Povežite se s nama

Život i društvo

Novi nogostup do blagdana Svete Nedjelje

Objavljeno:

- dana

RADOVI

Do blagdana Svete Nedjelje u Ludbregu bi trebao biti dovršen nogostup koji se prostire na južnoj stranice Ulice Alojzija Stepinca, prometnice koja prolazi pokraj Svetišta.

– Tuda se kreće veliki broj pješaka-hodočasnika, pa novi nogostup ima značajnu funkciju, a ujedno daje ljepši izgled ovom dijelu Grada sa Svetištem Predragocjene Krvi Kristove – ističu iz Grada Ludbrega. Nogostupi sa sjeverne strane Stepinčeve ulice uređeni su još prošle godine, dok radnici Lukoma, gradske komunalne tvrtke, sada uređuju desnu stranu ulice i to u dužini od 230 metara.

– Nakon radova ponovno će se vratiti neophodna prometna signalizacija, odnosno postaviti znakovi i obaviti potrebne korekcije na poklopcima rešetki komunalnih vodova – najavili su iz Grada. Ulaganje je vrijedno 125 tisuća kuna s PDV-om, a financira se iz gradskog proračuna.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje