Povežite se s nama

Međimurje

Imovinsko stanje deklarirao i novi načelnik Šenkovca Robert Meglić

Objavljeno:

- dana

HNS-ov novi načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić predao je svoju imovinsku karticu.

On je magistar inženjer prometa, oženjen je te ima djecu.

Profesionalno će biti načelnik, a prije ego je stupio na dužnost najprije je bio zamjenik zapovjednika JVP-a Čakovec, a zatim vatraogasac – voditelj smjene. Mjesečna načelnička plaća, kako kažu podaci od 3. srpnja, bit će mu 7499 kuna neto mjesečno.

Ipak, valja spomenuti i da je u utorak, 6. srpnja, na sjednici Općinskog vijeća Općine Šenkovec odlučeno da će načelnik Općine imati mjesečna primanja od 12.824 kune neto. Ukupan trošak plaće iznosit će 21.888 kuna mjesečno.

Supruga mu je zaposlena u Metssu i zarađuje 3558 kuna mjesečno.

Gospođa Meglić vlasnica je kuće od 143 metara četvornih u Knezovcu te je kupljena na kredit. Vrijednost kuće je milijun kuna. U istom mjestu vlasnica je gospodarskog objekta i dvije garaže, a sve skupa vrijedi 800.000 kuna.

Robert Meglić ima nekoliko oranica u Knezovcu i šumu u Merhatovcu, a vrijednost toga je oko 255.000 kuna. Novi načelnik vlasnik je Volkswagen Golfa vrijednog 80.000 kuna i motocikla vrijednog 1000 kuna.

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje