Povežite se s nama

Međimurje

Obrtnicima novac za promociju na sajmovima, povećava se broj stipendija za deficitarna zanimanja

Objavljeno:

- dana

Predsjednik županijske Obrtničke komore Boris Lukovnjak i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali su sporazum vrijedan 70.000 kuna koji će međimurskim obrtnicima omogućiti izlaganje na dvadesetak regionalnih i međunarodnih sajmova u 2022. godini.

Međimurska županija već trinaestu godinu sufinancira sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama za članove Obrtničke komore Međimurske županije. Sufinanciranje promotivnih aktivnosti Obrtničke komore Međimurske županije samo je jedan u nizu projekata kojima već dugi niz godina Međimurska županija podržava rad međimurskih obrtnika.

Prilikom potpisivanja sporazum župan Posavec je dodao da će se nastaviti sa stipendiranjem učenika za obrtnička zanimanja, a broj stipendija se planira udvostručiti s ciljem da se motivira učenike da se bave deficitarnim zanimanjima.

– Broj obrtnika u Međimurskoj županiji raste unatoč pandemiji i svim izazovima s kojima se susreću posljednjih godina, a trenutno brojimo oko 1500 obrta. Povećanje broja obrta pokazatelj je da obrtništvo u Međimurju živi. Međimurski obrtnici u 2022. godini planiraju se predstaviti na sajmovima u Bjelovaru, Varaždinu, Krapini, Karlovcu, Osijeku, Puli, Splitu i Križevcima – rekao je predsjednik Lukovnjak.

Međimurje

FOTO Pohvale i darovi za najuspješnije učenike OŠ Jože Horvata Kotoriba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Za najuspješnije učenike i mentore Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba 23. lipnja načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić organizirao je prijam kako bi im uputio riječi pohvale i uručio prigodne darove za izniman uspjeh na smotrama i natjecanjima, gdje su postigli zavidne rezultate u ovoj nastavnoj godini.

Ovom gestom načelnik je razveselio učenike koji su se natjecali na državnim natjecanjima te njihove mentore. U uvodnom dijelu prigodnim se riječima obratio svim pristiglim učenicima i njihovim mentorima te ravnateljici škole Snježani Matoš, nakon čega se svaki učenik predstavio i ukratko ispričao u čemu je bio uspješan. Potom su mentori ukratko ispričali svoje doživljaje s natjecanja i priprema te otkrili daljnje planove.

Nagrađeni su ovi učenici i mentori: Lovro Erdelji – Državno natjecanje iz informatike (mentorica Karmen Somi), Dorotea Tilošanec i Nela Kovačić – Državno natjecanje iz tehničke kulture (Jelena Tuksar), Ana Markan – Državno natjecanje iz biologije (Lidija Ribić), Karla Novak i Ivan Markan te Vanessa Balog i Vito Peranec – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, razredna nastava (Adela Horvat i Nenad Pogorelec), Mia Rajher i Gabrijel Dolenec te Sara Matulin i Lovro Erdelji – Državna smotra projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja, predmetna nastava (Romina Volar).

Nastavite čitati

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje