Povežite se s nama

Sport

Novi prvaci Hrvatske Kojić i Đurak

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Frane Tomislav Kojić i Mirela Đurak novi su prvaci Hrvatske u stolnom tenisu.

U odličnom okružju LifeClass termi Sveti Martin održano je Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu za seniore i seniorke, pojedinačno i u parovima u organizaciji STK Starr. Bilo je ovo među najjačim prvenstvima, jer su se odazvali svi najbolji stolnotenisači i stolnotenisačice.

U pojedinačnoj konkurenciji seniora bilo je neizvjesno do samoga kraja. U prvom polufinalu Roko Tošić – Miho Simović 4:3 (12:10, 9:11, 11:9, 11:9, 9:11, 8:11, 11:7).,  a drugom polufinalu Ronal Ređep – Frane Tomislav Kojić 1:4 (8:11, 11:8, 6:11, 7:11, 8:11).  U finalu Roko Tošić – Frane Tomisav Kojić 1:4 (7:11, 11:8, 9:11, 8:11, 7:11).

Pobjednik Frane Tomislav Kojić član je njemačkog drugoligaša ekipe Passau, a od iduće sezone igrat će prvu austrijsku ligu za klub Kapfenberg. Prilikom obrane prošlogdišnjeg naslova rekao je kako su mu oba naslova podjednako važna iako je uvijek teže braniti naslov. – Nisam se baš dobro osjećao prije i za vrijeme prvenstva pa onda uspjeh dobija na težini. Igrao sam i bez potpore trenera jer je on imao obaveze u Njemačkoj, ali me je moj prvi trener naučio da moram sam igrati i razmišljati o meču. To su česte situacije i na to treba biti spreman. Žao mi je što nije bilo Gaćine i što je Pucar odustao jer bih tada bolje znao gdje sam trenutno. Iako, državno je i bez njih bilo jako , rekao je Kojić i dodao kako već u utorak, ovdje u Svetom Martinu na Muri nastupa za reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijskom meču za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Izraela. Drugi finalista Roko Tošić odigrao je odlično na PH. Igrao je dva finala, zlato u parovima i srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Bronca je pripala Mihi Simoviću i Ronaldu Ređepu.

Kod seniorki u prvom polufinalu Klara Cakol – Dorina Srebrnjak 0:4 (12:14, 10:12, 5:11, 6:11) a Ivana Malobabić – Mirela Đurak 3:4 (12:10, 7:11, 11:8, 11:8, 8:11, 1:11, 1:11). U finalu Dorina Srebrnjak – Mirela Đurak 2:4 (6:11, 11:5, 8:11, 11:6, 9:11, 10:12).

Pobjednica Mirela Đurak članica ekipe Dr. Časl iz Zagreba rodom iz Varaždina. – Nije bilo lako doći do ove titule. Imala sam težak raspored put kroz grupu i kasnije u k.o fazi. Ivana Tubikanec mi je najmanje odgovarala od ostalih suparnica. Nakon sedam setova bila sam iscrpljenja, a slijedila mi je igra na lov. Opet sam igrala sedam setova  Nisam ovo očekivala i ne mogu još vjerovati. Moram istaknuti da se Dorina odlično borila u finalu, ali ovaj put pobjeda je otišla na moju stranu. Jednom ona, jednom ja. Posebno se moram zahvaliti dr. Časlu i treneru Arapoviću bez kojih ovaj uspjeh sigurno ne bih ostvarila. Cijelo vrijeme smo se pripremali za ovo i kraj sezone, tempirali formu. Treniralo se naporno i ovo mi je nagrada za sve , rekla je neposredno nakon finala uz pohvalu organizatoru. Pred Mirelom je nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske već u utorak protiv Finske, a sljedeći vikend već je na rasporedu novo kolo hrvatske Superlige.

Dobar turnir i odigrala je i druga finalistica Dorina Srebrnjak koja je već na početku pokazala da je u formi. Izbacila je i braniteljicu naslova Varaždinku Petru Petek. U četvrtfinalu je igrala neizvjestan meč s klupskom suigračicom Andreom Pavlović gdje je gubila je 3:2, a potom je kod 3:3 spasila i meč loptu. Treće mjesto osvojile su Klara Cakol i Ivana Malobabić.

U igri parova kod seniora u finalu su se sastali Roko Tošić/Tomislav Japec – Bakač/Mustapić 3:1 (11:8, 11:8, 7:11, 11:7). Tako je par koji nastupa ove sezone za ekipu STK Libertas Marinkolor iz Dubrovnika osvojio naslov prvaka u kategoriji parovi. Tošić i Japec su najveći posao napravili u osmini finala i četvrtfinalu gdje su sa 3:2 prvo izbacili Ređepa i Zubčića, a potom Simovića i Pucara. Treće mjesto osvojili su polufinalisti Frane Runjić/Marin Runjić i Mislav Martinek/Luka Martine.

U igri parova kod seniorki u finalu su se sastale Mateja Jeger/Mirela Đurak – Ivana Malobabić/Ida Jazbec 1:3 (1:11, 8:11, 11:9, 8:11). Tako je par koji nastupa za ekipu STK TIS iz Zagreba osvojio naslov prvaka u kategoriji parovi. Ivana Malobabić i Ida Jazbec igrale su težak meč u polufinalu, gubile su od Tubikanec i Petek sa 2:1, ali uspjele su izvući pobjedu. U finalu sa Mirelom Đurak i Matejom Jeger krenule su silovito, prvi set 11:1, vrlo brzo povele su i 2:0, a vodile su 8:6 i 9:8 u trećem setu. Ipak, odluka je pala nakon četiri seta. Naslov im je došao kao potvrda vrlo dobrih igara u HEP Superligi, vodeći su par ligaškog dijela s devet pobjeda i dva poraza. Treće mjesto osvojile su polufinalistice Klara Cakol/Dorina Srebrnjak i Ivana Tubikanec/Petra Petek.

Najveće varaždinske uzdanice Petra Petek i Ronald Ređep vraćaju se u Varaždin s peharima.

Pertra Petek, STK Varaždin prošlogodišnja prvakinja ove je godine ispala u osmini finala izgubivši od Dorine Srebrnjak 4:1 (7:11, 11:5, 11:7, 11:8 ,11:9). U skupini je Petra bila druga. Pobijedila je Saru Sušac 4:0, zatim izgubila od Ivane Malobabić 4:2 i pobijedila Anu Trbuščić 4:1. U igri parova petra Petek je s Ivanom Tubikanec osvojila treće mjesto.

Ronald Ređep, STK Starr Varaždin u skupini je bio prvi. Pobijedio je Božidara Križanca 4:0, Dominika Zeljka 4:0, i Josipa Mustapića 4:2. U četvrtfinalu Ređep je pobijedio Filipa ČIpina 4:2 (11:2, 11:9, 5:11, 1:11, 11:7, 11:9). U polufinalu susreo se s prošlogodišnjim prvakom Franom Tomislavom Kojićem i izgubio 1:4 (8:11, 11:8, 6:11, 7:11, 8:11). Tako je osvojio treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a u igri parova Ređep i Zubčić ispali su već u prvom kolu gdje im je ždrijeb namijenilo  par Tomislav Pucar/ Miho Simović rezultatom 3:2.

Organizator, STK Starr i domaćin LifeClass terme Sveti Martin pobrinuli su se za bogate nagrade.

Pobjednicima u pojedinačnoj konkurenciji LifeClass terme Sveti Martin poklonile su vikend za dvoje u hotelu Spa Golfer, svi sudionici mogli su koristiti bazene termi, a i gledatelji su imali popuste na ulaznice. Također, STK Starr se pobrinuo i za ostale nagrade. Tako su prvoplasirani u pojedinačnoj kategoriji seniora i seniorki te muških i ženskih parova od sponzora IQCure Gold Scan dobili vrijednu nagradu analize organizma. Isto tako za najbolje hrvatske stolnotenisače i stolnotenisačice tvrtka Inter Med Service osigurala je po jedan par ortopedskih uložaka po mjeri uz prethodni besplatnu kompjutersku analizu hoda, a za sve sudionike prvenstva Hrvatske Inter Med service osigurao je besplatnu kompjutersku analizu hoda i 50 posto popusta na jedan par ortopedskih uložaka po mjeri u vrijednosti od 250 do 900 kuna.

 Prvenstvo je dobro medijski popraćeno, od subote je bio organiziran prijenos uživo putem live streaminga na stranici STK Starr www.stolni-tenis.com.hr, a odrađene su i reportaže na lokalnim i nacionalnim tv kućama, kao i novinama te internetskim portalima.

 

Izvor:
Foto:

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje