Povežite se s nama

Život i društvo

O povezivanju gospodarstva i obrazovanja u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

RADNI SASTANAK

Kako povezati gospodarstvo i obrazovanje bila je tema radnog sastanka kojie je danas održan u Varaždinskoj županiji.

Iz škole na posao, a ne u inozemstvo

Na sastanku su bili posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, zamjenik župana Tomislav Paljak, predstavnici nekoliko renomiranih tvrtki s područja Varaždinske županije i predsjednici HGK Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak, direktorica HUP-a Regionalni ured Varaždin Sonja Ostroški, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa s FOI-a, prof. dr. sc. Damir Vusić s Sveučilišta Sjever te Branka Šaško s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

– Cilj bi trebao biti da školujemo ljude koji će naći posao nakon završene srednje škole, poglavito one koji završe strukovna obrazovanja te će poslije školovanja biti i konkurentni na tržištu rada. Već dulje vrijeme upozoravamo da obrazovni sustav ne prati potrebe tržišta rada i gospodarstva u cjelini. Mora nam svima biti u fokusu da mlade te radno aktivne ljude zadržimo ovdje – rekla je Martinčević i dodala kako Varaždinska županija želi biti predvodnik u povezivanju i spajanju obrazovanja i gospodarstva, ali da svi moraju prihvatiti promjene na tržištu, i obrazovne ustanove, i poslodavci.  

Izvor:
Foto: Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

Planira se gradnja novog pastoralnog centra u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu župnog dvora Župe svetog Vida u Vidovcu započete su aktivnosti oko izgradnje novog pastoralnog centra, u dvorištu župnog dvora.

Obzirom da se sadašnje pastoralne aktivnosti odvijaju u pomoćnoj zgradi u dvorištu župnog dvora, koja je dotrajala te nema uređen sustav grijanja, a i same aktivnosti ograničene su karakteristikama dostupnog prostora, javila se potreba za izgradnjom novog pastoralnog centra.

Inicijativu za izgradnju pastoralnog centra pokrenuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić u suradnji s velečasnim Brankom Švogorom.

U novom pastoralnom centru nalazit će se učionice, kabineti, dvorane, sanitarije, kuhinja, kotlovnica, spremište i uredski prostori.

Novi pastoralni centar od 600 m2 služit će za potrebe župe sv. Vida kao i za razne druge pastoralne susrete i aktivnosti tijekom čitave godine. – Drago mi je da je inicijativa za izgradnju novog pastoralnog centra konačno pokrenuta i mogu samo reći da će Općina Vidovec maksimalno poduprijeti projekt izgradnje. Do sad smo iz proračuna izdvojili 55.000 kuna za izradu projektne dokumentacije. Ovim projektom naši mještani dobit će adekvatne prostorije za vjeronauk i vjeronaučne susrete, prostor za roditeljske sastanke prvopričesnika i krizmanika, susrete mladih kroz čitavu godinu, a bit će na raspolaganju i za Caritas te ostale udruge i pojedince. Vjerujem da će ovaj projekt biti na korist čitave zajednice – istaknuo je načelnik Bruno Hranić.

Navedeni projekt predstavljen je i varaždinskom biskupu mons. Bože Radošu koji je izrazio zadovoljstvo i najavio da će Varaždinska biskupija također poduprijeti projekt izgradnje pastoralnog centra te ujedno napomenuo da pastoralni centar treba služiti svim mještanima u cilju boljeg povezivanja župe i lokalne zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

U akciji darivanja krvi u Kaznionici u Lepoglavi prikupljene 64 doze krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Ivanec

Uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja se održala jučer u restoranu „Ivančica“ za djelatnike Kaznionice u Lepoglavi i sve ostale darivatelje koji su se pridružili akciji darivanja krvi.

Akciji je pristupilo 67 darivatelja, i to 42 muškaraca i 25 žena, te su prikupljene 64 doze dragocjene tekućine. Odbijena su 3 darivatelja.

Prvi puta krv su darovale Ivana Hiržin iz Donje Višnjice i Bunić Emina iz Donje Voće.

Iz Kluba 100+ krv je darovao Franjo Bračko iz Lepoglave koji je prošle godine dobio priznanje za 100 put darovanu krv.

– Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! Najavljujemo iduću akciju u prostorijama GDCK-a Ivanec 16. ožujka od 8:30 do 13:00. Pratite naš kalendar akcija DDK na našim internetskim stranicama. Hvala svima od srca! Vaše društvo Crvenog križa! – poručuju iz ivanečkog Društva Crvenog križa.

Nastavite čitati