Povežite se s nama

Međimurje

Nogometni turnir u Čakovcu: svoj djeci jednake mogućnosti za bavljenje sportom, druženje i zabavu

Objavljeno:

- dana

Nogometna škola Međimurje-Čakovec je u subotu, 26. listopada, na stadionu SRC-a Mladost u Čakovcu organizirala nogometni turnir za djecu s teškoćama u razvoju “Special Power League“ (SPL) uz potporu Akademije zdravog življenja koja je nositelj projekta.

Na turniru odigranom na glavnom terenu stadiona Mladosti sudjelovalo je šest momčadi. Osim domaćina, NŠ Međimurje-Čakovec, snage su odmjerili igrali GNK-a Dinamo, NK-a Istra 1961, NK-a Osijek, NK-a Slaven Belupo i gostiju iz Austrije. Turnir je okupio više od 60 djece, a svaki je sudionik ovog zanimljivog turnira dobio zlatnu medalju, dok je momčad za uspomenu primila priznanje, prigodne poklone i pehar.

Na turniru je sudjelovalo šest momčadi, a svi sudionici nagrađeni su zlatnim
medaljama

Na svečanoj ceremoniji otvorenja turnira u sklopu SPL-a sudjelovali su zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, član Izvršnog odbora HNS-a, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza i predsjednik Županijske sportske Zajednice Mato Kljajić, glavni tajnik Akademije zdravog življenja Dario Jagić, predsjednik NŠ Međimurje-Čakovec Dean Panić i voditelj NŠ Međimurje-Čakovec Hrvoje Goričanec.

– Izrazito me veseli činjenica da je pokrenuta ova inicijativa, koju između ostalih podupire i krovna nogometna organizacija. Ne trebam posebno spominjati da ste svi vi pobjednici, stoga nemojte prestajati uživati u otkrivanju čari nogometa, najpopularnije sportske igre na svijetu – istaknuo je tom prigodom Mato Kljajić.

Otvarajući turnir, dogradonačelnik Zoran Vidović istaknuo je da je velika čast i zadovoljstvo što se ovakav događaj održava u Čakovcu i Međimurju. Zahvalio se pritom svima koji na bilo koji način podupiru ovakve inicijative te je sudionicima zaželio puno sportskog uspjeha, kao i da iz Čakovca svojim kućama ponesu puno lijepih uspomena.

– Nogometna škola Međimurje-Čakovec se aktivno uključila u projekt SPL, čiji je osnovni cilj motivirati djecu s teškoćama u razvoju da se putem sportskih aktivnosti integriraju u društvo. Projekt je osmišljen kao liga klubova koji u razmaku od tri mjeseca u raznim gradovima odigravaju turnire. Uz to je svaki klub prije godinu dana oformio svoju nogometnu momčad kojoj omogućava treniranje i aktivno bavljenje sportom. Cilj nam omogućiti djeci s posebnim potrebama da ravnopravno treniraju i zaigraju nogomet ili neki drugi sport u dresu svog voljenog kluba – objasnio je Hrvoje Goričanec.

Turnir u Čakovcu bio je šesti po redu turnir u sklopu SPL-a, a sljedeći će biti održan u Osijeku. Za ekipu NŠ Međimurje-Čakovec igrala su djeca iz Udruge za autizam Pogled i Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Na zelenom travnjaku su nastupili: Biserka Topčagić, David Bogar, Danijel Mesarić, Elvis Topčagić, Luka Pokupec, Jakov Srnec, Jakov Grabar, Josip Petek, Bartol Čubra i Vida Čubra. Vodili su ih treneri Santino Debelec i Vedran Vurušić, u čemu su im pomogli Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje, te Mirna Jambrović, izvršna predsjednica Udruge Pogled.

Liga SPL je pokrenuta na inicijativu Akademije zdravog življenja i uz potporu Zaklade „Mateo Kovačić“, Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog rukometnog saveza, centara za odgoj i obrazovanje te brojnih hrvatskih sportskih klubova. Ambasador SPL-a je hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić.

Međimurje

Neka međimurska mjesta bez struje u ponedjeljak, 24. siječnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nekim međimurskim mjestima u ponedjeljak, 24, siječnja, neće biti struje.

– Cijenjenim kupcima električne energije zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz čakovečke Elektre.

Tako će bez struje zbog radova u trafostanici od 8.30 do podneva biti dijelovi Belice (ulice Matije Gupca 2, 6-18 parni, 22-26 parni, 30, 40-46 parni, 50-52 parni, 1, 1/A, 3-19 neparni, 23, 31-33 neparni, 39-51 neparni; Pavleka Miškine 2-10 parni, 14-22 parni, 1-23 neparni; Kralja Tomislava 28, 42-50 parni, 152-154 parni, 154/A, 156-158 parni, 162-166 parni, 37, 43-51 neparni, 153-165 neparni).

U Toplicama Sveti Martin zbog radova na niskonaponskoj mreži električnu energiju od 9 do 12 sati neće imati objekti u Sportskoj ulici (18-20 parni), kao ni Zelena 27.

U Murskome Središću, također zbog radova na niskonaponskoj mreži, bez struje od 13 do 15 sati bit će Frankopanska ulica 50.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Vincekovo na svetomartinskom Venec bregu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vincekovo u našim krajevima tradicionalno obilježava početak vinogradarske godine. Obavljaju se prvi radovi u vinogradima, kreće se s rezidbom i priziva proljeće.

Župni vinograd na svetomartinskom Venec bregu svake je godine bio nezaobilazno mjesto proslave, okupilo se uvijek mnoštvo ljudi koji su prisustvovali ceremoniji rezidbe trsa, njegova „krštenja“, a usto su se neizostavno gorice „okitile“ domaćim kobasicama i špekom kako bi donijeli plodnu i rodnu godinu.

– Ove godine Vincekovo na Venec bregu zbog važećih epidemioloških mjera neće se održati u tradicionalnom obliku.

Hvala župniku Župe sv. Martina biskupa, velečasnome Mladenu Gorupiću što je nastavio tradiciju i blagoslovio vinograd i sve ljude koji tokom godine mukotrpno rade u njemu – kažu iz Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje