Povežite se s nama

Život i društvo

Nova humanitarna donacija SUPERNOVE – Zajedno za zdravlje

Objavljeno:

- dana

Varaždinski trgovački centar SUPERNOVA od gradnje 2008. i otvorenja 2009. godine aktivni je dionik suživota svoje i susjednih županija te osigurava više od dvije stotine postojanih radnih mjesta. Tako je blagdansko razdoblje ponovno humanitarno obilježeno dobrotvornom donacijom potrebitim ustanovama, točnije opremanjem Odjela za neurokirurgiju te Odjela za ortopediju i traumatologiju, koji djeluju unutar Službe za kirurške bolesti Opće bolnice u Varaždinu.

Sa zajedničkim ciljem da unaprijedi kvalitetu zdravstvenih resursa u lokalnoj zajednici te pruži podršku medicinskim stručnjacima u osiguravanju najbolje moguće skrbi pacijentima, trgovački centar Supernova Varaždin održao je službenu primopredaju dobrotvorne donacije, kao dio pozitivne poslovne prakse, kojom unazad šesnaest godina redovito iskazuje potporu, brigu i poštovanje svojim sugrađanima. Tom prilikom darovnicu u vrijednosti 5.000 eura za opremanje svojih prostora asortimanom iz trgovačkoga centra primili su zamjenik ravnatelja, pročelnik Službe za kirurške bolesti te voditelj Odjela za ortopediju i traumatologiju Marko Hlebar, specijalist kirurgije, ortopedije i traumatologije, jednako kao i voditelj Odjela za neurokirurgiju doc. prim. dr. sc. Nenad Kudelić, specijalist neurokirurg.

„Veliko hvala centru Supernova Varaždin u ime svih nas na doniranoj opremi. S veseljem prihvaćamo donaciju, koju ćemo iskoristiti za podizanje kvalitete pružanja usluga našim pacijentima. Nove artikle i opremu smo lijepo ukomponirali i osvježili naš radni prostor te doprinijeli boljoj funkcionalnosti prostorija, u kojima svakodnevno boravimo i radimo, a boravak bolesnicima učinili ugodnijim.“, izjavio je pročelnik Službe za kirurške bolesti i zamjenik ravnatelja
Marko Hlebar.

Supernova Varaždin, jednako kao i dva najbliža susjedna istoimena trgovačka centra Supernova Koprivnica i Supernova Križevci, redovito podržavaju rast, razvoj i potrebe svojega grada i županije. Tako je u prvoj polovini ove godine Supernova Križevci darivala nezbrinutu djecu iz dječjega doma „Sv. Marko Križevčanin“, socijalne ustanove za brigu o djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, u jednakoj vrijednosti  darovnice od pet tisuća eura. Također, prošle godine 2022. Supernova Varaždin i Koprivnica donirale su zajedno ukupno više od 55.000 kuna općim bolnicama u Varaždinu i Koprivnici te lokalnim udrugama Utočište „Sv. Nikola“ i Društvo „Naša djeca“.

Profesionalni standard

Nadalje, pretprošle godine 2021. Supernova Varaždin donirala je Odjelu za otorinolaringologiju Opće bolnice u Varaždinu 30.000 kuna, a godinu prije toga 2020. opremu ukupne vrijednosti 48.000 kuna općim bolnicama u Varaždinu i Koprivnici te 10.000 kuna lokalnim udrugama „Latice“ i „Bolje sutra“ za osobe s invaliditetom i tjelesnim i/li intelektualnim poteškoćama.

Isto tako, prije toga centar je darivao Odjel za neonatologiju i JIL novorođenčad, dok tradicionalno svake godine na Staru godinu, odnosno Silvestrovo, ugošćuje poznatu motorističku atrakciju Motomrazove, više od dvije stotine motorista obučenih kao Djedice na motorima, koji svojim pohodom redovito posjećuju centar Supernova i slatkih sitnicama darivaju najmlađe. Osim navedenoga, ovi centri podupiru i rad drugih humanitarnih udruga te organizacija za potrebite.

U sklopu nacionalne kampanje „Širimo radost“ uoči blagdana grupa Supernova donirala je novčana sredstva u iznosu od 10 tisuća eura za pomoć potrebitim obiteljima sa željom za nastavkom doprinosa razvoju i poboljšanju kvalitete života hrvatskih građana. Navedena plemenita donacija uručena je lokalnome Domu za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište sveti Nikola“ iz Varaždina i Društvu „Naša djeca“ iz Koprivnice, ukupno 2.000 eura, jednako kao i drugim dobrotvornim udrugama za humanitarne potrebe štićenika.

O grupaciji Supernova

U posljednjih nekoliko godina, preuzimanjem postojećih i izgradnjom novih shopping centara na području Hrvatske i Slovenije, grupa Supernova preuzela je vodeću poziciju po broju trgovačkih centara. Osim u Hrvatskoj i Sloveniji, kompanija je aktivna na tržištima Austrije, Njemačke, Slovačke i Rumunjske. Grupa Supernova u Hrvatskoj posluje u jedanaest gradova, a dosad je kroz razne investicijske projekte u Hrvatsku uložila više od 550 milijuna eura. Kompanija ima preko 110 nekretnina ukupne vrijednosti preko 2,2 milijarde eura.

“S dubokom zahvalnošću, punom podrškom i maksimalnim poštovanjem zajednički nastojimo biti djelotvorni u situacijama punim izazova. Vjerujemo kako ovim mjerama i predanim gospodarsko održivim upravljanjem aktivno iskazujemo pozitivan utjecaj na razvoj lokalne zajednice ne samo za vrijeme božićnih blagdana već i tijekom cijele godine.”, izjavila je upraviteljica centara Supernova Varaždin, Koprivnica i Križevci Patricija Tkalčec, sveučilišna specijalistica iz upravljanja poslovnim sustavima i profesorica.

Život i društvo

FOTO Ivica Nerer biciklom kreće na put do Bruxellesa biciklom, prijeći će 1500 kilometara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA” obilježit će 15. obljetnicu ulaska Republike Hrvatske u punopravni savez NATO članica na jedinstven način.

Član Udruge i bivši pripadnik 7. gardijske brigade „PUMA” te još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik 2. oklopno mehanizirane bojne „PUMA” Ivica Nerer iz Čakovca, biciklom će prijeći put dug 1500 kilometara od Varaždina do Bruxellesa, a njegovo će putovanje trajati deset dana.

Ispraćaj Ivice Nerera organiziran je u petak kod Križa zahvalnosti kod Crkve Sv. Nikole u Varaždinu, dok je kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu održana prigodna molitva i blagoslov putnika.

-Prvi puta sam izabrao Bruxelles, u povodu 15 godina Hrvatske vojske u NATO savezu. Nakon Domovinskog rata smo priželjkivali ući u NATO savez iz mnogih, između ostalog i sigurnosnih razloga, koji da smo imali nikad se ne bi dogodio rat u Hrvatskoj. Puno je hrvatskih branitelja dalo živote da bi mi danas bili u NATO savezu, a ponajviše njihove obitelji podnose najveći teret, kao i moja obitelj jer nas nikad nema kod kuće. Upravo stoga, želim tako obilježiti 15 godina Hrvatske u NATO savezu i 75 godina NATO saveza – rekao je Nerer.

Dosad je biciklirao po tri puta u Knin i u Vukovar, podsjetio je predsjednik Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA” Robert Puja, koji je otkrio da će zbog povoljnijih vremenskih uvjeta Nerer na put krenuti 15. travnja.

-Prva tri-četiri dana će voziti između 250 možda i 300 kilometara, tako da će ustvari voziti devet dana i jedan dan na sredini imati malo veći odmor, a 25-og travnja on dolazi u Bruxelles. Očekujemo doček na visokoj razini jer ipak je to pothvat koji nije sam tako, kako bi se reklo, ipak je to 1509 kilometara u devet dana i mislim da čovjek to i zaslužuje – rekao je Puja.

Ispraćaju Nerera na daleki put nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji mu je poželio sigurnu vožnju i sretan dolazak na odredište, nakon čega je upalio svijeće za poginule hrvatske branitelje.

Planira se da će Nerer stići 25. travnja 2024. godine pred sjedište NATO saveza u Bruxellesu gdje će biti organiziran njegov doček kojem će uz članove Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA”, prisustvovati i predstavnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske te hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Ludbreg podupire poduzetništvo, evo kako do potpora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ludbreg raspisao je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega u 2024. godini.

 Cilj javnog poziva je poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Ludbrega, stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području grada Ludbrega.

-Posljednjih godina znatno radimo na ovim mjerama, uvodimo novitete prateći trendove i potrebe. Pozivam poduzetnike da se jave u naš odsjek za poduzetništvo i iskoriste sredstva koja im stoje na raspolaganju, koja stoje u proračunu za razvoj njihove djelatnosti i na taj način zapravo doprinesu novom zapošljavanju na našem području – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg tako subvencionira nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za proizvodne djelatnosti, nabavu i ugradnju novih strojeva i opreme za neproizvodne djelatnosti, inicijalne troškove pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika. Sufinancira se i razvoj komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga zatim certificiranja proizvoda, pribavljanje potrebne dokumentacije za potrebe povećanja energetske učinkovitosti poduzetnika/obrtnika. Uz to to je i program „Inkubator za kreativne industrije“, zatim subvencioniranje troškova naukovanja u deficitarnim zanimanjima, sufinanciranje troškova polaganja majstorskih i stručnih ispita te sufinanciranje usavršavanja deficitarnih zanimanja.

Javni poziv je otvoren od 15. travnja 2024. godine do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2024. godine. Zahtjevi će se obrađivati prema redoslijedu zaprimanja.

Prijava na Javni poziv podnosi se Upravnom odjelu za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu, Odsjeku za razvojne projekte i društvene djelatnosti Grada Ludbrega na obrascu prijave naznačenom u Javnom pozivu pod pojedinom mjerom s traženom potpunom dokumentacijom. Obrasci se nalaze na web stranici Grada Ludbrega www.ludbreg.hr ili se mogu podići osobno u Odsjeku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje