Povežite se s nama

Crna kronika

Obavljena obdukcija tijela Jasmine Dominić, poznato je zbog čega je umrla

Jasmina Dominić ubojstvo Palovec

Objavljeno:

- dana

Obavljena je obdukcija tijela Jasmine Dominić.

Prema neslužbenim informacijama žena čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu umrla je uslijed frakture lubanje, nanijete udarcima nekog predmeta, piše telegram.hr.

>> Ubila sestru pa njezino tijelo držala u zamrzivaču u hodniku obiteljske kuće u Palovcu

Taj podatak bit će jedan od dokaza u postupku protiv Smiljane Srnec, Jasminine sestre koju policija od subote ispituje zbog sumnje da je počinila ovo ubojstvo.

Ispitivanje osumnjičene žene očekuje se u srijedu ujutro u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu koje rukovodi ovim kriminalističkim istraživanjem.

S obdukcijom se moralo pričekati kako bi se tijelo koje je, kako se sumnja više od 18 godina bilo u zamrzivaču, otopilo.

Jasmina Dominić će biti pokopana sutra u 15 sati na groblju u Palovcu.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje