Povežite se s nama

Međimurje

Imovinsko stanje deklarirao i novi načelnik Šenkovca Robert Meglić

Objavljeno:

- dana

HNS-ov novi načelnik Općine Šenkovec Robert Meglić predao je svoju imovinsku karticu.

On je magistar inženjer prometa, oženjen je te ima djecu.

Profesionalno će biti načelnik, a prije ego je stupio na dužnost najprije je bio zamjenik zapovjednika JVP-a Čakovec, a zatim vatraogasac – voditelj smjene. Mjesečna načelnička plaća, kako kažu podaci od 3. srpnja, bit će mu 7499 kuna neto mjesečno.

Ipak, valja spomenuti i da je u utorak, 6. srpnja, na sjednici Općinskog vijeća Općine Šenkovec odlučeno da će načelnik Općine imati mjesečna primanja od 12.824 kune neto. Ukupan trošak plaće iznosit će 21.888 kuna mjesečno.

Supruga mu je zaposlena u Metssu i zarađuje 3558 kuna mjesečno.

Gospođa Meglić vlasnica je kuće od 143 metara četvornih u Knezovcu te je kupljena na kredit. Vrijednost kuće je milijun kuna. U istom mjestu vlasnica je gospodarskog objekta i dvije garaže, a sve skupa vrijedi 800.000 kuna.

Robert Meglić ima nekoliko oranica u Knezovcu i šumu u Merhatovcu, a vrijednost toga je oko 255.000 kuna. Novi načelnik vlasnik je Volkswagen Golfa vrijednog 80.000 kuna i motocikla vrijednog 1000 kuna.

Međimurje

Na području Murskog Središća staju na kraj dosadnim komarcima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. lipnja, u jutarnjim satima proveden je adulticidni tretman komaraca na području grada Mursko Središće te u naseljima Peklenica, Križovec i Brezje, a u večernjim satima tretirani su komarci u naselju Štrukovec i Hlapičina.

Adulticidno tretiranje komaraca provodi tvrtka Bioinstitut preparatom na bazi permetrina Phobi super PB+ u koncentraciji od 5% metodom hladnog zamagljivanja, pojasnili su iz Grada.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Mursko Središće kreće u izgradnju nove skele u Križovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće vlasnik je skele Fusek Mursko Središće i skele Križovec koje predstavljaju tradiciju i jedan od turističkih proizvoda Grada.

Prijašnjih godina su se skele koristile za prijevoz ljudi i vozila, a u današnje vrijeme koriste se uglavnom za prijevoz putnika u turističke svrhe.

Skelu Križovec najviše koristi lokalno stanovništvo s obzirom da lokalno stanovništvo ima imanja s obje strane rijeke te se njome vrši i prijevoz traktora, ali ju posjećuje i sve više turista.

U kolovozu prošle godine zabilježen je najveći povijesni vodostaj rijeke Mure od 543 cm koji je izmjeren 7. kolovoza 2023. godine u 5 sati. Skelu Križovec je velika bujica rijeke Mure odnijela otprilike tri kilometara nizvodno sve do Novakovca te je naselje Križovec ostalo bez važnog riječnog plovila koje je povezivalo lijevu i desnu stranu rijeke Mure.

Zbog potrebe lokalnog stanovništva i posjeta turista Grad Mursko Središće temeljem provedenog postupka javne nabave, gdje je pristigla jedna ponuda, kreće u izgradnju nove skele u Križovcu.

Danas, 14. lipnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je Ugovor o nabavi riječne skele Križovec s tvrtkom Tekeli projekt inženjering d.o.o. iz Murskog Središću u iznosu od 294.831,25 eura s uključenim PDV-om. Sredstva za izradu skele Križovec osigurana su u gradskom proračunu te će se ista refundirati putem natječaja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Završetak izgradnje skele u Križovcu planiran je krajem ove godine.

Paralelno s izgradnjom nove skele u Križovcu projektiraju se novi pristupni putevi, pristan, sajla sa svom potrebnom pratećom infrastrukturom te će se isti izvoditi u 2025. godini. Time naselje Križovec dobiva najmoderniju riječnu skelu sa svim pratećim tehničkim sadržajima koja će koristiti za građane i turiste. Isto tako, u Murskom Središću, uzvodno od lučice, kod zvonika svete Barbare postavit će se mala skela čije projektiranje je u tijeku.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje