Povežite se s nama

Crna kronika

O kontejnerima odlučivali u kontejneru na parkiralištu

Objavljeno:

- dana

KAKO SE ODLUČIVALO O GOTOVO 600 TISUĆA KUNA FONDA

Danas je nastavljeno suđenje šefici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sanji Kalamburi te još četvero optuženih za zlouporabu položaja na varaždinskom Županijskom sudu. Njih se tereti za pronevjeru novca Fonda za nabavu kanta i kontejnera za Općinu Perušić. Naime, kontejneri koje je Fond platio gotovo 600 tisuća kuna nikad nisu stigli do Općine

Trećeokrivljeni u ovom sudskom procesu je Srđan Černi na kojeg je, prema optužnici, Kalambura uputila općinare da mu se jave kao stručnjaku koji poznaje cijelu proceduru iako nije bio zaposlenik Fonda. Danas je svjedočio Černijev bivši cimer i kolega iz tvrtke u kojoj su obojica radili Miroslav Kreč. Njegov iskaz vrtio se oko sastanka na kojem su sudjelovali Černi, drugookrivljeni pročelnik Općine Božo Milković te četvertookrivljeni Werner Trautmann.

Suprotna svjedočenja
U kontejneru mirno listali katalog ili se svađali oko novca?

– Ja sam onako, usput, došao na taj sastanak. On se održao u nekom improviziranom uredu u kontejneru na velikom parkiralištu na ulazu u Svetu Nedjelju. Ne sjećam se nikakvih povišenih tonova i razgovora o financijama, samo toga da su Srđan Černi i Božo Milković listali kataloge s kontejnerima i da je Srđan nešto objašnjavao – rekao je sudu Kreč. Njegov iskaz optužba je odbacila. Naime, na prošlom ročištu o istom sastanku svjedočio je Dragan Hećimović iz Općine Perušić. Tada je opisao da su Černi i Trautmann vodili glasnu diskusiju o tome gdje je završio novac za kontejnere.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Ukrali mnogo alkohola i cigarete pa krenuli u provod na Praznik rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27, 25, 24, 23, 21 i 19-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Oni su, kako se sumnja, 1. svibnja, u Cestici, provalili u jednu trgovinu te otuđili veću količinu alkoholnog pića i cigarete. Protiv istih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Čakovečki detektivi otkrili počinitelje razbojništva u Pribislavcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 28-godišnjakom i starijim maloljetnikom, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo razbojništva.

Naime, u utorak, 14. svibnja ove godine, nešto prije 17 sati u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, tijekom kraćeg razgovora zatražili su novac od oštećenog 18-godišnjaka. Nakon što je iz odjeće izvadio novčanik osumnjičeni su fizički nasrnuli na 18-godišnjaka te mu pritom iz novčanika ukrali 500 eura. Oštećeni je u događaju lakše ozlijeđen, javila je međimurska policija.

Protiv 28-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje