i direktor Gradskog komunalnog poduzeća ČAKOM Ivica Perhoč koji je rekao da se certificiranje provodi od 2012. godine, u skladu s pravilima Udruge hrvatskih tržnica.

Dodijeljenim certifikatom, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ostvaruje pravo uporabe oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“, koja je namijenjena označavanju poljoprivrednih proizvoda i prerađevina standardne kvalitete proizvedenih na području Hrvatske koji se izravno prodaju na tržnicama.

Svrha certifikacije je olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima uz jamstvo porijekla proizvoda.

Prve godine bilo je certificirano 36 proizvođača, dok ih danas na čakovečkom placu ima 48.

Riječ je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz Međimurja i okolnih županija koji prodaju na čakovečkoj tržnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje