Povežite se s nama

Život i društvo

Novi Urbanistički plan Grada Novog Marofa jedna od tema 16. sjednice Gradskog vijeća

Objavljeno:

- dana

Odluka o izradi 5. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona te 3. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa bile su neke od središnjih tema 16. sjednice novomarofskog Gradskog vijeća održane u Kulturnom centru Ivan Rabuzin 18. srpnja.

Važno za napomenuti je da se ovom odlukom pokreće postupak izmjena i dopuna predmetnih akata, a taj postupak zahtijeva čitav niz aktivnosti.

Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona donesen je 1998. godine, a mijenjan i dopunjavan je 2003., 2012., 2013. i 2021. godine.

-Važeći Urbanistički plan uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona u pojedinim dijelovima nije usklađen s novim spoznajama, propisima i dokumentima te stoga nije u potpunosti moguće kvalitetno i optimalno korištenje postojećeg potencijala prostora i osiguranje daljnjeg razvoja. Iz tog razloga potrebno ga je ciljano izmijeniti i dopuniti u pojedinim dijelovima – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač pojašnjavajući razloge izmjena i dopuna.

Dva su glavna cilja izmjene i dopune prostornih planova, a to je omogućavanje daljnjeg razvoja postojećeg proizvodnog kompleksa tvrtke Knauf Insulation kako bi se ostvario najracionalniji način tehnološkog unapređenja proizvodnje te stvaranje uvjeta za razvoj komunalnih usluga Grada Novog Marofa u skladu s posebnim propisima koji se odnose na zaštitu voda i gospodarenje otpadom.

Sredstva za financiranje izrade 5. ciljanih izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona i s tim u vezi 3. ciljanih izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa, osigurana su u Proračunu Grada Novog Marofa.

Dodajmo i da je Vijeće imenovalo predsjednika i člana Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Novog Marofa. Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Novog Marofa donijelo je na svojoj sjednici održanoj 22. svibnja 2023. godine Odluku o osnivanju Savjeta za zaštitu potrošača javnih usluga Grada Novog Marofa. Ukupno Savjet ima tri člana, a Gradsko vijeće bira predsjednika i jednog člana. Na prijedlog gradonačelnika Siniše Jenkača, Vladimir Vuger izabran je za predsjednika Savjeta, dok je Jasmin Drčec izabran kao član Savjeta. Udruga za zaštitu prava potrošača “Varaždinski potrošač” imenovala je drugog člana savjeta, a to je Sanja Keretić.

Uslijedilo je Izvješće NOVOKOM d.o.o. o poslovanju na grobljima na području grada Novog Marofa za 2022. godinu koje je također prihvaćeno. Inače, na području Grada Novog Marofa postoje četiri groblja koja su u vlasništvu Grada Novog Marofa a kojima upravlja NOVOKOM. Riječ je o groblju Madžarevo, Remetinec, Oštrice i groblju u Presečnom.

Također, vijećnici su preuzeli tablete te će od sad nadalje materijale za sjednice Gradskog vijeća primati isključivo u elektroničkom obliku.

Nekategorizirano

Varaždinski gimnazijalci proslavili 50. godišnjicu mature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nekad učenici varaždinske Gimnazije, danas iskusni profesionalci različitih struka, proslavili su 50. godišnjicu mature u školskim klupama.

Proslava je upriličena u subotu, 11. svibnja, a bivši maturanti na druženje s vršnjacima pristigli su i iz inozemstva, gdje žive i rade.

Međutim, većina ih je u mirovini, a mnogi od njih uspješno su završili studije ostvarivši potom profesionalne karijere. Na poziv za proslavu maturanata iz daleke 1974. godine, odazvalo se 116 bivših maturanata varaždinske Gimnazije.

Tada ih je maturiralo  215 u 7 razreda i nikad dosad prilikom proslava godišnjica mature nije se odazvalo toliko slavljenika. Nažalost, 27 ondašnjih maturanata je preminulo.

Dodajmo da su nakon okupljanja pred zgradom Prve Gimnazije i fotografiranja, ušli u gimnazijsku zgradu i boravili nakratko po razredima. Bila je to prigoda da se svi prisjete srednjoškolskih dana i svojih snova.

Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru, glazbu i ples u Park Boutique hotelu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Novomarofska tvrtka više od 50 tisuća eura donirala za 60 tamošnjih udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knauf Insulation, kao društveno odgovorna kompanija i aktivan član lokalne zajednice, nastavlja sa svojom podrškom lokalnim udrugama, ustanovama i organizacijama. Ove godine, kompanija je ponovo dokazala svoju predanost društvenoj odgovornosti donacijom više od 50 tisuća eura za rad 60 udruga s područja Novog Marofa i okolice.

Nakon pažljivog pregleda svih pristiglih prijava, novomarofska kompanija odabrala je 60 udruga koje će primiti financijsku podršku. Ova donacija naglašava važnost društveno odgovornog poslovanja koje Knauf Insulation stavlja visoko na listu svojih prioriteta.

– Briga za kvalitetu života lokalne zajednice je među našim najvažnijim prioritetima,” izjavio je Stjepan Mršić, direktor Knauf Insulationa. “Ove donacije predstavljaju kontinuitet naše snažne suradnje s lokalnom zajednicom, koja ima ključnu ulogu u našem poslovanju. Izuzetno smo ponosni što možemo podržati rad udruga i s nestrpljenjem iščekujemo nove projekte koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života u Novom Marofu i okolnim područjima – ističu u ovoj tvrtki.

Donacije su usmjerene prema udrugama i ustanovama koje se bave obrazovanjem, zdravstvom, zaštitom okoliša, socijalnom pravdom, kulturom, sportom i drugim društveno važnim područjima. Kroz ovu podršku, Knauf Insulation želi poslati jasnu poruku o važnosti suradnje s organizacijama koje dijele iste vrijednosti i prioritete.

U prostorijama kompanije Knauf Insulation u Novom Marofu održan je prijem za predstavnike pojedinih udruga, ustanova i organizacija iz raznih područja djelovanja. Tijekom prijema, predstavnici su imali priliku osobno podijeliti informacije o projektima i aktivnostima koje planiraju za ovu godinu, a za koje su donacije i namijenjene.

Knauf Insulation će i dalje nastojati biti primjer društveno odgovornog poslovanja, nastavljajući podržavati projekte koji doprinose boljoj budućnosti za sve članove lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje