Povežite se s nama

Međimurje

Novi program namijenjen kvalitetnijem životu slijepih

Objavljeno:

- dana

PODRŠKA

Udruga slijepih Međimurske županije i njezini članovi ovih su dana izrazito aktivni.

S početkom lipnja započela je provedba trogodišnjeg programa „Rekrea(k)tiva“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U sklopu programa održan je Tečaj vrtlarstva na kojem su članovi čistili vrt od korova, uređivali ga, zalijevali i brali prve plodove. Program vodi Marina Gašparić koja je roditelje najmlađih članova udruge obavijestila o aktivnostima za djecu. Program „Rekrea(k)tiva” provodi se u suradnji s partnerima; Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Podružnicom Obiteljskog centra i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije. Za djecu se provode sportske i edukativne aktivnosti, organizirano je njihovo aktivno članstvo u knjižnici te podrška roditeljima, zatim psihosocijalna podrška, socijalne usluge te radno-okupacijske aktivnosti za odrasle slijepe osobe.

Dosad su za odrasle održane kreativne radionice izrade stalka za olovke i kuverte te radionice opuštanja smijehom na kojoj su se radile vježbe disanja, istezanja, smijeha i opuštanja. U sklopu sportskih aktivnosti organizirano je Međunarodno sportsko-rekreativno druženje u Varaždinskim Toplicama gdje su članovi međimurske i varaždinske udruge slijepih te udruge iz Ptuja i Murska Sobota igrali pikado i šah te plivali.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje