Povežite se s nama

Međimurje

Nives Celzijus poručila: dođite večeras na koncert, bit će vruće!

Objavljeno:

- dana

ZAHUKTAVAJU SE DANI MIHOLJA U SRAČINCU

Današnja večer u Sračincu bit će vruća, kao usred najtoplijeg ljeta!

Poručila je to Nives Celzijus preko Facebooka za današnji koncert koji će održati pod šatorom na sportskim terenima NK Sračinca.

Sutra svi na Srakarski gulaš

Jučerašnji koncert Miroslava Ilića i današnji Nives Celzijus dio su zabavnog programa proslave Dana općine Sračinec.

Tradiconalna manifestacija Dani Miholja kojim se obilježava Dan općine i župe počela je još u četvrtak nizom programa, dok je danas “udarni” dan. Uz sportske susrete članova udruga s područja općine, održava se defile folklornih skupina i Međunarodna smotra folklora.

Sutra, u nedjelju 28. rujna odvijat će se tradicionalni Plac na gmajni. Uz predstavljanje starih zanata i izrađivača rukotvorina iz pet županija, kuhari Damir Crleni i Anđelko Levanić predvodit će kuhanje Srakarskog gulaša, koji će se besplatno dijeliti od 13 sati.

– Od 10 do 19 sati u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu posjetitelji će moći razgledati izložbu umjetnika s područja općine Sračinec, a na dječjem igralištu pogledati izložbu malih domaćih životinja. Nastupit će i Trakošćanski streličari, Udruga kuburaša Maruševec – najavljuju organizatori.

Nedjeljna večer pod šatorom nazvana je “Noć kazališta, smijeha i zabave”, a nastupit će Ljubomir Kerekeš te glazbeni sastav Faringaši.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/FACEBOOK NIVES CELZIJUS

Međimurje

GDCK Čakovec u rujnu već proveo nekoliko uspješnih akcija darivanja krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Čakovec s rujanskim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi počelo je u petak, 20. rujna, u Čakovcu, a nastavljene su i narednih dana.

U utorak, 24. rujna, akcija je uspješno provedena u Kotoribi, u prostorijama NK Graničar Kotoriba. U srijedu, 25. rujna, akcija se provoditi u PU međimurskoj od 9 do 13 sati.

U četvrtak, 26. rujna, akcija će biti u Prelogu od 11 do 17 sati u prostorijama Kavane Lovac. Pauza je od 13,30 do 14 sati.

Posljednja ovotjedna akcija će biti u petak, 27. rujna, u Murskom Središću od 12 do 16 sati u prostorijama Sokolskog doma.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Podturen raspisala Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općina Podturen raspisala je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za kontrolu plodnosti tla na području općine Podturen u 2024. godini.

Na temelju članka 46. Statuta Općine Podturen te „Sporazuma o provedbi Projekta „Kontrola plodnosti ta u Međimurske županije na području općine Podturen natječaj je raspisan dana 12. rujna 2024. godine.

Korisnici potpore su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva/ obrti/zadruge/trgovačka društva sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području općine Podturen upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i koji posjeduju poljoprivredno zemljište na području Općine.

Više informacija nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje