Povežite se s nama

Život i društvo

Obilježen Dan žena u organizaciji Foruma žena Gradske organizacije SDP-a Ludbreg

SDP Ludbreg Dan žena

Objavljeno:

- dana

Povodom Međunarodnog dana žena Forum žena Gradske organizacije SDP-a Ludbreg, u subotu 9. ožujka, organizirao je proslavu u hotelu Amalija, koju je moderirala Janja Nađ Ivanuša.

Okupljenim članicama i članovima obratili su se predsjednica SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja za EU parlament Barbara Antolić Vupora, koja je istaknula važnost jednakih prava i plaća za oba spola, članica Glavnog odbora Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske Tatjana Kreč, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, koji je tom prilikom čestitao svim ženama i prigodno ih darovao karanfilima, zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik, te predsjednica Foruma žena grada Ludbrega Nada Špoljarić. Na proslavi je bila i predsjednica Općinske organizacije SDP-a Sračinec Martina Mesek, koja je nedavno ugostila saborsku zastupnicu Sabinu Glasovac te predsjednika SDP-a Davor Bernardića na tribini „Prava žena u hrvatskom suvremenom društvu“.

U sklopu proslave održana je humanitarna tombola, od koje će se sav prihod donirati Zakladi Ana Rukavina.

Život i društvo

FOTO Na Bio sajmu u Jurketincu velika ponuda domaćih sjemenja i prirodnih proizvoda

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jurketinec je i ove godine bio domaćin 2. Bio sajma kojemu je bio cilj organizirana razmjena domaćih sorti sjemenja među lokalnim stanovništvom, ali i među svim ljubiteljima prirodnog uzgoja.

Stare ili starinske sorte sjemenja manjih su prinosa, ali su otporne na bolesti i štetočine, a okusom i mirisom zaslužuju uzgajanje u manjim obiteljskim vrtovima. Ovakvi sajmovi važni su ne samo radi diseminacije takvih sorti sjemenja već i zbog prenošenja znanja, informacija i savjeta, ne bi li poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a poljoprivrednici  uspješniji.

Organizatori Bio sajma Đurđica bili su Općina Maruševec i Turistička zajednica područja Sjever Zagorja uz potporu OPG-a Štefanec.

Bio sajam Đurđica postao je jedan od brendova Maruševca i na njemu su se ponovo okupili izlagači sa sjevera Hrvatske koji su ga prepoznali kao mjesto gdje se može razmijeniti sjeme, sadnice i lukovice te predstaviti ekoproizvodi zainteresiranim građanima.

–Ovo je jedinstveni sajam u Varaždinskoj županiji s čijom smo organizacijom po prvi put započeli prošle godine i već smo dospjeli na kalendar sajmova takve vrste. Ove smo godine imali više izlagača iz Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske županije te više zainteresiranih posjetitelja koji su mogli pronaći nešto za svoj vrt, cvijetnjak ili voćnjak ali i probati proizvode domaće proizvodnje – kazao je načelnik Mario Klapša te najavio kako su iduće godine u planu izlagači iz susjednih država te internacionalizacija sajma.

Općina Maruševec zahvaljuje sudionicima sajma na dolasku, kao i predstavnicima Srednje škole Arboretum Opeka iz Vinice na individualnim savjetima posjetiteljima sajma o uzgoju sadnica te prezentaciji različitih vrsta ukrasnog drveća, grmlja i cvijeća.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinu za vikend djelomično sunčano uz umjereni vjetar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U noći s petka na subotu padala je kiša i Varaždinci su se u subotu, 24. veljače probudili sa 7 Celzijusa.

Tijekom subote očekuje nas djelomično sunčano vrijeme uz dnevni maksimalac od 13 Celzijusa. Puhati će slab do umjereni južni i jugozapadni vjetar.

U nedjelju, slično vrijeme uz stupanj toplije – 14 Celzijusa. Također, nas očekuje južni i jugozapadni vjetar.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje