Povežite se s nama

Život i društvo

Obilježen Dan žena u organizaciji Foruma žena Gradske organizacije SDP-a Ludbreg

SDP Ludbreg Dan žena

Objavljeno:

- dana

Povodom Međunarodnog dana žena Forum žena Gradske organizacije SDP-a Ludbreg, u subotu 9. ožujka, organizirao je proslavu u hotelu Amalija, koju je moderirala Janja Nađ Ivanuša.

Okupljenim članicama i članovima obratili su se predsjednica SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora, koja je istaknula važnost jednakih prava i plaća za oba spola, članica Glavnog odbora Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske Tatjana Kreč, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, koji je tom prilikom čestitao svim ženama i prigodno ih darovao karanfilima, zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik, te predsjednica Foruma žena grada Ludbrega Nada Špoljarić. Na proslavi je bila i predsjednica Općinske organizacije SDP-a Sračinec Martina Mesek, koja je nedavno ugostila saborsku zastupnicu Sabinu Glasovac te predsjednika SDP-a Davor Bernardića na tribini „Prava žena u hrvatskom suvremenom društvu“.

U sklopu proslave održana je humanitarna tombola, od koje će se sav prihod donirati Zakladi Ana Rukavina.

Život i društvo

Varaždin: promet ponovno dvosmjeran dijelom Ulice Josipa Kozarca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na zahtjev stanara tog dijela grada, proteklih je dana nanovo prometno reguliran dio Ulice Josipa Kozarca, od Zagrebačke ulice do Dječjeg vrtića Varaždin, objekt Kozarčeva, kojim je posljednjih godinu dana bilo dozvoljeno prometovati samo u jednom smjeru.

Vijest je danas javio Grad Varaždin.

Novim rješenjem osigurana je bolja protočnost prometa te građani koji parkiraju vozila na parkiralištu i u podzemnoj garaži iza VTC-a sada mogu izlaziti s prostora parkirališta na Ulicu Josipa Kozarca u oba smjera. Uz suglasnost PU varaždinske, izmijenjen je elaborat te se građanima, stanarima Zagrebačke ulice i korisnicima parkirališta omogućilo brže i efikasnije prometno rješenje.

– Važno je da vodimo konstruktivan dijalog s našim građanima, odgovaramo na njihove prijedloge i u komunikaciji s njima dolazimo do zadovoljavajućih rješenja. Ipak je na kraju najvažnije da prometno rješenje pozitivno utječe na kvalitetu njihova života, a ne da im otežava svakodnevno kretanje – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Život i društvo

Načelnik Sračinca: Imamo najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema nedavno provedenom popisu stanovništva u Općini Sračinec živi 4715 stanovnika, objavila je Općina Sračinec na svojoj internetskoj stranici.

U mjestu Sračinec živi 3831, a u mjestu Svibovec Podravski 884.

Prema prethodnom popisu iz 2011. godine Općina je imala ukupno 4842 stanovnika, 3897 u Sračincu i 945 u Svibovcu Podravskom.

Dakle, prema ovim podacima broj stanovnika općine pao je za 2,6 %, pad broja stanovnika u mjestu Sračinec je 1,7 %, a u mjestu Svibovec Podravski 6,4 %.

– Naravno da nisam zadovoljan s rezultatima popisa stanovništva u Hrvatskoj i našoj županiji. No, malo sam manje nezadovoljan popisom u našoj Općini Sračinec. Imamo naime najmanji postotak smanjenja broja stanovnika u cijeloj Varaždinskoj županiji, od 2,6 %. Vjerujem da ćemo doseljenjem u kuće i stanove koji se upravo dovršavaju, vrlo brzo imati broj stanovnika jednak onom iz 2011. godine – komentirao je popis načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje