Povežite se s nama

U fokusu

Novi asfalt u Mađarevu i Sudovcu

Objavljeno:

- dana

MODERNIZACIJA CESTA U NOVOM MAROFU

Grad Novi Marof i Colas Hrvatska ugovorili su poslove asfaltiranja nerazvrstanih cesta kako bi se podigao prometni standard na novomarofskom području.

Grad Novi Marof i Colas Hrvatska ugovorili su poslove asfaltiranja nerazvrstanih cesta kako bi se podigao prometni standard na novomarofskom području.

Kako je dogovoreno, djelatnici Colasa ovaj tjedan započinju s radovima na modernizaciji, sanaciji i asfaltiranju dijela nerazvrstanih cesta na području Novog Marofa te nakon obavljenih pripremnih radova, ceste Škola-Vragovići u Mađarevu i Tomaki u Sudovcu dobit će novi asfaltni zastor. Građani su u ova dva mjesta izrazili spremnost sufinancirati radove u visini od 40 posto vrijednosti investicije. U sklopu ovih radova u Mađarevu će se urediti i parkiralište nasuprot postojećeg igrališta.

Ukupna cijena radova prema potpisanom ugovoru iznosi 346.990 kuna.

– Prije samo koju godinu na području grada postojalo je mnogo neuređenih i nerazvrstanih, makadamskih) cesta. No, takvo stanje se iz godine u godinu mijenja te Grad Novi Marof dobiva nove slojeve asfalta. Od 2009. godine čak oko 6,4 milijuna kuna uloženo je u asfaltiranje nerazvrstanih cesta i nogostupa. Smatram da se nikako ne smije zanemariti gradnja komunalne infrastrukture, jer je ona od općeg društvenog interesa, a samim time i jedno od važnijih pitanja svake lokalne zajednice – izjavio je gradonačelnik Darko Hrenić.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje