Povežite se s nama

Ostali sportovi

Nove norme za državno prvenstvo

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Natjecatelji PK „Barok“ nastupili su na 3. i 4. kolu Lige regije 4 koja se održava u Sisku. Natjecanje je održano u 50 metarskom bazenu, a plivalo se u jutarnjem i popodnevnom dijelu.

Na rasporedu je bilo ukupno 15 pojedinačnih disciplina. Ovakva natjecanje služe prvenstveno kao provjera trenutnog stanja forme pred nadolazeća prvenstva.  Plasmani su u drugom planu, a puno važnije je isplivano vrijeme.
Na natjecanju je među ukupno 307 natjecatelja iz 12 klubova nastupilo i 15 članova Baroka (11 muških i 4 ženske). Nastupili su: Mario Vlahinja, Gregor Stadaas, Matija Avirović, Dario Štefinec, Ivan Avirović, Karlo Rajković, Martin Kocijan, Neven Lončarić, Jan Ožeg, Luka Cvetko, Hrvoje Smontara, Tihana Gazdek, Tea Koulić, Ida Kveder i Maja Berkopić.
Važno je istaknuti da su rezultati svih natjecatelja zadovoljavajući, te da je na ovom natjecanju još dvoje plivača isplivalo „A“ norme za Državno prvenstvo u Rijeci krajem ožujka. Dario Štefinec je očekivano osigurao „A“ norme u disciplinama 100 i 200 leđno, te „B“ normu na 100 slobodno. Veliko ugodno iznenađenje priredio je kadet Neven Lončarić otplivavši sjajnu trku 200 prsno i ostvarivši „A“ normu. Da to nije bila slučajnost, potvrdio je i na dvostruko kraćoj dionici prsnog otplivavši „B“ normu. Još jedan kadet, Jan Ožeg, koji već od prije ima „A“ normu otplivao je još jednu („B“) normu na 200 prsno.
Inače, na Državnom prvenstvu mogu nastupiti samo oni natjecatelji koji isplivaju zaista zahtjevne norme koje određuje HPS na temelju 16 prvopasiranih u svakoj disciplini sa prethodnog PH. Ukupno je u HPS-u registrirano 47 klubova, a na Državnom prvenstvu normu ostvari oko 400-tinjak natjecatelja, što je cca 15% ukupnog broja registriranih plivača koji oko 3000.
Sada je ukupna brojka Barokovih plivača sa normom za nastup na PH u Rijeci porasla na čak 11! To je više od najoptimističnijh prognoza iz samog kluba s početka sezone, a ujedno i najbolja potvrda kvalitetnog rada s plivačima svih kategorija. Najbolja pokazatelj napretka u rezultatima je usporedba sa prošlogodišnjim Državnim prvenstvima kada je i na zimskom prvenstvu i na ljetnom prvenstvu četvero natjecatelja ostvarilo norme. Prije samog Državnog, Barok očekuje nastup na Regionalnom prvenstvu u Sisku koje će biti prilika da još netko ostvari normu, te da se prošlogodišnja brojka utrostruči.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje