Povežite se s nama

Crna kronika

Obustavljena istraga protiv vozača za prometnu jer je motorist naseljem jurio više od 150 km/h

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 30. ožujka donijelo rješenje o obustavi istrage protiv hrvatskog državljanina rođenog 1976. godine zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– U istrazi se osnovano sumnjalo da je 45-godišnji okrivljenik 2. travnja 2020. u Novom Selu Rok, upravljajući teretnim vozilom pod utjecajem alkohola, započeo skretanje ulijevo iz sporedne ceste i prepriječio put motociklu kojim je upravljao 33-godišnji hrvatski državljanin cestom s prednošću prolaska, pa je motocikl udario u teretno vozilo, a motociklist je pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu događaja. Prema utvrđenim činjenicama okrivljenik nije počinio kazneno djelo jer svojim postupanjem nije skrivio prometnu nesreću. Prema utvrđenom, u trenutku uključivanja okrivljenika u promet sa sporedne ceste, oštećeni motociklist bio je udaljen na više od 200 metara od mjesta sudara, a upravljao je motociklom brzinom većom od 150 km/h u naseljenom mjestu, pa je u takvoj prometnoj situaciji okrivljenik, koji nije mogao niti morao procijeniti da se motocikl kreće takvom brzinom, opravdano zaključio kako se može vozilom sigurno uključiti u promet sa sporedne na glavnu cestu – objavio je DORH.

Protiv 45-godišnjaka će se pokrenuti prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i s vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja.

Crna kronika

U Lepoglavi autom udario ženu s 3,2 promila i teško je ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 48-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 27. listopada prošle godine u Lepoglavi, upravljao osobnim automobilom pod jakim utjecajem alkohola od preko 3,2 promila.

Nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, već je skrenuo u desno izvan kolnika i prednjom stranom vozila udario u pješakinju koja se kretala po bankini uz kolnik. Pješakinja je pri udaru vozila zadobila teške ozljede (prijelomi bedrene i ramene kosti).

Nastavite čitati

Crna kronika

Prometna nesreća u Zagrebačkoj: biciklist naknadno zatražio pomoć liječnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nesreća, biciklist, ilustracija
Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u četvrtak, 15. travnja oko 12.50 u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba, javlja PU varaždinska.

Muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom. U jednom je trenutku započeo polukružno okretanje vozilom, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

U tom je trenutku naišao 24-godišnji vozač bicikla koji se kretao istom ulicom u smjeru Trga slobode. On je u izbjegavanju sudara s osobnim vozilom, biciklom skrenuo na lijevu stranu kolnika pri čemu je tijelom udario u stražnji desni dio osobnog vozila.

Nakon prometne nesreće, oba su sudionika sporazumno napustila mjesto događaja, da bi biciklist naknadno sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati